• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

FAQ CI+ (CIplus)


#52
Inderdaad. Het is interessant dat sommige TV lang zwart blijven na het inschakelen. Staat de TV wel op stand-by? De CI+ kaart heeft informatie nodig van het netwerk om te kijken of je wel geautoriseerd bent. D

Als je je mediabox van de stroom haalt, duurt het ook enige tijd voordat je TV kan kijken, Maar als je TV op standby staat, dan zou hij die informatie nog gewoon moeten hebben omdat hij af en toe even zoekt naar de informatie.
 
#53
Ja dat "euvel" heeft mijn Pana ook, staat zo standby als ik weet niet hoe, ik hoor geen eens klikje als beeld aangaat, maar de CI+ vermoed ik dat die niet in standby mag blijven, die gaat echt initialiseren.
 
#57
Mijn Sony W65 (42") zet zichzelf op 1080i. Ik heb liever 720p. Is dit iets wat de TV bepaald of de software van UPC? Op de medibox kan je dit instellen.

Iemand enig idee hoe ik dit op een Sony TV kan instellen? Kom er niet uit. Zelf geldt voor surround geluid. Als ik in de informatie van HD kanalen kijk (bijv tijdens een film) dan geeft ie aan dat het 2.1 geluid is. Voorheen op mediaboxen moest je dit handmatig omzetten naar 5.1. Mijn receiver geeft het wel weer uit als 5.1 geluid maar heb dus het idee dat het extra gecodeerd wordt ofzo omdat ie nu van 2.1 in de receiver 5.1 moet maken. Dit zou toch op HD kanalen moeten worden uitgezonden als 5.1 geluid?!

Wie heeft er ervaring met Sony en CI+ en kan me verder helpen?

Kasper
 
#59
Ja dat kan. Houd er wel rekening mee dat vooral een HD uitzending aardig wat ruimte vergt. Bij veelvuldig opnemen kan je dus beter een externe harde schijf gebruiken. Het enige nadeel is dat je tijden de opname niet naar een andere zender kan kijken (uitgezonderd de zenders die op dezelfde frequentie zitten). Time Shift werkt ook.