1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

draadloze router van de Aldi

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door jangroen, 19 dec 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij de Aldi is deze week een draadloze router in de aanbieding.
  Is deze goed te combineren met deze (scientific atlanta model DPX233 series cable modem/enta) modem?

  Het breedband signaal komt via de kabel.

  Ik stel deze vraag omdat ik begerepen heb dat sommige routers te veel signalen verzenden.

  graag enige info
   
 2. Ik kan nu niet zien op de site of het gaat om een router of een accesspoint. Merk kan ik er ook niet uit halen.

  Als het een router met een draadloze toegang is zijn die over het algemeen wel goed.

  Wat je exact bedoelt met teveel signalen verzenden moet je even uitleggen... Ik neem aan dat je het zendvermogen bedoelt...

  Volgens de ETSI-normen mag in Europa met een maximale EIRP van 20 dBm worden uitgezonden. Dit komt overeen met een zendvermogen van 100 mW. Dit is dus het vermogen dat maximaal uitgestraald mag worden. Het uitgestraald vermogen wordt als volgt berekend:

  zendvermogen - demping connectors en kabel + versterking antenne.
  -Bij gebruik van een antenne plus kabel van netto 13 dBi resteert dus nog slechts 7 dBm voor het zendvermogen. Meer is niet toegestaan omdat dan de grens van 20 dBm wordt overschreden. Bij overschrijding moet het vermogen van de zender worden 'teruggeschroefd' naar 5mW (inverse log(7/10)).

  De meeste wireless routers blijfen ruim binnen deze norm, mijn ervaring is zelfs als je het vermogen opschroeft naar 900 mW merkt nog geen kip het...

  Mijn advies, kijk even of je erachter kan komen of het een router of een AP is. Als het een router is zou ik hem kopen, als een AP dan zou je er even goed over moeten denken...
   
 3. Het is absoluut een router en het merk is Medion. Met het merk opzich heb ik geen problemen.
  Ik moet misschien iets meer vertellen. Ik zelf heb ADSL. Ik stel deze vragen voor mijn broer die dus (multi)kabel heeft.
  Ik bedoel ook niet het verzenden van antenne signalen maar het verzenden van data pakketjes naar de wijkcentrale. Ik heb ergens gelezen dat bepaalde roputers te veel signaltjes verzenden naar de wijkcentrale en dat andere gebruikers daar dan ook last van hebben en dat je daarom afgesloten kan worden!?
  Mijn broer vertelt mij dus ook dat hij maar 1 kast in de meterkast heeft, scientific atlanta model DPX233 series cable modem/enta. Ik heb al internet gezocht maar kan er niet veel over vinden. Is het een modem of tevens een router, hoe moet ik hem benaderen en instellen ect. Is er een digitale handleiding van?
  Veel vragen die misschien niet allemaal hier thuis horen maar de router is het hoofd onderwerp. (tot nu toe)
   
 4. Heeft niks met de wijckentrale te maken. Er zijn / waren routers die gigantisch veel DHCP requests uitvoerden. Multikabel kan jou ook niet van tevoren vertellen welke routers dit doen en dit is ook nooit in de handleiding te vinden.

  Medion is overigens niet echt een "merk". De routers zijn gerelabeled en de fabrikant zal dus wel een edimax,linksys,sweex ofzo zijn. (Dit gaat altijd zo bij Medion..)
   
 5. Bedankt voor de info.

  Ik zie nu op de Aldi site staan dat deze router niet geschikt is voor de kabel :(
  Jammer want het was een goedkope oplossing.
   
 6. Best knap, ik weet maar weinig routers die het niet doen op de kabel... misschien enkele ADSL-only routers en de eerste Sweex serie (verschrikkelijke dingen)

  Ik zie trouwens dat dat aldi ding 90 euro is. Belachelijk duur, neem dan een linksys.
   
 7. Als het plaatje klopt, heb je voor die 90 euro niet alleen een router, maar ook 2 USB 54Mbit sticks, en dan is het ineens weer erg goedkoop geworden ....

  Maar het blinkt inderdaad niet uit van duidelijkheid. En dat het alleen via ADSL zou werken lijkt me ook onzin, tenzij het een router is met ingebouwd ASDL modem ....

  Misschien is Aldi beter in het maken van advertentieteksten over haringfilet in tomatensaus :?
   
 8. Bij de tekst staat niet dat de usb sticks erbij zitten. Overigens ben ik ook geen fan van USB oplossingen voor netwerken. Er is verder niets over de router bekend, een Linksys van 60 euro met daarbij 2 54mbps kaartjes (USB, PCMCIA, PCI maakt me niet uit) voor 25-30 euro per stuk lijkt me beter.
   
 9. Klopt, daarom is het verwarrend want ze hebben het ook over een "draadloos netwerk" en niet alleen over een "draadloze router", dus dat zou weer duiden op 1 router plus xxx usb-sticks.....

  Affijn, morgen ligt het spul in de winkel en kan iedereen het zelf uitzoeken ... (vergeet niet naar de uiterste consumptiedatum te kijken :D )
   
 10. Helemaal mee eens.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina