• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

500mbps naar 1mbps zodra download


tmp148901241

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 dec 2020
Berichten
11
Hi, ik heb laatst mijn hele netwerk beter gemaakt maar nu loop ik tegen wat nieuwe problemen aan...

Ik heb namelijk een home server gemaakt die van alles met networking doet (remote backups, streaming, etc). Nu is mijn snelheid 500 megabits per seconde (ik weet het verschil ;) ) en zodra mijn server begint te downloaden met 800kbps (0.8mbps), vertraagt mijn hele netwerk naar 1mbps en 800ms ping. Ik sta verstelt met hoe dit kan, want ik heb volgensmij alles nagecheckt en meteen als ik de server uit zet doet het netwerk het ook weer.

Enkele hulp zou uiteraard enorm gewaardeerd worden!
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.788
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Misschien is het handig om even uit te leggen wat die home server dan exact doet, welk product je hebt geïnstalleerd en hoe je netwerk er in detail uit ziet.

Zonder die informatie is er geen zinnig woord over te zeggen.
 
Topicstarter
Topicstarter
tmp148901241

tmp148901241

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 dec 2020
Berichten
11
@terrestrial Oh sorry! snap ik, alleen wil ik niet te veel info weg geven om mijn privacy te behouden. Ik zal zo veel mogelijk info proberen te geven.

Het is een linux server die websites/gameservers/databases host voor mijzelf, ik torrent ook met de server alleen doe ik dit allemaal door secure remote vpns (of course haha). Als ik dus torrent, krijg ik snelheden van ongeveer 800kb/s zoals ik in mijn post beschreef. Meteen als ik start met downloaden vertraagt mijn hele netwerk naar 1mb/s.

Netwerk:
Ik heb mijn modem in bridge modus gezet.
10gbps kabel naar wifi-ap.
server aan ap met lan (10gbps kabel).
server heeft static ip.

ik hoop dat dit genoeg info is, zo niet, geef ik graag meer info :)
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.689
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Nog steeds niet heel erg duidelijk hoor.
  • Wat bedoel je met wifi-ap? Is dan een router (mag hopen van wel!!!), zo ja zeg dan even welke type?
  • Kabelmodem LAN kabel poort 1 gaat naar de WAN poort van je router?
  • Je zegt 'Server heeft static ip' .. Welk IP adres gebruik je, gateway/subnet en wat is de range van jouw DHCP pool?
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.788
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik weet niet wat jij onder privacy verstaat maar zolang jij je public internet IP adres hier niet neer zet denk ik dat het allemaal wel mee valt.
Websites/gameservers/databases hosten voor jezelf, betekend dit dat ze alleen binnen je eigen netwerk (LAN) beschikbaar zijn of heb je allerlei poorten open gezet zodat het halve internet er bij kan? Dat veranderd de zaak nogal. Misschien zit je upload wel helemaal vol. Je moet je snelheid natuurlijk niet aan de hand van Torrent via VPN's meten.

En 10 Gbit kabel ? Ik vermoed dat jou interne netwerk snelheid gewoon 1 Gbit is of heb je overal 10 Gbit NIC's in hangen?

Ook inderdaad een WIFI AP er tussen ? Gebruik je die als router (WAN in) of alleen als switch.. Kortom gedetailleerde informatie.. maak een tekening ofzo.
 
Topicstarter
Topicstarter
tmp148901241

tmp148901241

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 dec 2020
Berichten
11
Nogmaals sorry hiervoor,

wifi-ap=router (access point),
modem gaat port 1 naar wan van router,
modem staat in bridge dus die heeft geen dhcp pool, router wel en die start op 192.168.1.1 server zit op 192.168.1.2
 
Topicstarter
Topicstarter
tmp148901241

tmp148901241

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 dec 2020
Berichten
11
En 10 Gbit kabel ? Ik vermoed dat jou interne netwerk snelheid gewoon 1 Gbit is of heb je overal 10 Gbit NIC's in hangen?
Dit heeft volgensmij niks te maken met het probleem wat mij in de weg staat? alles is tenminste boven 1gbps. lijkt op kritiek, raar dat dit gezegd wordt op een forum voor hulp ;)
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.689
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
wifi-ap=router (access point)
Maar wat is het nou, een router, een access point, of bedoel je een router met access point, en welk type?
router (access point) zegt mij niets.

En zomaar een wild guess, probeer eens een ander IP adres, grote kans dat je nu een conflict hebt.
Probeer eens 192.168.1.190 ofzo.

De vraag over 1Gbps / 10 Gbps is ook echt niet gek. 10 Gbps apparatuur vereist over het algemeen wel enige kennis van zaken. Als je dat allemaal verkeerd configureert of door elkaar gebruikt kan daar ook van alles mis gaan.
 
Topicstarter
Topicstarter
tmp148901241

tmp148901241

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 dec 2020
Berichten
11
@René router met access point, asus GT-AX11000. modem verbonden met GT-AX11000 via 10gbps kabel, server verbonden met GT-AX11000 via 10gbps kabel, verder alles met normaal 1gbps. ik gebruik speedtest.net om mijn snelheid te meten en dus niet aan de hand van torrents. ik zal proberen om een ander static dhcp router-ap ip te geven aan mijn server. upload word ongeveer 0.25mbps gebruikt van de 40 dus deze zit niet vol.

Sorry voor alle miscomunicatie.
 

Dingetje

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 nov 2004
Berichten
74
Een beetje simpel redeneren.
Alles werkt goed, tot je het torrent programma start, dan zou ik als allereerste dat programma en zijn instellingen eens goed nakijken.
Kijk ook je VPN programma en zijn instellingen en eigenschappen na. Sommige VPN hebben een "hekel" aan torrent programma's door de vele gelijktijdige verbindingen die ze opbouwen.