• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

cloud storage icm ziggo zakelijk


#1
Heeft iemand een idee of een netwerkverbinding met een cloud storage elders uberhaupt mogelijk is met een ziggo zakelijk abonnement.

Probeer al geruime tijd via netwerkverbinding maken contact te leggen met een dienst die ik elders afneem echter zonder resultaat, het vreemde is zodra ik via kennisen met andere provider deze verbinding probeert op te zetten deze wel tot stand komt.

Heb contact gehad middels met zowel het bedrijf waar ik de cloud storage vanaf neem als ziggo mbt een eventuele blokkade, hiervan is geen sprake.

Iemand Ideetje misschien?
 
#5
Ziggo blokkeert de toegang vanaf het Internet naar de Windows services voor het delen van bestanden via gedeelde mappen. Dit is om te voorkomen dat derden onbedoeld bij privégegevens van klanten kunnen komen en om te voorkomen dat klanten via deze services besmet raken met virussen en wormen. Technisch bestaat deze beperking uit het blokkeren van verkeer over de UDP en TCP poorten 135 t/m 139 en TCP poort 445.
https://community.ziggo.nl/bekabeld-internet-37/smb-poort-445-geblokkeerd-door-ziggo-421/index1.html#post3018
Lees ook de berichten die daarop volgen. Oplossing zou gebruik van VPN zijn.

Het bericht is een jaar oud. Geen idee of het nog zo is, maar het lijkt er wel op.
Neem contact op met Ziggo webcare team. Die weten meer als de gewone helpdesk medewerker.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
V

Vincent1

Forum Member
#6
gebruik geen vpn software, contact maken doe ik via computer -> rechts aanklikkken-> netwerkverbinding maken(zie afbeelding). Drive letter selecteren en als map gebruik ik \\naar.de.share\toe, met aanmeld mogelijkheid. Dan krijg ik foutmelding dat er geen verbinding kan worden gemaakt.

Verbind ik mijn pc dmv een mobiele hotspot via mijn mobiel over het 4g netwerk is er niets aan de hand, evenals dat ik via een gelijkwaardige pc installatie en een andere provider ook verbinding kan maken. Overigens zit ik zowel bedraad als draadloos.
 

Bijlagen

#8
Bijna elke provider blokkeert de zgn SMB/CIFS (windows share) poorten omdat het niet veilig is dit protocol op het internet te gebruiken. Het is op zich al vreemd dat je via je 4G lijn hier gewoon bij kunt.

Strato heeft genoeg veilige manieren om met je cloudstorage te connecten bijv. WEBDAV/ SFTP / FTPS Een VPN is ook een oplossing maar wellicht te ingewikkeld. Ik zou die CIFS toegang maar is snel uitzetten op je server. Dat wordt gezien als een veiligheidsrisico.
 
#9
En zo blijkt maar weer: toch goed dat een provider als Ziggo dit blokkeert want het leed is anders niet te overzien.
Leuk dat het met 4G wel werkt maar dat maakt het echt niet veiliger.
@Vincent1, was je van plan dit zakelijk te gaan gebruiken? Dat is namelijk een aardig bedrijfsrisico als je op deze manier te werk gaat.

Van alle protocollen die HiDrive aanbied kies je de minst veilige.
Je zegt ook dat je het met 'ipvanish' hebt geprobeerd, maar dat is ook helemaal het verkeerde type VPN. Daarmee heb je geen end-to-end encryptie met Strato.

Even een vraagje, heb je wel de standaard HiDrive windows client geprobeerd? Ik lees op de site dat ze voor alle platformen een app hebben, ook voor windows. Met ingebouwde VPN zoals het hoort:
https://dev.strato.com/hidrive/apps/windows/HiDriveSetup.exe
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
V

Vincent1

Forum Member
#10
Om even te antwoorden op eerder berichten.

Cloud dienst is prive gebruik, niet zakelijk.

Dat de keuze is gevallen om via smb/cifs (windows share) te werken is heel simpel uit te leggen; de rest van de protocollen geven problemen, welke getest zijn.

En niet alleen via mijn 4g lijn kan ik connecten, ook caiway, xs4all, tele2 en telfort lukt dat gewoon en dat zijn geen misselijke providers.

Als inderdaad ziggo de protocollen blokkeert, dan is er tot op hoog niveau glashard gelogen tegen mij.

Maar goed ga wel even kijken of ik iets voor elkaar krijg wat me, zonder problemen, toegang geeft tot de volledige ruimte op een veilige manier