1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Multikabel Telefonie, Geen Nr. Herkenning meer?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Thedude, 25 mei 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij zijn vorige maand van Tele2 overgestapt naar Multikabel Telefonie.
  gaat allemaal prima, we hebben alleen geen nummer herkenning meer.

  weet iemand hier iets over, is dit in te stellen, kan je dit aanvragen?
  is het sowieso wel mogelijk.

  alvast bedankt,
  groet,
   
 2. helaas

  Hm..jammer..
  vond het altijd wel handig..
   
 3. heb hierover gebeld met multikabel, en volgens hun is er nog steeds nummerherkenning, alleen moet je telefoon een "fsk" signaal aankunnen. Ben er nog niet helemaal achter hoe dat werkt, maar volgens de helpdesk was dat niet iets nieuws dus ook al wat oudere toestelen zouden hiervoor geschikt zijn.

  ik heb nog iets gevonden over "Fsk" op de site van kieskeurig.nl

  Nummerweergave in DTMF of FSK?

  Er zijn in Nederland twee verschillende soorten nummerweergavesystemen, genaamd DTMF en FSK.
  KPN Nederland werkt met DTMF (dual-tone-multi-frequency), maar er zijn ook bijvoorbeeld kabelproviders die met FSK (frequency shift keying) werken. De telefoon die u koopt is vaak geschikt voor één van deze twee systemen. Een toestel dat geschikt is voor FSK heeft dus geen nummerweergave als u een abonnement van KPN heeft! En een DTMF-toestel biedt geen nummermelding als u een abonnement heeft van een kabelprovider die alleen FSK ondersteunt. Er zijn wel toestellen die beide systemen kunnen verdragen, maar dit zijn er niet veel.

  Toestellen met FSK zijn goedkoper, hoewel deze technologie nieuwer is en er in heel Europa mee gebeld wordt.
  KPN Nederland heeft ooit besloten om het DTMF-systeem te gebruiken. Iedereen die via het KPN-netwerk belt (dus ook Tele2- en Scarlet-abonnees) doet dit met DTMF.

  Momenteel kiezen veel kabelproviders voor FSK, omdat dit systeem ook andere functionaliteiten, zoals naamweergave, voicemailweergave en phonemail.

  ik hoop dat je hier iets aan hebt. het werd voor mij wel iets duidelijker.
   
 4. Dat komt mooi uit ... ik heb net via i-net een telefoonset uit Duitsland binnen en deze zijn standaard voorzien van FSK nummermelding ... werkt niet bij KPN, maar wel bij verschillende kabelaanbieders .... resultaat ==> ik ga volgende week over op telefoon via MK en dan kan mijn nummermelder er tussen uit en ontvang ik op de Gigaset A340 de inkomende nummers ... tip???? .. gr. 8)

  p.s. voor diegene die denken wat moet hij nou met Duitse telefoons ==> de Gigaset 340 is voor de DTMF (KPN) zo'n €149,00 en ik heb de duoset (basisstation, losse lader en 2 handsets) voor €100,60 .. :D
   
 5. siemens zuigt
   
 6. Veel zeggende opmerking :?
  Kan je dat onderbouwen?
  Toen ik een paar maanden terug een nieuwe telefoon nodig had, omdat mijn Philips Onis zijn toetsen meer en meer gingen plakken en uiteindelijk geen kontakt meer maakten (zelfs niet na schoonmaakactie), heb ik lopen zoeken op internet en diverse tests bekeken.
  Ondanks dat men soms klachten heeft over Siemens (slechte accus na een jaar gebruik, of toetsen die minder worden) staan ze wel als beste in de tests.

  Al met al vreemd dat de vaste telefonie niet betere apparatuur heeft, terwijl de GSM's steeds beter worden en nog kleinere modellen ook.

  :arrow: Sorry, dit deel vd thread wordt een beetje offtopic.

  :wink:
   
 7. Oke, misschien niet de huissets, maar heb je die Siemens mobiele telefoons gezien? De MC60 bijvoorbeeld? Dat is echt troep.
   
 8. Siemens mobiele MC60 ?

  Nee, ken ik niet, ik heb een SonyEricsson en die soms spontaan gereset is en daar baal ik al van. Ik houd het wel Nokia of Motorola :wink:
   
 9. Re: Siemens mobiele MC60 ?

  Kijk, Nokia, dat is verstandig. Spontane resets; nee, daar hou ik ook niet van.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina