1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Installatie Telefonie

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Thomas, 3 mei 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zover ik weet gebruiken ze de EPX en DPX..ze werken niet helemaal hetzelfde. Geen gigantisch verschil ofzo hoor ;)
   
 2. wat ik zie in verschil is dat de ene PacketCable 1.0 is en de andere 1.1...

  Qua snelheid en functies zijn ze gelijk... N.B de handleiding die ik heb is voor alle 2 de type modems....
   
 3. Thanx :)

  Had overigens niet verwacht dat ze nog steeds een optimizer gebruikte om de hele boel aan te sluiten. ( heb zelf ook nog voor mk aangesloten ) vandaar. anyway.. thanx again.
   
 4. Hm, als ik het zo bekijk is het dus een kwestie van modem wisselen en een nieuw stekkertje aan mijn telefoondraad zetten.
  {Mijn telefoon's zitten nl. 'mijlen ver weg' van het PTT-aansluitpunt. MK-modem en PTT-aansluitpunt (met ouderwetse stekker) zitten bijna naast elkaar.}

  Zo'n kastje (splitter?) op mijn binnenkomende MK-kabel heb ik al. Moeten ze dan nog bij dat aansluitpunt zijn? Dat punt is nl. moeilijk bereikbaar en kost me een klap tijd om vrij te maken.

  Volgens de brief en klantenservice moet ik die vrije ruimte wel creeren.
  Maar dat zijn algemene adviezen en geen technische, vandaar mijn vraag.
   
 5. Dat is een algemeen verhaal in die brief, ik denk niet dat je een andere optimizer krijgt als je signaal verder goed is op dit moment.

  Het is kwestie van modem wisselen. Op je modem zit een klein telefoonstekkertje, daar kun je direct een telefoon inprikken, maar je kunt daar natuurlijk ook zo'n PTT stopcontact op aansluiten zodat jij je normale grote ptt-stekker daar weer in kunt doen. Vermoedelijk doet die monteur dat al. Tenminste als ik het artikeltje in de nieuwste "Zo" zie (pagina 14 van het juli nummer wat vandaag op de mat viel). Dat zul je ook binnenkort wel krijgen als je geen reclame folder spamfilter sticker op je brievenbus hebt zitten. Daar staan ook foto's bij van modem en installatie bij een klant van telefonie.
   
 6. Dat dacht ik al. Bij de laatste modem verwisseling heeft de monteur alles vernieuwd omdat ik vertelde over mijn problemen in de beginperiode. (slechte aarde door oxidatie op tal van punten tot de 'wijkkast')
  Ik kijk er naar uit.
  NB: Ik heb wel zo'n spamsticker op mijn brievenbus maar na (eenmalig) verzoek zendt MK het blad via de post naar je toe. Toch een mooie service!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina