1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Multikabel kondigt verbetering nieuwsservers aan

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door CeeS, 13 dec 2003.

Niet open voor verdere reacties.
 1. (zie het artikel op de hoofdpagina http://mgv.multikabel.nl)


  Zoals U weet is de MGV al geruime tijd in intensief overleg met Multikabel over een aantal serieuze problemen. Het verheugt ons dat er resultaat is te melden.

  NEWS-SERVER

  GAMES-SERVER

  ABONNEMENTEN


  News Server
  In plaats van het gebruik van de news faciliteiten maar te blijven knijpen heeft MULTIKABEL besloten, op aandringen van de MGV, de problemen nu echt aan te pakken. MULTIKABEL heeft de handschoen opgepakt en gaat op korte termijn flink investeren. Zij gaan hun uiterste best doen om dit eind januari 2004 gerealiseerd te hebben. Vanaf begin januari zal er sprake zijn van verminderde beschikbaarheid, maar dat waren we al gewend. Wat gaat er gebeuren :
  • * Een uitbreiding van 3 naar 5 spool-servers
   * Een herverdeling van m.n. de zwaarst gebruikte nieuwsgroepen over de 5 spool-servers zodat de kans op overbelasting van een server een stuk verminderd.
   * De spool-servers staan dan niet meer in serie maar gaan parallel werken, waardoor onevenredige belasting van 1 server niet meer doorwerkt in de andere servers.
   * Nieuwe software voor beide cache-servers, die 3200 gelijktijdige verbindingen kunnen leveren zonder performancevermindering.
   * Maximum van 8 verbindingen per klant
  De MGV zal nauwlettend gaan volgen hoe één en ander uitpakt. Deze maatregelen lijken op zich ruim voldoende om de explosieve groei het hoofd te bieden. Echter de MGV vindt wel dat, indien nodig, het aantal simultane verbindingen terug mag, mits de snelheid per verbinding niet geknepen wordt. Wij zijn hierover nog in onderhandeling. Het mag niet zo zijn dat pogingen om bepaalde problemen op te lossen hinderlijke gevolgen heeft voor andere gebruikers.

  Games Server
  Ook de gamers onder ons kunnen binnenkort een verbetering tegemoet zien.

  Snelheden en prijzen
  Over de snelheden en prijzen heeft de MGV regelmatig zitten pushen om te gaan reageren op de jongste ontwikkelingen op de ADSL markt. Eindelijk is het dan zover. MULTIKABEL heeft besloten om de profielen te gaan wijzigen, daarmee tevens gehoor gevend aan onze opmerkingen betreffende de opbouw van de diverse abonnements vormen. Dit betekent dat er abonnementen in prijs worden verlaagd en andere in snelheid substantieel omhoog gaan.
  Welke dat precies zijn, daarover kunt u komende week van Multikabel bericht verwachten.

  En verder
  Voorts heeft MULTIKABEL nog enkele leukigheden in petto. Welke dat zijn, dat laten we graag over aan MULTIKABEL. Wij beperken ons slechts tot de technische aspecten.

  Wordt lid !
  Zoals u kunt zien zit de MGV niet stil, ook al is het dan een tijdje stil geweest. Wij zijn voor MULTIKABEL een serieuze gespreks partner. Wij kunnen voor u nog meer gaan betekenen als u ons uw steun verleent.
  Ook al lijkt uw verbinding in orde, het kan zo veranderen, kijk maar naar de news-servers en de games-server.
  Komt u er niet meer uit met MULTIKABEL, wij kunnen voor u bemiddelen.
  Maar wij praten met MULTIKABEL niet alleen maar over verbindingen. Ook andere zaken brengen wij op, kijkt u maar eens naar wat we het afgelopen jaar hebben bereikt op http://mgv.multikabel.nl/images/resultaten.html en dat voor 10€ per jaar. Dat soort zaken is alleen voor elkaar te krijgen als we kunnen aantonen dat er voldoende vraag naar is. Daar hebben we u ook voor nodig.
  Zoals u ziet beschikt de MGV over kanalen met MULTIKABEL die voor klanten onbereikbaar zijn.


  Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2004 gewenst, namens
  Het bestuur van de Multikabel internet GebruikersVereniging.
   
 2. Komt er ook support voor XPat op de nieuwsservers?
   
 3. Geen idee. Ik weet niet welke software men gaat gebruiken. Dat zullen we nog wel horen.

  Trouwens stappen de meeste grotere binary news-providers juist af van Xpat omdat dit heel veel server-belasting geeft.

  Het lijkt voor een gebruiker wel lekker handig dat je niet alle headers hoeft op te halen om een post te zoeken, maar als tientallen mensen (misschien wel honderden) gelijktijdig artikelen gaan zoeken dan vertraagt dit de server zodanig dat sommigen daardoor crashten.

  Door de toename van populariteit en het gebruik van news-download programma's die *alles* met Xpat opvragen is Xpat door zijn eigen populariteit ten onder gegaan bij veel news-servers.

  --
  Cees


  Een grote MGV-achterban is belangrijk bij de overleggen met Multikabel. We zijn dan ook blij met nieuwe leden. Voor een klein bedrag per jaar ben je al lid. Zie de informatie op http://mgv.multikabel.nl
   
 4. Lees ik nu echt dat MGV niet alleen over verbindingen praat met MK?

  Verbindingen dat is toch telecommunicatie?

  Ja, ik blijf het vreemd vinden dat telefonie niet onder het werking vlak van MGV zit.

  Een aparte gebruikers groep voor telefonie zal niet zo serieuze gesprekspartner zijn als MGV is.

  En veel telefonie storingen zijn terug te leiden op internet storingen.
   
 5. Ja dat klopt, net zoals we niet als speerpunt radio en tv hebben.
  Tenslotte gaat het kabelinternetsignaal ook als hoogfrequent kanaal over de tv-kabel en zou je ook kunnen zeggen dat dan radio/tv kwaliteit er ook bij hoort. Dat doen we dus ook niet.

  Weliswaar zijn al die technieken met elkaar verbonden, maar je zult je toch ergens op moeten concentreren en in het geval van de MGV is dat kabelinternet. Hierover is op de algemene leden vergadering een discussie geweest en dit is eruit gekomen.

  Helaas bestaat een dag maar uit 24 uur en zijn alle bestuursleden vrijwilligers die dit er, naast hun werk, in hun vrije tijd nog bijdoen. Als de leden zouden besluiten dat wél wel telefonie erbij zou komen, zou een uitbreiden van menskracht nodig zijn. Maar wie weet, ooit dus nog eens in de toekomst, als er echt behoefte aan bestaat. Maar dan zullen de mensen die dit willen er zelf aan moeten meewerken.

  --
  Cees


  Een grote MGV-achterban is belangrijk bij de overleggen met Multikabel. We zijn dan ook blij met nieuwe leden. Voor een klein bedrag per jaar ben je al lid. Zie de informatie op http://mgv.multikabel.nl
   
 6. Volgens Raymond ondersteunt de nieuwe software "als het goed is, ook XPat".
   
 7. Ik heb het gelezen. Of dat komende week al zal werken betwijfel ik omdat XPAT een enorme aanslag op server capaciteit is, en daar hebben we al zoveel tekort aan ....
   
 8. OPslagcapaciteit

  Hallo Cees,

  Ik heb gelzen dat Raymond heeft gemeld dat de opslagcapaciteit vergoot wordt met 4 Terabyte, de huidige opslagcapaciteit is 7 Terabyte.

  Rudy Volkert
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina