1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sitecom 4S Router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door wjbakker, 4 jan 2003.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb van de week een sitecom router gekocht maar ik krijg deze niet ingesteld..

  Allereerst heb je natuurlijk je lan waar op standaard op 192.168.0.1 de router zit. Maar als ik deze in wil stellen krijg ik geen internet signaal binnen, wanneer ik dynamisch IP invoer. Waar zou het probleem kunnen liggen en heeft iemand een handleiding met Multikabel/Quicknet instellingen?

  Vriendelijke Groet,

  William Bakker
   
 2. Cable Router

  Ja resetten, dankje voor de tip maar dat is mijn probleem niet

  Ik heb een LAN, met dynamisch IP en met of zonder DNS, maakt weinig uit voor het resultaat. Als ik naar 192.168.0.1 ga, krijg ik keurig de setup pagina van het router. Ik kan er ook instellen dat het router op 192.168.255.255 of iets dergelijks zit. Ik heb dus verbinding naar mijn router. Maar mijn probleem is, ik heb geen verbinding naar Internet.

  Die router stel je in met een wizard.
  Eerste pagina vraagt soort modem (cable modem in mijn geval).
  'NEXT'
  Op de tweede pagina word hostname (naam router), domain name (boeit niet), login methode (none voor cable, ppnogwat voor adsl), en mac adres (staat standaard op een nummer, kan clonen naar het hardware mac van pc of kan wijzigen naar mac van kabelmodem).
  'NEXT'
  Dan vraagt ie naar Dynamisch IP of Fixed IP (bij fixed IP+gateway+dns+subnet mask). Deze moet dus op Dynamisch. Voor een fixed lan ip zit een aparte pagina op het routerinstel programma.
  'NEXT'
  Nu gaat ie selftesten. Eerst reboot hij de router, 25 seconden wachten, en dan probeert hij contact te maken met een remote server. Waar ik nu al enkele dagen tegenaan kijk is 'test failed'. En in IE geen respons.

  Dat is dus mijn probleem, het doet het niet. En het is een goed merk, ik heb meerdere netwerkkaarten van sitecom in mijn pc zitten en heb totaal geen problemen ermee. Maar ik kom dus niet verder dan mijn router.


  PC ------------ ROUTER --------X------- INTERNET

  Waar zit dat X? Hoe los ik dat op?
   
 3. je modem ziet je router als nieuwe netwerk kaart... zolang jij je modem niet reset zegt je modem ik kan niks doorgeven omdat je netwerk kaart van je pc nog in je modem staat..

  dit kan je oplossen door ff de kabel vanuit het modem naar de pc eruit te trekken..

  modem resetten..

  router aankoppelen...

  dan ziet het modem je router als nieuwe netwerk kaart en zou het moeten werken.. ziet het modem je router niet moet je nogmaals je modem resetten dan pakt ie hem zeker en krijg je een ip van de dhcp-server van multikabel (mits er geen storing is natuurlijk want dat komt nog al erg vaak voor bij ze ;))
   
 4. Re: Cable Router

  Wat heb je als IP adres op je computer ingesteld?
  Heb je je gateway (IP adres van je router) op je computer ook goed ingesteld?
  Welke lampjes branden op je router?

  Het router zit in ieder geval niet op 192.168.255.255, dat is een subnetmask en geen IP.
   
 5. Router

  Hmm...ik heb het probleem gevonden. De pc stond eerst als netwerk pc voor signaal van andere pc ontvangen. Ik heb nu gewoon internet met dynamic ip.


  Maar even dit.

  "De internetaansluiting kan ook worden gedeeld door middel van een router. Deze router word aangesloten op het kabelmodem, en verdeeld het verkeer over de verschillende computers. In de meeste routers is een hub of switch ingebouwd, deze hoeft u dus niet los bij te kopen. Routers kunt u krijgen vanaf ongeveer 100 euro, en zoals bij alle computerspullen geld hoe duurder hoe beter..."

  Ik wil dus 2 onafhankelijke PC's hebben. De een moet internet hebben als de ander uitstaat, en andersom. Ik heb nu het mac van mijn netwerkkaart ingevoerd, en nu heb ik internet op pc 1. Maar wil ik op pc 2 internet hebben, dan zit ik met een probleem, want die heeft natuurlijk een ander mac, terwijl je op de router slechts 1 mac instellen kan. Heeft iemand een idee hoe ik dat kan oplossen?
   
 6. Re: Router

  Je hoeft het MAC niet persé in te stellen in je router hoor, dat mag je ook default laten staan. Je moet er alleen rekening mee houden dat je kabelMODEM maar 1 MAC accepteert, tot je hem weer reset. Er kan dus maar 1 computer tegelijk aan je KabelMODEM hangen. Zodra je er een andere computer aan hangt of een router, dan moet je het modem even uit en weer aan zetten.

  In jouw geval heb je geen computer aan je kabelmodem zitten, maar die router van Sitecom. Deze router staat (als het goed is) ingesteld op dynamic-IP zodat hij een IP-adres van Quicknet krijgt. Dat alles gebeurt op je "WAN" poort. Je hoeft dus nooit iets te resetten zo lang je de router maar aangesloten laat zitten op je kabelmodem.

  Aan de "binnenkant" van je router zit je lokale netwerk. De computers die hier aangesloten zijn krijgen een IP toegewezen door je router en niet door Quicknet. Al je computers kun je het beste instellen op "automatisch ip verkrijgen" (dynamic). Je router geeft dan de juiste gegevens door zoals DNS en gateway aan al die computers. Het MAC adres is in dat geval niet belangrijk, omdat je router die allemaal accepteert.

  Als je dus van 1 computer via je router het internet op kunt komen, dan moet dat via alle andere computers ook kunnen. Je moet ook van al die computers op de statuspagina van je router kunnen kijken, zodat je weet dat je kabeltjes goed zijn van computer naar router. Als dat werkt zou je het internet op moeten kunnen komen.
   
 7. Router: Probleem Opgelost

  Het laatste probleem is nu ook verholpen: Universal Plug-n-Play was niet geinstalleerd, waardoor de router niet als residential gateway werd herkend.

  Ik heb nu een volledig werkend netwerk. Misschien is het de moeite waard om een handleiding van dit topic te maken en op de MGV site te laten plaatsen.

  vriendelijke groet en bedankt voor al jullie hulp,

  William
   
 8. Graag.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina