1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke wireless router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door fti, 2 aug 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De D-Link DIR 615 en 635 zijn ook prima en goedkoper. Hardware is grotendeels hetzelfde.

  Verschil zit hem in de WAN/LAN doorvoersnelheid (die overigens bij alle drie voldoende is voor de huidige Ziggo snelheden, de 655 is hier bloedsnel, 231 megabit, maar zelfs de 615 haalt nog 88 megabit) en dat de 655 een gigabit router is (dus sneller intern netwerk).

  Heb zelf de DIR 635, hoofdzakelijk omdat toen ik hem kocht de 655 nog niet leverbaar was. Werkt uitstekend en idd hyperstabiel.

  (BTW: gigabit snelheden is echt niet nodig voor HD streamen hoor ;-) 100 megabit is daarvoor snel genoeg. Ter vergelijk: BluRay spelers kunnen hooguit 54 megabit doorvoeren. De meeste films halen nog niet de helft. Stream regelmatig HD zelf over mijn netwerk van mijn PC boven naar mijn Mediacenter PC beneden. Niet dat ik zeg dat gigabit snelheden niet handig kunnen zijn, maar niet om deze reden dus).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 jun 2008
 2. Ik heb nog een oude WRT54G
  Firmware Version: v2.02.7

  Die werkt echt perfect. Altijd goed gewerkt op mijn ADSL2 en nu goed op mijn Ziggo.

  Enig idee waarom deze het wel goed doet(nooit vastlopers etc)? Je zou zeggen dat een router enkel beter wordt
   
 3. het schijnt dat het besturingssysteem in hogere versies is veranderd, ik heb zelf de wrt54g V2.2 met de laatste firmware en die draait nu al ruim drie en een half jaar zonder ook maar een keer resetten :-P
   
 4. Hier draait de Linksys WRT54G v5 ook al heel lang zonder resetten. Enige keer dat ik de router moest resetten was omdat de optie 'DHCP server uitzetten' niet geheel werkte. Verder zonder klachten en geen vertragingen in de snelheid (netwerk met 2 laptops en 1 PC (24/7))
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina