1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Telefonie in volendam

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Henkr, 14 jul 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wanneer wordt er ook telefonie in Volendam aangeboden?
   
 2. Ik schat nooit, het kabelnetwerk van Edam/Volendam is niet van Multikabel. Het kan natuurlijk evengoed nog maar storingen in Edam/Volendam worden opgelost door de Firma HAK , niet door MK.
   
 3. De opmerking dat het netwerk niet van MK is in Edam/volendam staat helemaal los van het feit welk bedrijf er langs komt om fysiek een probleem op te lossen dan wel hardware te installeren.

  Gezien het feit dat de medewerkers van MK op afstand de modem's in Edam/volendam kunnen restten, houdt in dat zij wel degelijk het netwerk beheren wat er in Edam/volendam ligt.

  Maar ook ik zou graag willen weten wanneer het mogelijk is om in Edam/volendam te kunnen bellen over de kabel.
   
 4. Een netwerk beheren is iets anders als een beetje modems resetten :) De keuze voor een telefonieplatform ligt in principe bij de gemeente Volendam / HAK.
   
 5. In mijn ogen niet, omdat je als je een modem op afstand wilt kunnen resseten je wel degelijk bij de netwerk componenten moet kunnen waarop de modem zit aangesloten.

  Als ik de beheerder van een netwerk ben, zou ik niet willen dat een andere partij dat soort werk op mijn netwerk zou kunnen doen.

  Maar dat is mijn menig... Ik heb de mensen van HAK wel eens aan de lijn gehad, want mijn modem was niet goed en moest omgeruild worden. Toen werd mij verteld dat dat ook het enige was wat ze deden...
   
 6. Alles m.b.t. het fysieke netwerk valt onder HAK / Gemeente Volendam aangezien het ook van hen is. Ze doen dus echt wel meer dan modems omruilen. Dit is een feit dus ik snap niet helemaal waar de discussie uberhaupt over gaat :)

  Volgens mij begrijp je niet helemaal waar dit over gaat.. het KABELnetwerk is van Volendam. Het is wel opgenomen in het netwerk van MK maar het onderhoud aan al het fysieke spul is dus niet voor MK's rekening. MK "beheert" alleen de netwerkservices. Dus het docsis systeem(vandaar dat je modem gereset kan worden), dns, dhcp, enz. Het is hetzelfde als xs4all die KPN lijnen gebruikt om hun ADSL aan te bieden. Beheert xs4all het kpn netwerk ?...nee...kan xs4all de adsl modems uitlezen, resetten, etc..ja :)
   
 7. XS4ALL = KPN
  KPN = XS4ALL
   
 8. DOH,

  XS4ALL is een dochter van KPN.. Dus dat = is wel een beetje uit context..

  Maar wat Mithrandir zegt klopt...

  Ik huur een datarack, ik kan de server die erin hangt reboten en doen.. Beheer ik het netwerk waar die server aan geknoopt zit.. NEE.. Beheer ik iets anders dan alleen mijn servertje NEE... Dus die vergelijking is wel een beetje krom hoor..
   
 9. Het feit dat XS4ALL 100% dochter is van KPN betekend niet dat me verhaal niet klopt hoor. (ps: XS4ALL heeft destijds bij de overname bedongen dat ze 100% onafhankelijk blijven en zelf beslissen waar ze als organisatie heen gaan.) XS4ALL bied de service en toegang maar draait op het netwerk van KPN. Dat netwerk is NIET van XS4ALL. Als er een storing is in het netwerk dan wordt dat opgelost door KPN.

  Overigens gebruikt XS4ALL ook BBNED. Vervang KPN dan maar door BBNED als we eigenwijs gaan doen of vervang XS4ALL voor Quicknet. :)

  Overigens kon ik vroeger als helpdesker ook gewoon modems op afstand uitlezen en resetten van klanten die op het BBNED, Tiscali of whatever netwerk zaten. Nog steeds werd het netwerk niet door de provider beheert maar door BBNED/Tiscali :)
   
 10. Ik denk dat ik vaak genoeg in de wijkcentrales en hoofdverdelers van KPN kom om te kunnen zeggen dat XS4ALL = KPN en zelfs PLANET = KPN. Het feit dat de mensen van XS4ALL een andere kleur jas dragen zegt niets in dit verband..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina