1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Problemen met Draytek router en modem

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Nielz, 11 jan 2003.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hey mensen,

  Ik heb onlangs de vigor2200E aangeschaft met de veronderstelling dat het toch niet al te moeilijk moet wezen om het apparaat ism quicknet kabelverbinding aan de gang te krijgen. Helaas blijkt dat nogal tegen te vallen voor mij. Ik kan alles keurig instellen in de webinterface exact zoals in de handleiding hier op multiweb beschreven. Echter krijgt de router geen ipadres van de provider toegekend. Heb alles al geprobeerd, zoals bijv. Mac adres kopieeren en modem herhaaldelijk resetten. Ik hou een paar seconden de reset knop ingedrukt van het modem en aan de leds te zien wordt hij gereset. Ook de stroom een tijdje van de maodem gehaald. Heeft er iemand nog een idee en/of soortgelijke ervaringen? Ik hoor het graag. Help me please!
  :roll:

  Oh ja, nog even ter info, ik heb een Future kabelmodem
   
 2. Je zou de laatste firmware voor deze router kunnen proberen. Daar schijnen wat verbeteringen in te zitten voor wat betreft dhcp client/server:
  Readme.txt

  Een collega van me heeft deze vandaag geinstalleerd, weliswaar met een ipsec verbinding, maar werkt goed. :)
   
 3. Probleem is m'n kabelmodem.

  Het is me helaas nog niet gelukt om de router een ip adres laten te verkrijgen van de DHCP server van Quicknet. Ik heb de helpdesk van Draytek gebeld, maar die konden me helaas ook niet verder helpen. Dit probleem hadden ze nog niet eerder gehad.

  Ook de Helpdesk van Quicknet heb ik gebeld. Ze hebben de software opnieuw op het modem geinstalleerd, maar dat bood ook geen oplossing. Ook heb ik een Unex router van de buren aan m'n modem gehangen en geprobeerd te installeren, maar dat ging ook al niet! Echter als ik mijn router bij de buren installeer die ook quicknet hebben, maar een ELSA modem, dan werkt de router binnen 3 minuten! Het ligt dus erg voor de hand dat mijn Future Networks modem de boosdoener is.

  Ik zal Quicknet maar es bellen of ik mischien een ander modem kan krijgen, maar of ze daarin zullen toestemmen is nog maar de vraag. Let's hope so....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina