• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

De perfecte materialen voor binnenshuis installatie


Een splitter verzwakt het signaal inderdaad niet alleen upstream, maar ook downstream. Dat kan gewoonweg niet anders.
47-49 is voor een modem nog wel te doen.
48-51.7 voor de Horizon box zal ook niet echt een probleem zijn. De HB doet niet zo heel veel via retoursignaal.
 
Johnny54 zei:
De HB doet niet zo heel veel via retoursignaal.
... als je een los modem hebt. Maar ook dan kan het wel problemen opleveren. Replay TV, On Demand, et cetera.
 
Ben inderdaad benieuwd of die diensten vlekkeloos zullen blijven verlopen. Ik ben alleen nieuwsgierig naar een technische verklaring waarom het vervangen van de versterker met een splitter de downstreamwaardes met ongeveer 5 dBmV verlaagt, maar de upstreamwaardes ongeveer 10 dBmV omhoog schieten. Ik had niet verwacht dat de upstream meteen tegen de max aan zou zitten, ik heb namelijk voorbeelden hier op het forum gezien waar de upstreamwaardes met splitters ruim lager zitten.
 
Als de afstand naar de straatkast een paar honderd meter is moet het modem sterker uitzenden dan als die aan de overkant van de straat staat. En als die aan de overkant staat en hij is erg sterk aan het zenden, dan zegt dat iets over de kwaliteit van de kabel van je huis naar de straatkast. Ik heb hier in de straat inmiddels al een aantal keren gezien dat er een nieuwe kabel is gelegd omdat buren veel problemen hadden met hun TV signaal en hogere data snelheden. Blijkbaar hebben degenen die de kabels hebben gelegd niet te beste materialen gebruikt in onze straat.
 
Bedankt Robert goed om te weten , de AOP bij mij werk nog goed hoop het zo blijven , vroeger upc gehuurde monteur heel erg slim twee keer gekomen toen alleen de groene kabel geknipten en weer aansluiten die is nou mbeetje kort geworden, in mijn geweten ben geen monteur die is "domme" monteur van UPC die doet als of slim is,inderdaad de derde keer komt de echte UPC man monteur zegt die korter geworden en is niet nodig te knippen de groene kabel," ik zegt ya de slimme gehuurde monteur van jullie die had gedaan zegt ik", meteen still als een graaf die gaat door te werken en dan naar buiten kastje en gelukig tot nu toe goed.;);)