• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Cisco EPC3212


#2
Klopt. De Cisco EPC3212 is een 'oudje' zonder routerfunctie (een zogenaamd 'dom' modem), maar kan alle aangeboden snelheden bij Ziggo (fUPC) aan. Heerlijk modem. Gewoon losse router aansluiten en gaan met die banaan. Hij moet zuinig op dat modem zijn. Ze worden niet meer geleverd.

Edit: Met alle aangeboden snelheden doel ik natuurlijk op de particulier aangeboden snelheden die op dit moment aangeboden worden. Het 200Mb/s abonnement is wel de max. 500Mb/s zal niet gehaald worden omdat de limiet op 444.96 (400) Mbit/s down en 122.88 (108) Mbit/s up zit. 8 downstreamchannels en 4 upstreamchannels. Maar dat zal niet zo'n probleem zijn, denk ik ;)
 
#9
Ik geef dit topic weer even een schop. Ik heb hetzelfde modem en merk nu na een aantal uren een hoge ping en trage snelheid in mijn verbinding.

Kan dit een symptoom zijn van de problematische adapter zoals hier genoemd is of doet ie helemaal niks meer als de adapter het (gaat) begeven.

Kortom: hoe merk je dat de adapter aan vervanging toe is, is dit al te merken voordat ie compleet overleden is door een verbinding die kuren gaat vertonen?

Ik krijg vanmiddag een monteur over de vloer en wil eigenlijk voorkomen dat ie me klakkeloos opzadelt met zo'n combi ding als de adapter vervangen voldoende blijkt te zijn.

Kasper
 
#10
Ik denk niet dat hoge ping en trage snelheid door de adapter veroorzaakt word. Als die niet goed is krijg je uitval.
Jouw klachten worden meestal veroorzaakt door slecht signaal.

Ook is de kans kleine dat een monteur een losse voeding voor een oud modem (lang niet meer geleverd) bij zich heeft.
Hooguit een moderne modem/router.