• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

De perfecte materialen voor een bedraad netwerk


#12
Ik heb onlangs ontdekt dat de isolatielaag die je bijvoorbeeld onder laminaat legt een enorme demping kan geven op het WiFi signaal. Een kennis van me had op de boven verdieping eerst gewoon tapijt op de vloer liggen en toen was de WiFi ontvangst nog goed te doen. Echter toen het tapijt werd vervangen voor laminaat heeft hij een dempende laag met aan 1 kant een metalen folie gebruikt. Daardoor krijg je een als het ware een grote metalen afschermingsplaat tussen beneden en boven (kooi van Faraday).We hebben het uiteindelijk weten op te lossen met een extra WiFi accesspoint boven.
Dat is al eerder "ontdekt" toen de client via wifi met de mediabox xl getracht werd te verbinden.
 
#14
Dat dit topic 3 jaar oud is, maakt niets uit. Het is een goed verhaal dat wel weer eens onder de aandacht mag komen. Storend is alleen dat de reactie over Wifi gaat. Wifi heeft geen enkele relatie met een bedraad netwerk, wat het onderwerp van dit topic is.

Ik zie wel vage kreten zoals "Stugge" kabels. Benoem die kabel gewoon, want nu wordt er langs elkaar heen gepraat. De een bedoeld met stug/soepel het verschil tussen Cat6/cat5 , de ander massieve kern/gevlochten kern.
 
Laatst bewerkt:
#16
goed verhaal niks mis mee, hier na 17 jaar de bekabeling vervangen, het was cat5 nu heb ik door het hele huis S/FTP cat6a liggen.
De hikjes en het langzame inloggen op bv Netfilx en het weg vallen van verbindingen zijn nu verdwenen. Wij kunnen er weer 17 jaar tegen aan.
 
#18
Als je de ontwikkelingen van de afgelopen jaren zo ziet, heb ik zo’n vermoeden dat je die 17 jaar niet gaat halen...
nou 16 jaar dan :). is hier een enorme verbetering kabels zijn nog uit het MXstream tijdperk, je weet wel toen de Batavieren nog met hum vijven waren ....
 
#19
UTP-kabels liggen hier al jaren... vrij vroeg al Cat6. Bij Ziggo waren die al goed en nu met glasvezel ook geen problemen.

De COAX-kabels liggen niet lang. Nieuwste COAX-kabel (KOKA 9TS) ligt hier net 9 maanden. Daarvoor 2 jaar een KOKA 799.
Het is ook maar 2 meter wat vervangen dient te worden en die connectors? Het is allemaal het duurste niet. Was het nodig? Nee, niet echt. Voorkomt het veel irritatie? Als wij wel last hadden van 4G? Ja. Beter voorkomen dan genezen :)
 
Laatst bewerkt:
#20
goed verhaal niks mis mee, hier na 17 jaar de bekabeling vervangen, het was cat5 nu heb ik door het hele huis S/FTP cat6a liggen.
De hikjes en het langzame inloggen op bv Netfilx en het weg vallen van verbindingen zijn nu verdwenen. Wij kunnen er weer 17 jaar tegen aan.
Iets zegt mij dat jij last had van een slecht gemonteerde connector of zo want je zou absoluut geen verschil mogen merken tussen cat5e en cat6 kabel of je moet hele lange lengtes gebruiken in huis (lees meer dan 100 meter)