• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Cisco EPC3212


Bruce the Boss

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
565
Waarschijnlijk een stomme vraag maar ik weet het gewoon even niet ;D

Mijn vader heeft de onderstaande modem:
Cisco EPC3212
EuroDOCSIS EMTA

Dit is toch GEEN router en als ik deze voor de WIFI wil gebruiken zal ik toch nog een losse router moeten kopen?
Deze is alleen te gebruiken voor internet via een vaste kabel?!
 

Bijlagen

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
26.726
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Klopt. De Cisco EPC3212 is een 'oudje' zonder routerfunctie (een zogenaamd 'dom' modem), maar kan alle aangeboden snelheden bij Ziggo (fUPC) aan. Heerlijk modem. Gewoon losse router aansluiten en gaan met die banaan. Hij moet zuinig op dat modem zijn. Ze worden niet meer geleverd.

Edit: Met alle aangeboden snelheden doel ik natuurlijk op de particulier aangeboden snelheden die op dit moment aangeboden worden. Het 200Mb/s abonnement is wel de max. 500Mb/s zal niet gehaald worden omdat de limiet op 444.96 (400) Mbit/s down en 122.88 (108) Mbit/s up zit. 8 downstreamchannels en 4 upstreamchannels. Maar dat zal niet zo'n probleem zijn, denk ik ;)
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Precies, zuinig op zijn!
Eigen vrije keuze voor wat een router betreft.
Ding kan de snelheden prima aan en doet precies wat het moet doen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Bruce the Boss

Bruce the Boss

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
565
Oke, bedankt voor jullie snelle reactie en ik zal er zeer zuiging op zijn :) :)
 

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.494
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hier ook een gelukkig gebruiker van de Cisco EPC3212.
Het enige zwakke punt is de adapter. Dan die even omruilen in een Ziggo winkel.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De originele adapter was 1A dacht ik.
De nieuwere is 1,5A (of was het 1,5A en nu 2A?) en werkt inderdaad "iets" langer dan de originele.
 

destroyer2usa

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jul 2009
Berichten
104
KroontjesPen zei:
Hier ook een gelukkig gebruiker van de Cisco EPC3212.
Het enige zwakke punt is de adapter. Dan die even omruilen in een Ziggo winkel.
Klopt die heb ik al een paar versleten...Modem gaat nog altijd als een speer.


Heb gelukkig standaard 1 nieuwe adapter op voorraad liggen...Die branden altijd door op een slecht moment.
 

Robkro

Quality Member
Lid geworden
7 dec 2007
Berichten
6.158
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ook ik ben nog steeds blij met mijn Cisco EPC3212. Ik hoop dat het nog lang meegaat.
 

Kasper1985

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 sep 2007
Berichten
137
Ik geef dit topic weer even een schop. Ik heb hetzelfde modem en merk nu na een aantal uren een hoge ping en trage snelheid in mijn verbinding.

Kan dit een symptoom zijn van de problematische adapter zoals hier genoemd is of doet ie helemaal niks meer als de adapter het (gaat) begeven.

Kortom: hoe merk je dat de adapter aan vervanging toe is, is dit al te merken voordat ie compleet overleden is door een verbinding die kuren gaat vertonen?

Ik krijg vanmiddag een monteur over de vloer en wil eigenlijk voorkomen dat ie me klakkeloos opzadelt met zo'n combi ding als de adapter vervangen voldoende blijkt te zijn.

Kasper
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.675
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik denk niet dat hoge ping en trage snelheid door de adapter veroorzaakt word. Als die niet goed is krijg je uitval.
Jouw klachten worden meestal veroorzaakt door slecht signaal.

Ook is de kans kleine dat een monteur een losse voeding voor een oud modem (lang niet meer geleverd) bij zich heeft.
Hooguit een moderne modem/router.