1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

opnemen op externe hard-disc -recorder ?

Discussie in 'Digitale TV - Mediabox (XL)' gestart door wdb, 2 jul 2011.

 1. Het wordt langzaam wat duidelijker wat je nu eigenlijk allemaal bedoeld, je hebt kennelijk een Thomson Media Box van UPC met Digitale Video Recorder (dus met DVR, en niet met HD want dat betekend High Definition en dat heeft iedereen nogal op het verkeerde been gezet), en verder heb je nog een externe harddisk recorder (ook met Standard Definition, dus net als je Media Box) die ook nog naar DVD kan branden. De enige eventuele meerwaarde van de externe harddisk recorder boven de MediaBox is dus nog, dat die ook nog kan branden op DVD. Maar daar heb je dan wel een heel extra apparaat, inclusief alle benodigde (antenne-) aansluitingen, plus ook nog een extra afstandsbediening voor nodig, terwijl je die films ook gewoon kan downloaden en zelf kan branden op DVD.

  Nu eenmaal duidelijker is wat je eigenlijk bedoeld, hierbij dan het antwoord op je oorspronkelijke vraag, of je iets wat je hebt opgenomen met je Thomson, ook kan overzetten naar de externe harddisk recorder:

  Moeilijke manier: Thomson MediaBox met DVR via de scartkabel aansluiten op externe hard disk recorder, film afspelen op de Thomson en opnemen met de externe hard disk recorder, eventueel beeld weergeven via de scart vanaf de externe hard disk recorder naar de televisie.

  Makkelijke manier: de film gewoon downloaden, en eventueel zelf branden op DVD. Plus externe harddisk recorder op Marktplaats zetten.
   
 2. Wanneer iemand aangeeft dat hij de DCI6221UPC Thomson decoder heeft, neem jij dan aan dat hij mogelijk in Ziggo-gebied zit?
  Beetje onlogisch advies dus, in mijn ogen.
   
 3. Intussen is duidelijk dat hij heeft een SD mediabox zonder HDMI heeft dus geen andere mogelijkheid als scart.
  Los daarvan is het maar de vraag of zijn harddiskrecorder HD (High Definition) kan opnemen.

  Even vergeten dat dit een forum voor UPC klanten is. ;)
   
 4. Dat dacht ik ook dus die beveiliging maar...
  Vroeger had je voor het kopieeren van een huur-VHS naar een andere VHS een speciale kit
  waarmee je zonder problemen huur-VHS kon kopieeren. Zo'n setje had ik nog in de kast.
  Of de beveiliging toevallig uit stond en het dus werkelijk met die kit te maken heeft op dat specefieke moment weet ik niet mar heb meerdere films van Film 1 HD direct bij uitzenden op een DVD kunnen opnemen zonder problemen. Om uit te sluiten dat het puur toeval is/was zal ik het dit weekeinde nog een antal keer proberen.
   
 5. Zo'n kastje heb ik ook nog liggen denk ik, volgens mij duits fabrikaat en een naam met macrovision er in.
   
 6. Ik heb/had ook zo'n kastje voor VHS naar VHS. Dat ging prima. Maar VHS naar DVD weigert hij. Dus ik zit nog met enkele koop VHS banden die me wel interesseren en boeien maar waar geen DVD versie (ook nietin buitenlandse webwinkels te koop) van bestaat en ikzelf dus ook niet kan overzetten. Dus voor wie nog wat suggesties heeft...... gaat dan weer een apparaat (VHS recorder) in de kast schelen als het op DVD staat.

  De DVD zegt simpelweg dat het beveiligd is. En als ik ipv DVD speler een andere VHS recorder inzet dan krijg ik wel een goede kopie. Ik denk dat zo'n kastje alleen geschikt is (was) van VHS naar VHS.
   

Deel Deze Pagina