1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

FSK en Tiptel toestellen

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Tinoman, 3 aug 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Tiptel esydect 5500 toestel dat nummerherkenning heeft met DTFM en FSK. Sinds mei ben ik met telefonie op de kabel en de nummerherkenning doet het nioet meer. Contact met Tiptel Nederland, die zeggen dat er wel zes soorten FSK protocollen zijn. Contact met Multikabel die zeggen dat ze standaard FSK hebben. Gezocht op internet hoe het zit met FSK en dan kom ik alleen afwijkende FSK protocollen bij de radio (amateurs) tegen. In mijn instuctieboekje geeft Tiptel voor modulatie de term GFSK. Mijn vraag is heeft iemand ervaring met de FSK protocollen en wat wordt er voor telefonie gebruikt en met name door multikabel.

  groeten
  Tinoman
   
 2. GFSK werkt niet op Multikabel, FSK wel.
  Multikabel gebruikt de standaard FSK die zo goed als elke provider in Europa, behalve KPN, ondersteunt.
   
 3. Ik heb voor het aanvragen van tel bij MK geïnformeerd en heb daarop een Siemens Gigaset A340 duo besteld. Het voordeel is dat ze FSK nummermelding hebben en het werkt bij MK ... btw .. mijn oude nummermelder van Profoon, de PCI-65, werkt ook nog na de overgang.

  Mijn Siemens komt uit Duitsland en heb ik via prijzenslag.com besteld voor €100,60 in huis..... Ik gebruik kabeltelefoon nu 3 weken en ben er errug tevreden over ... gr. 8)
   
 4. Zie topic 'FSK telefoons'
   
 5. Dit heb ik natuurlijk gezien maar ik ben met iets anders bezig namelijk Tiptel zover te krijgen dat zij in mijn toestel de goede software stoppen waardoor de nummermelder ook werkt. Zij stellen dat er ca 6 soorten FSK protocollen zijn en willen weten wat Multikabel toepast. Vraag is dan ook wat Multikabel gebruikt er wordt namelijk gesproken over standdaard FSK, is dat officeel welke instantie gaat hier over en hoe ziet dit er uit en waar kan ik dit protocol vinden? Als ik dat weet kan ik contact opnemen met Tiptel en vragen om dit protocol in mijn toestel in te bouwen.

  groeten
  Tinoman
   
 6. Bij mij in de handleiding van mijn toestel staat GFSK protocol: bij KPN werkt de nummerweergave/herkenning natuurlijk, maar tot mijn verbazing bij Multikabel ook, dus mijn tip: zoel iemand met kabeltelefonie en probeer je toestel gewoon, dan weet je het, zo heb ik het ook gedaan.
  Roel
   
 7. Dat kan gemakkelijk omdat ik zelf sinds mei al kabeltelefonie heb.
  In ee prospectes zegt Tiptel dat het toestel nummerweergave volgens FSK heeft en in het instructieboekje spreken ze over GFSK modulatie maar bij mij werkt het niet.
  groet
  Tinoman
   
 8. Ik heb het nogmaals uitgezocht.

  Multikabel gebruikt FSK(punt uit), dit is een STANDAARD. GFSK wijkt hier van af, en zo zijn er meer.

  Tiptel centrales ondersteunen wel de standaard FSK specificatie, het is dan ook vreemd dat sommige consumententoestellen van tiptel dat dus niet doen.
   
 9. Ik leg nu al enkele maanden met Tiptel in de clinch over het Nummerweergave en nu beweert Tiptel dat Multikabel een afwijkend protocol hanteert. Volgens mij is GFSK een afwijkend protocol tov FSK,
  kan iemand mij de verschillen tussen deze twee protocollen uitleggen en waarom GFSK afwijkend is en niet FSK?

  grt
  Tinoman :evil:
   
 10. GFSK is een variant op de standaard FSK specificatie. GFSK is dus anders, werkt niet, en dat was het zo'n beetje. Ze kunnen blijven zeuren daar bij tiptel maar dan mogen ze Multikabel ook uitleggen waarom alle andere FSK-compatible (NIET GFSK!) merken nergens problemen mee hebben. (Philips, Ranex, Profoon, Panasonic, Samsung, Siemens en nog veel meer merken)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina