1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

VRT/TV1 en Ketnet/Canvas?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door mvennik, 23 dec 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Weet iemand of en wanneer de belgische VRT/TV1 en Ketnet/Canvas digitaal beschikbaar komen?
   
 2. Uit de announce :
  Alvast een deel van het antwoord.
   
 3. Gisteravond heb ik alle zenders opnieuw geïnstalleerd, maar ondanks onderstaande melding nog geen belgen..... of betekent "Huidige status: Geannuleerd In behandeling" dat deze actie nog niet is afgerond?

   
 4. Ik lees hier uit dat men de zaak even heeft stop gezet. Het komt wel vaker voor dat je iets inplanned en dat het om één of andere reden niet door kan gaan. Het is jammer dat juist dat soort info in de announces ontbreekt. Nu ga je gissen. Iemand ziek geworden? Onderdelen niet op tijd binnen? Verkeerde spullen?
   
 5. Ze hebben het denk geannuleerd, omdat het niet lukte.
  Ik heb gisterochtend deze zenders even kunnen bekijken en kreeg telkens de melding "5 zenders toegevoegd" en even later "5 zenders verwijderd". Waarschijnlijk hadden ze problemen met de namen, "New 1", "New 2" etc ipv "Canvas" "AT5" etc.
   
 6. vrt radio

  :lol: Dat de VRT zenders niet werken dat kan je wel verwachten in Nederland loopt men daar altijd op achter. De radio zenders van de VRT zijn trouwens wel digitaal te ontvangen. De VRT heeft een eigen radio speler via Belgacom ontwikkeld. Vanuit DAB worden de radio zenders in MP3 digitaal uit gezonden. Zo kan je nu ook radio Donna, Studio Brussel, RVI en de alle nieuwste zenders van de VRT Donna hitbits en nieuws + en Consinuo ontvangen. Ik luister eigelijk nog weinig via de kabel behalve de VRT zender van radio 2 als ik ochtend’s op sta. De stereo heb ik ook via de computer aan gesloten en de ontvangst is heel goed. :D

  Voor een VRT liefhebber kom je via de VRT speler best aan je trekken. De VRT speler zendt met 96 Kbit/s uit.

  Het adres van de VRT speler is http://www.digitaleradio.be/dab/home/home.html
  Kies daarna voor met een internet-pc

  Voorlopig kan het enkel onder Windows en internet explorer maar de VRT werkt hard aan een verbetering voor gebruikers zonder internet explorer en Windows. :P
   
 7. Inmiddels zijn deze zenders wel toegevoegd maar helaas niet in breedbeeld en zonder epg info. Ik heb bij Multikable gevraagd hoe het komt dat ze de BRT zenders niet in breedbeeld uitzenden terwijl BRT wel alles in PAL+ uitzendt. Antwoord was dat Multikabel doorgeeft wat ze binnen krijgen.
   
 8. MK zou er ook om kunnen vragen. Het is maar een idee hoor. Ik ben alleen bang dat dat extra kosten met zich gaat meebrengen, zo de BRT het al aanbiedt.
   
 9. :wink: De BRT dat is wel VRT tegenwoordig. De BRT bestaat niet das van vroeger toen de VRT nog BRT was. De BRT heeft al een paar jaar geleden de naam veranderd. Het is gewoon de VRT afkorting voor Vlaamse radio en televisie omroep. Ook TV 1 is deze week van naam veranderd. Voordien was het TV 1 en nu heet het één. Is te hopen dat de Nederlander dit begrijpt. Digitale radio DAB kan men ook alle radio zenders ontvangen via internet-pc.

  http://www.digitaleradio.be/dab/home/home.html

  De VRT speler heeft een beter radio aanbod dan multikabel voor de VRT zenders.
  Veel luister plezier op Radio Donna en de overige radio zenders van de VRT. :D
   
 10. Ok manekes er is beter nieuws en hier een oplosing voor het grote probleem. Nog steeds VRT zenders te kort waar Radio Donna en Studio Brussel ontbreekt, en hapert het internet te vaak, neem gewoon Canal Digitaal in huis en ruil het gewoon voor een TV kaart van TV Vlaanderen, en dan heb je alle Belgische zenders via een Belgis post adres. En heb je ook alle comerciele zenders, zoals VTM, VT4 en nog meer zenders.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina