• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

HD digitale backup van mediabox... het kan!


jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
944
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ik heb een aantal HD opnames op mijn ouwe Philips HD mediabox staan die ik eigenlijk niet kwijt wil, en dus ben ik nooit aan een Horizon etc begonnen... je bent je spulletjes kwijt. Het zijn wat concerten etc die ik ook nog nooit als download oid ben tegengekomen (en geloof me, ik weet de weg). Het is bekend dat de harddisk + materiaal in een exotisch, onbekend formaat zijn, en de enige mogelijkheid om eea er af te krijgen was om ouderwets via SCART ofzo, een analoge opname te maken, desnoods op een digitaal opnameapparaat. En dat wil je dus niet.

Nu heb ik via onze chinese vrienden op ebay een kastje gekocht die direct via HDMI opnames kan capturen naar een USB stick of harddisk, echter... die weigert dienst bij HDCP materiaal, wat ook wel logisch is. Daar zit hem het echte probleem namelijk. Maar... via via via kwam ik er achter dat sommige HDMI splitters die je kan kopen (wederom bij onze chinese vrienden) niet alleen het signaal splitsen, maar ook meteen de HDCP beveiliging er af slopen :) en als je dat signaal dus weer naar het capture-kastje stuurt... voila! Directe, digitale MP4 opnames in 1920x1080 voor het archief 8)

Nadeel van het capturekastje is dat ie maximaal bestanden van 2GB maakt (ca. 15 a 20 minuten) dus er moet nog eea gedaan worden met demuxen, mergen etc. Daar ben ik nog even naar aan het zoeken. Er zijn misschien ook wel kastjes die de boel niet opsplitsen in kleine bestandjes, dan ben je meteen klaar.

Bovenstaand is niet meer van toepassing, Met de laatste firmware wordt er op een NTFS device gewoon 1 groot mp4 bestand gemaakt:

Johnny54 zei:
Volgens mij is jouw capture box gelijk aan: http://www.cloner-alliance.com/
In dat geval is er inderdaad een 2 GB grens maar met de laatste beta firmware en USB/HD in NTFS is dat probleem weg.
Bron: http://www.cloner-alliance.com/download.html
Capture: http://www.ebay.de/itm/151457255191
Splitter: http://www.ebay.de/itm/231568966596
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.178
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Gesplite recordings kan je via bepaalde tools wel doen zoals H264TS_Cutter(gratis) / videoredo(trail via via wel peciale :P versie tevinden) of MPEG Streamclip(gratis) allen kunnen ook losse files naar 1 grote muxen.

Eerste en laatste is hoofdzakelijk bedoeld voor TS files, videoredo kan bijna alle files muxen/demuxen en encoden.

Over die speciale kastjes ja die zijn er zeker zo worden namelijk de netflixjes(4k) hulu amazon geript, 1 splitter haalt hdcp weg en zo kabel naar een hdmi capture kaart.
 
Topicstarter
Topicstarter
jowi

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
944
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Thanks, ik demuxte wel eens met eac3to, en dan met mkvmux etc maar eac snapt de mp4 van de mediabox niet, terwijl mediainfo gewoon netjes aangeeft dat het een mp4 is met een aac channel. Dus ik ben een beetje aan het zoeken welke tools wat kunnen, ik ga jou dingen eens opzoeken, mijn tooling is ook al weer een paar jaar oud, moet ook even de laatste versies halen.
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
interessant!
ik heb er ook wel eens naar gekeken.... vraag me af of dit ook zou werken bij een horizon.
is de hdcp beveiliging op die philips gelijkwaardig met die op de horizon?

ik heb al een hdmi-splitter op mijn hdmi kabel zodat ik ook via de scart-converter kan kijken in de slaapkamer zonder dat de hdmi-tv aan moet. de horizon ziet ondanks die splitter wel welke tv ik op de hdmi-kabel heb aangesloten.
 
Topicstarter
Topicstarter
jowi

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
944
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
HDCP is HDCP, dus het zal bij elk signaal werken, van welke box of bron dan ook :)
 

kerby

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 mei 2011
Berichten
693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
jowi zei:
HDCP is HDCP, dus het zal bij elk signaal werken, van welke box of bron dan ook :)
er zijn verschillende versies van hdcp, ik zou dus nooit zo stellig durven zijn ;)
 
Topicstarter
Topicstarter
jowi

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
944
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ik meen dat alleen de laatste, versie 2.2, niet backwards compatible is, maar dat is een versie specifiek voor 4K. Het zal dus allemaal geen probleem zijn. En voor 13 euro incl. verzenden vanuit china, kun je het gewoon proberen :)
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.178
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Voor 13eu kan je het idd wel proberen, ben ook wel benieuwd naar je ervaring ermee zometeen :)

@kerby, dat je spul gewoon ziet wat eraanhangt komt denk ik door CEC, dat staat als het goed is los van hdcp.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Topicstarter
Topicstarter
jowi

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
944
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Devil-Strike.net zei:
Voor 13eu kan je het idd wel proberen, ben ook wel benieuwd naar je ervaring ermee zometeen :)
Eeeh nou ik heb het hier dus liggen, en het werkt... mocht je dat nog niet begrepen hebben.
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.178
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Oh lol dacht dat het juist niet ging wegens hdcp probleem.