1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Edimax Router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door robra, 15 nov 2002.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Sinds enige tijd heb ik een kabelaansluiting bij Multikabel. Aangezien ik meerdere PC's heb, die ik met het internet wil verbinden ben ik op zoek naar een hardware matige router. Op dit moment heb ik een PC met FREESCO draaien (zie http://www.freesco.org). Nou heeft Mycom een Edimax router. Is er iemand die ervaring heeft met deze router?

  Dit omdat ik niet wil dat Multikabel last krijgt van mijn router.

  Alvast bedankt voor de antwoorden.

  Robra
   
 2. Ik heb er zelf geen ervaringen mee, maar ben erg benieuwd naar jouw ervaringen. In principe kan elke goed geconfigureerde router zonder problemen werken, de kunst is dus alleen om hem goed te configureren.

  Op voorwaarde dat je een mooie handleiding schrijft voor de installatie, wil ik je er wel bij helpen. Ik vind het overigens wel een erg goedkoop routertje, en als ik jou was zou ik wel even bij google zoeken of het een goed ding is. Helaas heb ik daar verder geen verstand van.

  Maarten
   
 3. Geen edimax

  Hoi Robra,

  Ik kon me herinneren dat Multikabel eens een nieuwsbrief heeft gestuurd met een aantal router die zij afraden.

  <Quote>

  Gebruik van routers
  Zoals u weet verbieden onze algemene voorwaarden het gebruik van routers achter uw kabelmodem. Dat is onder andere omdat routers veel problemen kunnen veroorzaken op het netwerk. Met name 3 type routers hebben een negatieve invloed op de door Multikabel geleverde dienstverlening en kunnen de integriteit van het netwerk verstoren. Het gaat om de merken:
  - Edimax
  - Draytek (Vigor)
  - Nexlan

  <unquot>

  Daarna volgt nog eens stukje over afsluiten als je het netwerk verstoord, dus een Edimax is geen aanrader.

  GRTZ

  Rob
   
 4. Kreeg zojuist een mail van quicknet met de volgende mededeling:

  Nog even wachten dus welke routers dat worden.
  Voorlopig dus nog maar even verder met freesco, wat absoluut ook een aanrader is, als je nog een PC over hebt.

  Robra
   
 5. Re: Geen edimax

  Tsja, het wordt dan toch tijd dat eens nagevraagd wordt WAAROM deze routers zo slecht zouden zijn. Was dit niet gewoon bangmakerij destijds ?
  Of fout geconfigureerd door de gebruikers ervan ?

  Want ik kan me echt niet voorstellen dat een fabrikant een niet-werkend apparaat op de markt brengt. En als er een bug in zit wordt dit door nieuwe firmware meestal wel verholpen.

  Als voorbeeldje dan de Draytek (Vigor) die hier genoemd wordt. Ik lees in de FAQ's dat de MGV deze juist aanbeveelt als router, terwijl Multikabel zou vinden dat dit ding van inferieure kwaliteit is en het netwerk kan verstoren. Dus of je een Edimax "geen aanrader" mag noemen weet ik niet zo zeker.

  Maar Freesco of een andere linux oplossing is natuurlijk lekker flexibel. Nadeel is dat je continue een PC moet laten draaien, wat meer stroom kost dan zo'n klein routertje.
   
 6. Mayo

  Mayo Guest

  Re: Geen edimax

  Ik ben het niet met je eens !!!! :evil:
  Een draytek hoort niet in jouw rijtje thuis hier staat ook een vigor 2200E
  en ik vond het een bijzonder gebruiks vriendelijke router en als je de
  handleiding gewoon leest moet het configureren geen problemen geven.
  En bovendien heeft draytek een site met de handleiding online.
  Vanaf het moment van aansluiten tot heden werkt de Vigor2200E probleemloos.Ik vind het dus een aanrader!!!! Koste mij 150 euro :wink:
   
 7. Dont shoot the messager

  Ik heb alleen een stukje uit de nieuwsbrief geknipt en geplakt.
  Ik weet niet wat de kwaliteit is van de genoemde routers uit de nieuwsbrief.
  Alleen als tip als je er niet teveel verstand van hebt, is misschien een ander merk te kopen dan genoemd, maar ieder moet het natuurlijk zelf weten.
  Er is behoorlijk verschil in prijzen van diverse routers, dus zal er ook wel kwalitiet verschil inzitten, vraag is altijd gebruik ik de extra's die in de duurdere routers zit wel op een thuisnetwerkje.
  Als je een beetje verstand van routers hebt, kun je bijna alle routers goed afconfigureren als het moet, alleen stond in de neiuwsbrief iets over verstoring op het netwerk.
  In hoevere dat ook is, zal je moeten ondervinden als je de router aansluit.
  Voor alles geldt, als het stoort op het netwerk wordt je eraf gegooit door quicknet.
  Volgens het regelement mag dit ook.

  Rob
   
 8. Zelf gebruik ik al een geruime tijd (half jaar ongeveer) de router van Linksys BEFSR41, tot op heden liet hij me niet in de steek en heb ook van multikabel tot op heden geen klachten gehoord.
  Voordat ik hem kocht veel kontakt gehad met hun, per mail en zelfs per telefoon, hun zouden het kunnen zien als ik hen gebruikte..........tot op heden niets gehoord, het werdt mij ten strengste verboden dit te doen.....wle gedaan dus, en prima werken, afstellen ging eigenlijk zeer makkelijk, zeg maar tegen hem dat hij het zelf moet uitzoeken, en hopla, werken die hap......
  Ben zelf systeem beheerder, dus enige ervaring had ik wel.
  Nu inderdaad mag het wel , dus doe er je voordeel mee, ik ben erg tevreden over de linksys, (€ 100 heb je er al een)

  Als trouwens iemand al ervaring heeft met het opzetten van een VPN-tunnel met het netwerk op de zaak, graag eens contacten met mij, ben niet ervaren genoeg op dit gebied, en wil dit graag voor elkaar hebben.
   
 9. Daar moet je nog even geduld voor hebben, dat werkt nu nog niet omdat de lage poorten nog geblokkeerd zijn. In februari zou dat open gaan.
   
 10. KIJK, DAAR HEB IK IETS AAN, deze snelle reacties doet een mens vaker terug komen op een forum, ik heb er nu ff niks aan, maar toch bedankt Cees, kan ik ff wachten met het uitzoeken van deze materie.
  Op het internet krijg ik het niet echt losgepeuterd, zal er wel staan, maar tot op heden niet gevonden wat ik zocht....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina