1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Edimax crashed constant

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Meiborg, 11 jan 2004.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik kan mij onderhand goed voorstellen waarom multikabel de edmiax afraad. Zelf heb ik een br-6104k en het is echt een stuk rotzooi.

  De eerste liep tijdens het configureren vast en deed vervolgens niks meer. Bij Mycom kon ik deze gewoon ruilen tegen een nieuwe (het was duidelijk niet de eerste edimax die terug kwam).

  De nieuwe werkt wel nadat ik de firmware met versie 2.65 heb ge-update maar het blijft kwakkelen. Na enkele uren gaan de LAN lampjes uit en melden de computers dat er geen netwerkkabel is aangesloten. Alleen de router resetten en de stroom er gedurende enkele minuten afhalen helpt dan.

  Als er iemand is die hier een oplossing voor weet zou dat geweldig zijn. Ik sta op het punt om ook deze terug te brengen naar Mycom om mijn geld terug te vragen want een nieuwe Edimax komt er bij mij NOOIT meer in.
   
 2. idd die routers zijn niet van de beste kwaliteit... Ik zelf heb een Draytek Vigor2200 nooit een probleem mee!
   
 3. Terugbrengen en een Draytek kopen. :D
  Wij hadden hetzelfde probleem alleen hebben wij er helaas te lang mee gewacht en namen ze de Edimax niet terug.
  Nu hebben we een DrayTek Vigor 2200 en die draaide meteen al perfect.
   
 4. micbri

  micbri Forum Member

  Misschien de nieuwste update downloaden bij Edimax, 0.59a geloof ik.

  Snap het niet draai al 1.5 jaar probleemloos met deze router.

  Heb al diverse updates uitgevoerd en draait nog steeds als een speer,
  met laptop win xp en 2 x desktop met win 98.

  :roll:

  Toch de nieuwste update proberen.

  Suc6,

  Michel :D
   
 5. Bedankt voor julie reacties,

  Vooral het aanschaffen van een andere router was een goed idee, wat ik helaas ook zal moeten doen aangezien Mycom ook mijn router niet meer terug neemt.

  Volgens Mycom werkt hij goed, volgens mij dus niet. De modem crashed niet meer maar er is nu een ander probleem:
  Zodra mijn vriendin en ik samen willen internetten heeft om de beurt de een dan de ander geen bandbreedte tot zijn beschikking.
  Zodra ik een zoekopdracht geef krijg ik de volledige verbinding tot mijn beschikking, geeft mijn vriendin weer een opdracht krijgt zij alle bandbreedte. Op deze manier valt er dus voor allebei niks te internetten want het inladen van een pagina of het doen van een download word zo onmogelijk.

  Mycom heeft nog nooit van dit probleem gehoord en kan ons er niet mee helpen. Verder dan het advies de modem te resetten komen ze niet.

  Gelukkig wonen we aan het water, ik denk er serieus over de router zwemles te geven, na een gratis zweefvlucht vanuit mijn studeerkamer raam.
   
 6. Wat bedoel je precies met geen internet?

  - Heb je hellemaal geen internet meer (maak ik op uit je stukie)
  Router zwemles geven en een andere kopen, b.v. de Draytek Vigor2200
   
 7. Dat Mycom van dat probleem nog nooit gehoord heeft is gelul, wij hadden de Edimax ook bij hun vandaan en we zijn er mee teruggegaan wegens het crashen, helaas ook bij ons zeiden ze dat dat niet kon en dat ie gewoon moest werken, we kregen zelfs een nieuwe mee, maar ook die crashte steeds, en idd ook wij zitten in een netwerk. Ook bij ons namen ze de router niet terug. Wij hebben nu een Vigor2200 Draytek en die werkt perfect (sorry voor de herhaling, dit staat hierboven ook al een keer :wink: ) De Edimax heeft een nieuw leven gekregen bij een buurman die niet met 2 pc's tegelijk op inet zit en daar draait ie wel goed :? .
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina