1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Garantie die multikabel geeft op versterker

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Vader, 20 feb 2005.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In de nieuws brief van oktober geeft multikabel aan dat er 12 maanden garantie staat op een binnenhuisversterker.
  De garantiebepaling die gesteld wordt door de leverancier is 2 jaar.  http://www.multikabel.nl/actueel.ph...m2=10&pp=actueel&page=nieuwsbrief_oktober2004  [​IMG]


  Hier de brief die erbij geleverd wordt door de leverancier  [​IMG]  Stel mijn versterker gaat stuk na 12 maanden dan moet ik multikabel betalen.
  Maar wat doet multikabel: die stuurt de versterker op naar de leverancier en krijg een nieuwe omdat er 2 jaar garantie op zit.
  Ik krijg hier toch een raar gevoel bij.
   
 2. Er worden meerdere typen versterkers geleverd met mogenlijk afwijkende garantie voorwaarden.

  Derhalve wordt er van een termijn uitgegegaan en dat is blijkbaar een jaar geworden.
   
 3. Wettelijke EU garantie termijn is 2 jaar. Maar let op in de wet staat je gaat een overeenkomst aan met een leverancier in dit geval MK en de garantie is min of meer afhankelijk van de levensduur van een artikel. Stel je koopt een TV waarvan men mag uitgaan dat het ding ca. 6 jaar onder normaal gebruik zonder problemen kunt gebruiken. Nu gaat het ding na 3 jaar kapot, de leverancier moet dan ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost immers hij is de overeenkomst/koop aangegaan. Veel winkeliers schermen dan dat je een garantie-verlenging moet nemen dit is weggegooid geld, veel mensen doen dit om discussie te voorkomen. Je moet er gewoon op gaan staan. Levensduur etc. kan men bij de consumentenbond verkrijgen. Zie ook de website. Van een antenneversterker kan men toch wel 10 jaar verwachten tenzij het beestje een blikseminslag, stroomstoring etc. te verwerken krijgt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina