1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

VRT/TV1 en Ketnet/Canvas?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door mvennik, 23 dec 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. P.s hier is nog de link naar de website van TV Vlaanderen.

  http://www.tv-vlaanderen.be/

  En via Ebay kan je al begingen met een advertentie voor Canal Digitaal. Trouwens je mag ook meer Smartcards van Canal Digitaal in huis hebben op een Nederlands post adres, dus die kan je er altijd naast nemen. Verder worden de sateliet ontvangers die door TV Vlaanderen Digitaal zijn goed gekeurt ook bij Mediamarkt verkocht in Alkmaar, zelfs de afbeelding van TV Vlaanderen Digitaal staat ook op de verpaking.

  http://www.ebay.nl/
   
 2. Ah nu begrijp ik vandaar dat het regional nieuws op Radio 2 altijd Limburg is. Ook de radio zenders worden dus via Maastricht door gegeven. Vroeger was het regional nieuws altijd Oost - Vlaanderen, maar vermoedelijk is dat naar Limburg verhuist. Tegenwoordig heb ik via de sateliet elke dag een andere provincie, en dat heeft weer te maken doordat TV Vlaanderen maar één siaal geeft, en dat moet dan ons te beurt net als DAB.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik merk dat VRT één /Canvas/Ketnet nu eindelijk als ANAMORPH 16:9 worden doorgegeven! :D

  [​IMG]
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wel leuk dat we de VRT nu al een tijdje anamorph doorkrijgen, echter de bitrate (via Astra SAT) is momenteel echt onvoldoende om actie/sport in goede kwaliteit door te geven.

  Als ik nu deze week het wielrennen (Giro) en tennis (Roland Garros) via de de VRT kijk zit het echt vol met compressie artifacten.
  Van de kwaliteit blijft niet veel meer over zo, helaas....
   
 5. In ieder geval is het stukken beter dan vroeger, toen het analoog uit de lucht geplukt werd in het zuiden van nederland. Nu tenminste geen strepen, dubbele beelden of compleet andere zenders meer op het kanaal bij mistig weer of andere atmosferische omstandigheden.

  Eén troost heb je: dat het via de satelliet of digitenne niet veel beter zal zijn ....
   
 6. Het is wel triest dat via VRT één het tennis in 16:9 wordt doorgegeven en dat het NOB daar in Nederland een 4:3 Centre Cut Out uitzending van maakt. Ze kunnen bij het NOB moeilijk beweren dat het zo wordt aangeleverd want bij live uitzendingen die gelijktijdig te zien zijn op Nederland 1 en VRT één zie je direct dat het NOB aan het rommelen is.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tja rommelen zou ik het nou ook weer niet noemen, het is gewoon een keuze die men maakt.
  Veel sport/nieuws uitzendingen worden nu eenmaal vaak ook op een 2e TV's toestel bekeken waarvan gewoon nog een zeer groot aantal 4:3 toestellen zijn.
   
 8. Tja, als ze op zo'n manier blijven redeneren dan komen we natuurlijk nooit een stap verder hier in Nederland. Wat dat betreft heb ik meer bewondering voor de aanpak in de ons omringende landen Engeland, België en Duitsland. Als daar de beslissing genomen wordt voortaan standaard in 16:9 formaat uit te zenden dan wordt het bron materiaal dat in 16:9 voorhanden is ook in 16:9 formaat doorgegeven en schakelen ze alleen terug naar 4:3 formaat als het vanwege het bronmateriaal niet anders kan.

  Een duidelijk beleid, zodat je ook als consument weet waar je aan toe bent en de fabrikanten daarop in kunnen spelen door overeenkomstige apparatuur te gaan aanbieden. Er zijn genoeg mensen die zelfs nog de afgelopen jaren toch maar een 4:3 formaat TV hebben aangeschaft omdat er door de Nederlandse omroepen toch nauwelijks breedbeeld werd uitgezonden. En probeer maar eens om momenteel een klein breedbeeld TV-tje aan te schaffen voor op de slaapkamer of de camping. Dat valt niet mee, want nog steeds staan de winkels vol met 15, 17 en 19 inch 4:3 TV-tjes.
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Zeker, maar het is nog wel de praktijk.
  Vandaar ook dat de meeste belspelletjes nog/weer in 4:3 zijn, je wilt voor een zo groot mogenlijk publiek duidelijk in beeld zijn.. :lol:

  Duitsland zendt trouwens toch ook nog behoorlijk veel, ook recent materiaal, in 4:3 uit.
  Goed voorbeeld is de zeer populaire "Wetten Dass" show.
  Dit hebben ze een jaar in 16:9 uitgezonden, maar zijn later toch weer teruggegaan naar 4:3.
   
 10. Het NOB (facilitair bedrijf) doet alleen maar wat de uitzendende partij (in dit geval NOS) wil. Het is een besluit van NOS om in 4:3 uit te zenden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina