1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

auto registratie

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door kodak, 21 jul 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien niet de juiste plek voor deze post, maar lijkt mij de meest geschikte.

  Een tijd terug heb ik alles wat ik van Multikabel gekregen had aangesloten en kreeg toen een auto registratie (oid) pagina te zien als ik wilde surfen. Niet al te veel naar gekeken, ingelogd paar knopjes geklikt en ik mocht van Multikabel het internet op.

  Nu ben ik erg geintresseerd in techniek en wilde nu wel eens wat meer weten waar die registratie precies voor is. Helaas staat er totaal niets over vermeld op de Multikabel helpdesk pagina's.
  Kan hier iemand wat uitleg geven, of verwijzen naar meer info?
   
 2. Die autoregistratie is een eenmalig ding om het modem wat je van multikabel gekregen hebt, toegang te geven tot het netwerk. Een kabelmodem heeft pas toegang tot het netwerk van Multikabel nadat het geregistreerd is. De eerste keer dat je het modem aanzet kun je alleen op die autoregistratie-pagina komen, je zit dan op een soort 'intern netwerk' en hebt nog geen verbinding met het internet. Daar vul je de gegevens in die je door multikabel zijn toegestuurd en daarna is je modem klaar voor gebruik en bekend in het systeem, na een reset van je modem. Normaal gesproken hoef je dat dus nooit meer te doen, tenzij je een nieuw modem krijgt, omdat ieder kabelmodem een uniek nummer heeft (mac-adres) waarmee het bekend is bij Multikabel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina