1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

VRT/TV1 en Ketnet/Canvas?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door mvennik, 23 dec 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je vergeet er en passant bij te vermelden dat je voor een Canal Digitaal of TV Vlaanderen-abonnement wel een schotelinstallatie nodig hebt. Voor TVV zelfs een Belgisch postadres. Vooral dat laatste schudt men niet zo maar uit de mouw. :roll:
   
 2. Het is duidelijk te zien dat de kwaliteit van de Belgische zenders stukken minder is. Ik vraag me nog steeds af wat hier de oorzaak van is. Weet iemand hier meer over?
   
 3. Ik neem aan dat je de kwaliteit van deze zenders op de analoge en digitale kabel bedoelt ...

  Deze worden zo te zien nog steeds "ergens" uit de lucht geplukt en dan via een lijn aangevoerd. Je ziet soms storingen op het signaal die 'typisch' anloge TV storingen zijn die je bij bepaalde atmosferische omstandigheden ziet. Als het via de satelliet (Digitaal) ontvangen zou worden zou dat signaal stukken beter zijn lijkt mij. Zelfs op de digitale-TV kanalen van Multikabel is dit "slechte" bronsignaal te zien.
   
 4. Klinkt logisch Cees! Ik vraag me dan alleen af wat hier de reden van is. Tegenwoordig wordt toch alles via schotels ontvangen?
   
 5. Ik weet dat tot enige tijd geleden de belgische zenders niet via schotel aangeleverd werden. Daarom liep er lijnverbinding.
  Maar de belgische kanalen zitten nu in ieder geval op de satelliet (via canal digital) dus dat zou geen bezwaar meer moeten zijn, maar misschien heeft het met copyright te maken.

  (info is hier te vinden )
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  VRT1 en VRT2 worden door de meeste kabelaars waaronder Multikabel analoog ontvangen in Maastricht en vervolgens verder doorgestuurd en/of gedigitaliseerd.
  Daardoor zijn ook de (digitale) 16:9 uitzendingen in letterbox inplaats van netjes anamorph.
  (van het orginele analoge PAlplus signaal blijft ook op deze wijze ook niet veel meer over)
  En digitaal via satelliet is ook geen garantie voor hoge kwaliteit met de veel te lage bitrates van Canaal digitaal :(
  Een veel betere optie zou zijn als men de gewoon de DVB-T versie van 8 Mbit zou doorsturen.. :D
  Wat ik begreep is men hiermee bezig.. (schiet niet erg op , inderdaad)
   
 7. Maar dan nog onlogisch want verder worden alle zenders digitaal doorgegeven. Waarom die Belgische zenders dan niet...[/quote]
   
 8.  
 9. Nou niet alle zenders worden digitaal doorgegeven.

  The Box bijvoorbeeld niet, die kijk ik ook niet meer trouwens 8O kijk alleen nog maar digitale tv
   
 10. TV Vlaanderen in huis !

  Ik heb nu al ongeveer zes weken TV Vlaanderen in huis, en het is goed gelukt op een Belgisch post adres. In Vlaanderen kijken ze naar Nederland en ik kijk anders om naar TV Vlaanderen. Via internet had ik een advertentie geplaatst, en ik had nog een TV kaart van Canal Digitaal in huis, maar als een Vlaamse kijker keek ik nooit naar de Nederlandse televisie, en dus stuurde hij eerst de TV kaart op en toen had ik Canal Digitaal op de post gedaan. De TV Kaart van TV Vlaanderen Digitaal koste wel wat meer per maand, en dus maak ik jaarlijks de extra kosten over. Zelf had ik de gegevens ook achter gelaten van Canal Digitaal, dus als er wat gebeurt dan kan je meteen zelf ingrijpen. Heractiveren van TV Vlaanderen is ook geen probleem gewoon activeren via het internet, en ze hebben geen 09 nummer dus via de telefoon kan je ook langs om te heractiveren.

  Ik zelf ben erg tevreden over TV Vlaanderen, en dagelijks kijk ik naar VTM, en vooral famillie is mijn favoriete soap, en woensdag 10 om te zien een muziek programma op VTM met Vlaamse artiesten. Ze Vlaamse comerciele zenders zenden ook allemaal in breedbeeld uit, en het pakket is veel groter dan bij Canal Digitaal voor weinig geld.

  Voor meer informatie kan je gewoon eens langs op de website van TV Vlaanderen, en dan kan je hier en daar wel een advertentie plaatsen om een post adres te ruilen.  Veel plezier ! :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina