• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

[Horizon] Bestaand thuisnetwerk en DHCP / DNS problemen.


edit2: een reset heeft het opgelost, deed het gelijk, alles apart zoals in de TS zetten, was niet eens nodig. Was een reset vd modem via webinterface, dus niet de hele box.

Tx voor listening.


Heb de handleiding gevolgd, heb niet moeilijk gedaan (vind ik) met 1 draadje tussen de pc en HB, heb gewoon de router 1 moment een switch gemaakt, via DHCP uitzetten, en dan ipconfig /release en /renew en zo HB interface in via ip-adres. GWconfig.net werkte niet, en werkt nog steeds niet.

Wat werkt verder niet? Nou bij thuisnetwerkmodus (via tvinterface HB) geeft die verbinding mislukt.
Wat werkt wel? Nou de rest eigenlijk wel>> hij geeft het goeie ip nu aan, de DNS klopt ook (allemaal in status LAN via de Tv HB), verder ziet die in mijn apparaten de Serviio server die op mijn pc draait. Daarnaast werkt die als switch goed, de HB, want mijn mediaplayer die erop zit werkt uitstekend nog steeds.
Maar ik zou graag willen weten, (behalve dat het niet netjes is) dat die zegt dat verbinding mislukt is in de Tv-interface, wat dat betekent..?

Tenslotte, heb de Wifi uitgezet in de webinterfacte, door radio uit te zetten bij de 5Ghz, bij de 2.4 stond die al uit. Zie nog steeds het rode wifi-icoon op de HB (het kastje voorkant dus), maar mijn vermoeden is, dat dat is omdat Wifispots aanstaat (?)


edit:: wat meer info>>> in webinterface zegt die ook (bij Basis, Thuisnetwerk) Verbindingsstatus: fout met bestaand netwerk; tevens staan er achter Home Router MAC adress alleen maar nullen. Had de DNS op mijn router-ip staan, misschien was dat het, die veranderd naar echte Ziggo dns'en, maar helpt niet. Verder, ik zie in router (DHCP status) dat de HB's mac blijkbaar heel even een ip-adress krijgt van 192.168.0.100, althans dat poogt die.

Dit staat in het log:
Nov 18 21:18:34 [SYSTEM]: DHCP Server, Sending OFFER of 192.168.0.100
Nov 18 21:18:20 [SYSTEM]: DHCP Server, Sending OFFER of 192.168.0.100
Nov 18 21:18:14 [SYSTEM]: DHCP Server, Sending OFFER of 192.168.0.100
Nov 18 21:18:10 [SYSTEM]: DHCP Server, Sending OFFER of 192.168.0.100
Nov 18 21:18:07 [SYSTEM]: DHCP Server, Sending OFFER of 192.168.0.100


edit2: een reset heeft het opgelost, deed het gelijk, alles apart zoals in de TS zetten, was niet eens nodig. Was een reset vd modem via webinterface, dus niet de hele box.

Tx voor listening.
 

hiburg

Forum Member
Lid geworden
21 dec 2008
Berichten
9
Meer ...
Geslacht
Man
Ik heb de Horizon ook zoals in deze openingspost staat omgezet in een access point (ik zit achter een bestaande router) en dat werkt op zich prima.
Mijn situatie is als volgt:

- Bij het AOP staat een Technicolor TC7200 modem, in de routermodus. Deze router heeft als ipadres: 192.168.192.1. Deze router geeft ip-adressen uit in de range van 192.168.192.100 t/m 192.168.192.190.

- De Horizon heb ik via de webinterface gezet op: ik heb geen bestaand thuisnetwerk en alles aangepast zoals in de openingspost staat. Het vaste ip-adres van de Horizon is: 192.168.192.200.

Mijn vraag is nu: wat zijn nu de juiste waardes voor DNS server 1 en 2 in de Horizon box ?
Ik gebruik in de Technicolor nu de DNS Servers van Ziggo (die heb ik niet hard ingevuld in de Technicolor).

Moet ik nu in de Horizon box als ik deze als access point gebruik ook de 2 DNS Servers die ik van Ziggo krijg invullen ?
Of vul ik daar het IP adres van de Horizon zelf in (dus 192.168.192.200) bij de 1e en laat ik de 2e leeg ?

Op Internet vind ik daar verschillende verhalen over maar mij is niet duidelijk wat de juiste waarden zijn en waarom je het of op de ene of op de andere manier mag / kan doen.

Als ik overigens de Horizon in mijn netwerk hang en hem dan via het menu installeer via het koppelen aan een bestaand netwerk dan gaat dit fout: de ipadressen die de Horizon dan reserveert zitten dan vlakbij of door mijn eigen gereserveerde adressen heen uit de Technicolor. Maar via de pc en webinterface het instellen gaat op zich prima.

Overigens: ik heb DHCP op de Horizon Box uitgezet maar als ik via de afstandbediening kijk naar het menu mijn thuisnetwerk en dan status Lan Interface (of zoiets) dan staat daar vrolijk DHCP op aan ....
Is kennelijk nog steeds een bug in de Horizon. Maar staat DHCP nu aan of uit ?
 
Moet ik nu in de Horizon box als ik deze als access point gebruik ook de 2 DNS Servers die ik van Ziggo krijg invullen ?
Dit kun je doen.

Of vul ik daar het IP adres van de Horizon zelf in (dus 192.168.192.200) bij de 1e en laat ik de 2e leeg ?
Dit kan niet, dan moet je het IP-adresvan je router (dus 192.168.192.1) invoeren.
Dit laatste heeft mijn voorkeur. Want mochten de DNS servers veranderen, dan hoef je de Horizon niet aan te passen.
 

hiburg

Forum Member
Lid geworden
21 dec 2008
Berichten
9
Meer ...
Geslacht
Man
robjanssen zei:
Dit kun je doen.
Dit kan niet, dan moet je het IP-adresvan je router (dus 192.168.192.1) invoeren.
Dit laatste heeft mijn voorkeur. Want mochten de DNS servers veranderen, dan hoef je de Horizon niet aan te passen.
Ok, dank voor de info. Het is me duidelijk: als je het ip-adres van je router invult als DNS server in je access point dan neemt ie altijd de DNS servers van je router over. Mochten ze later veranderen dan gaan ze automatisch mee.
Ik zal het zo gaan aanpassen.

Ik las ergens dat iemand het ip-adres van de Horizon Box (access point) ook als DNS adres had ingevoerd bij de Horizon Box. Ik snapte dat eigenlijk niet, is kennelijk een foutje.
Dank voor de hulp nogmaals.
 

hiburg

Forum Member
Lid geworden
21 dec 2008
Berichten
9
Meer ...
Geslacht
Man
Nog wel even een vraagje: mijn horizon box die als access point staat ingesteld heeft als IP-adres 192.168.192.200.
Als DNS servers heb op de Horizon ingesteld: 213.46.228.196 en 62.179.104.196.

Als ik nu met mijn laptop verbinding maak via Wifi en een Ipconfig /all doe, hoe kan het dan dat ik als DNS servers te zien krijg:
- 213.46.228.196
- 62.179.104.196
- 192.168.192.200

Die eerste twee begrijp ik, is ook logisch want staan hard zo ingevoerd in de Horizon. Maar waarom staat die 192.168.192.200 als 3e (?) DNS server ingesteld ? Waar komt dat dan vandaan ?
 

Samsonait

New Member
Lid geworden
27 okt 2016
Berichten
2
Meer ...
Geslacht
Man
Korte vraag, tevens ook mijn eerste post hier.

Zoals beschreven in je tuto, werkt het dan nog wel om een hzn client via utp te koppelen met hzn gw?

Zo ja,

Is het dan mogelijk om ipv hzn gw (utp) hzn client de utp vanaf hzn gw via switch naar hzn client te laten lopen en de boel dan te koppelen?

Hoor het graag of iemand dit al eens getest heeft:)
 

Samsonait

New Member
Lid geworden
27 okt 2016
Berichten
2
Meer ...
Geslacht
Man
hiburg zei:
Nog wel even een vraagje: mijn horizon box die als access point staat ingesteld heeft als IP-adres 192.168.192.200.
Als DNS servers heb op de Horizon ingesteld: 213.46.228.196 en 62.179.104.196.

Als ik nu met mijn laptop verbinding maak via Wifi en een Ipconfig /all doe, hoe kan het dan dat ik als DNS servers te zien krijg:
- 213.46.228.196
- 62.179.104.196
- 192.168.192.200

Die eerste twee begrijp ik, is ook logisch want staan hard zo ingevoerd in de Horizon. Maar waarom staat die 192.168.192.200 als 3e (?) DNS server ingesteld ? Waar komt dat dan vandaan ?
Om hier kort antwoord op te geven,

Komt omdat de hzn niet alleen als switch maar ook als router fungeert, dus voor apparaten eigenlijk de eerste Gateway waar de dns request naar toe word gestuurd, de hzn gaat die vervolgens intern forwarden naar modem/router die daar achter hangt waar ook het wan ip vandaan komt.

- EDIT, zie net dat die post uit februari is:)
 
Zo, mijn Horizon box van het eerste uur is na jarenlang gebruik een natuurlijke dood gestorven. Nu heb ik dus een nieuwe opgestuurd gekregen en bedacht ik me opeens: "Godskolere volgensmij heb ik dit ding via een supermoeilijke omweg in kunnen stellen als Accesspoint (dankzij held FrancWest) omdat UPC dit compleet verkloot had in de firmware."

Begrijp ik het nu goed dat deze bug er nog steeds in zit en ik de nieuwe box weer zo moet instellen of heeft de laatste firmware dit DHCP probleem niet meer als je de box toevoegt aan een bestaand thuisnetwerk?