1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Verbindingsprobleem met LinkSys Router (BEFVP41)

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door tillbeer, 29 okt 2004.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoi,

    Een kennis heeft een multikabel kabelinternetabo.
    Modem op router aangesloten.
    Router ingesteld op DHCP.
    Router krijgt netjes IP van multi-kabel.
    Alle 3 de PC´s in het netwerk kunnen op internet.

    Echter:
    Na 15 minuten is er geen verbinding meer: router heeft nogsteeds IP van Multikabel.
    Volgens het modem is de verbinding nog aanwezig.
    Alleen als ik Release en Renew IP doe in die router (krijg zelfde IP), dan werkt het weer.
    Maar na ca. 15 minuten gebeurt weer hetzelfde.....

    Als die Multikabel modem direct aan een PC hangt., blijft de verbinding wel in stand.

    Iemand een idee :?:

    Ik heb de firmware van de router algeupgrade.
    Router staat helemaal standaard ingesteld, dus (nog) geen extra beveiligingen e.d.

    Ook even een PC toko in Alkmaar gebeld en gevraagd wat voor routers zij aan Multikabel klanten levenren: helaas geen linksys, omdat ze die niet verkopen (wel SMC, en hebben daar nooit klachten over gehad)

    Alle info is welkom.
     
  2. Hoi,

    Wat je even moet proberen is dit:

    Het mac adres van jou pc waar je mee op internet zat clonen naar de router, je moet hierna wel zowel het modem als de router resetten...

    Mijn buurman heeft een befsr41 als router, die had geen problemen... Dus moet jou ook wel lukken denk ik :roll:

    Ook moet je zorgen dat MTU op auto staat of op ergens richting 1500...

    Een andere tip, probeer de routerfirewall eens uit te zetten...

    Thomas
     
  3. Mac adres clone heb ik gedaan, maar toen kreeg ik helemaal geen internetverbinding. :?:
    (weet niet meer of ik toen de router en het modem gereset heb....)

    MTU staat op 1500

    En ja, ook de firewall staat uit.
     
  4. dat je dan helemaal geen internet meer hebt klopt, dan heb je het modem en router niet gereset...
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina