• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

HDTV getouwtrek bij UPC


Arthur29

Quality Member
Lid geworden
30 apr 2007
Berichten
4.450
Meer ...
Geslacht
Man
#1
Er moet mij iets van het hart. Ik begin mij de laatste tijd mateloos te ergeren aan de manier waarop UPC denkt met HDTV om te gaan. Dit wordt met name gevoed door het steeds maar uitblijven van reeds semi aangekondigde HD zenders zoals SBS6-HD, Net5-HD en Veronica-HD maar ook door het uitblijven van populaire HD zenders zoals BBC-HD en Animal Planet-HD ecetera. Laat ik voorop stellen dat ik heel goed begrijp dat er heel wat haken en ogen aan het traject voorafgaande aan de daadwerkelijke doorgifte van nieuwe HD zenders zitten. Maar de ene na de andere (drog) reden wordt opgevoerd om het eigen straatje maar zo schoon mogelijk te houden. Zo zijn de onderhandelingen met de SBS Groep na 8 maanden nog steeds gaande. Een aantal redenen die hier debet aan zijn hebben inmiddels de revue veelvuldig gepasseerd. Op de eerste plaats natuurlijk geld. UPC staat er om bekend dat men het liefste tot in den eeuwigheid dooronderhandeld om maar tot die laatste tiendenprocent door te onderhandelen om uiteindelijk aan de goede kant van de streep te zitten. Dat is natuurlijk prima voor ons als klant want we betalen natuurlijk het liefst niet te veel, maar waarom moet dat dan inmiddeld al ruim 8 maanden duren.

Ten tweede het argument van ruimtegebrek op de kabel. UPC (en Ziggo) schijnen behoorlijk schaars in de beschikbare ruimte te zitten. Ik zet daar vraagtekens bij. Zo lees ik dat verschillende gebruikers van dit mooie forum regelmatig een frequentie scan uitvoeren op hun tv toestel, en daaruit komt naar voren dat er wel degelijk ruimte is. En mocht de nood écht aan de man komen, kan men er voor gaan kiezen om in z'n geheel over te gaan stappen op QAM256 modulatie wat weer de nodige ruimte zal creëren. Om helemaal van dat gezeur van ruimtegebrek af te zijn zou men er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om het analoge tv gedeelte drastisch te gaan beperken en in een later stadium in zijn geheel uit te schakelen. UPC en Ziggo zijn daar wettelijk gezien geheel vrij in maar nee, UPC kiest er juist voor om het analoge pakket in stand te houden en zelfs van tijd tot tijd aantrekkelijker te maken. Want het is natuurlijk een gigantische melkkoe waar men niet graag afscheid van wenst te nemen. Bij Ziggo ook zo iets: geen ruimte voor de HD kanalen van RTL waar men al maandenlang om roept, maar wel per direct ruimte voor Eredivisie Live-HD. Dus hoezo acuut ruimtegebrek?

Ten derde het argument dat volgens UPC een bepaalde HD zender pas in aanmerking kan komen om doorgegeven te gaan worden als deze zender voldoet aan een bepaald percentage native HD uitzendingen. Leuk en aardig en in beginsel een goed argument, want er mag best enige druk op de ketel zijn richting contentaanbieders, maar wat doet in hemelsnaam Een-HD dan bij UPC op de kabel. Op die zender is werkelijk nooit iets van native HD te zien, afgezien van de jaarlijkse Tour de France en Eurovisie Songfestival. Waarom dan geen BBC-HD of een Animal Planet-HD bijvoorbeeld, zenders waar bijna de volle 100% native HD op te zien is.

Kom ik weer terug bij argument 1, geld: zenders als BBC-HD en Animal Planet-HD zullen wel te duur zijn voor UPC, en kiest men voor het goedkopere Een-HD. Kost dus niks, maar dan krijg je ook niks.

Ik wordt er dus zo langzamerhand een beetje erg moe van allemaal. Als men écht werk zou willen gaan maken van HDTV bij UPC, zullen er toch echt andere keuzes gemaakt moeten gaan worden. Kiezen voor 100% digitaal bijvoorbeeld zou een stap in de goede richting kunnen zijn.

Persoonlijk laat ik de komst of niet van het nieuwe HD kanaal Eredivisie Live-HD bij UPC afhangen of ik tv blijf afnemen bij UPC of niet. Komt deze zender er niet, ga ik opzoek naar een alternatief. Hopelijk vind ik die.

Ik wil benadrukken dat dit stukje tekst een geheel persoonlijke mening is, en er dus wellicht fouten in voor kunnen komen :)
 

picaan

Forum Member
Lid geworden
2 mei 2005
Berichten
251
Meer ...
Geslacht
Man
#3
Volgens een UPC medewerker die ik gisteren sprak komen SBS6HD,VeronicaHD en NET5HD per 31 augustus.
Nou, geloof er geen snars van, maar we zullen wel zien.
Ik kijk deze zenders nu via de satelliet en in de meeste gevallen heb ik twee mooie zwarte balken aan de zijkant. >:(
 

dSje

Forum Member
Lid geworden
23 mei 2004
Berichten
461
Meer ...
Geslacht
Man
#4
picaan zei:
Volgens een UPC medewerker die ik gisteren sprak komen SBS6HD,VeronicaHD en NET5HD per 31 augustus.
Nou, geloof er geen snars van, maar we zullen wel zien.
Ik kijk deze zenders nu via de satelliet en in de meeste gevallen heb ik twee mooie zwarte balken aan de zijkant. >:(
En dan zouden ze komen heb je er nog niets aan er is geen reet in HD op deze zenders.. zelfde als RTL af en toe een film herhaling van CSI , Dr Phil (jeee ::) ) .. maar oke dat is niet aan UPC :D

Ben het voledig met Arthur eens! Mooi stukje!
 

Alkmaarder

Forum Member
Lid geworden
29 aug 2008
Berichten
100
Meer ...
Geslacht
Man
#5
Mooi stukje. Helemaal mee eens.

De bedrijfscultuur is denk ik niet helemaal goed bij UPC. Komt misschien door het Angelsaksisch model. Net als bijvoorbeeld olie bedrijf BP gebruiken ze liefst de strategie van mooie praatjes die half gelogen zijn (maar juridisch net te verdedigen) om mooi weer te spelen. Zo hopen ze dat "domme" klanten en aandeelhouders er in trappen en hu niet te negatief zullen beoordelen. Iedereen prikt daar toch doorheen? Liever klanten en alle andere niet ingewijden dom houden dan een transparant open business model handhaven. Deze Angelsaksische manier van een bedrijf runnen , waar geld belangrijker is dan het product valt in Nederland en veel andere Noord-Europese landen niet goed. Wij hebben liever een bedrijf dat open en doorzichtig is. Als men precies uitlegt waarom iets gedaan wordt dan willen we best wel daar (goed) voor betalen. Ik betaal liever meer voor een bedrijf dat open en eerlijk is dan een goedkoop schimmig bedrijf.

Ik ben gemiddeld best wel blij met het UPC product. Alleen een paar puntjes steken mij.

1. De bovenstaande bedrijfscultuur waarbij communicatie naar de Klant onvolwassen ondoorzichtig en soms zelfs misleidend is. Zeg gewoon eerlijk waar je als bedrijf mee bezig bent. Juist ook als je slecht nieuws hebt. Zoals bijvoorbeeld dat er niet uit komt met SBS6 groep. Dat je analoog wilt behouden omdat dit voorlopig nog meer geld oplevert dan afschaffen.Dat je eigen zendervolgordes niet vrij wil geven omdat het vast zetten geld oplevert van zenders die op mooi nummer willen zitten. En zo voort.

2. Dat men niet toestaat eigen hardware (decoders) te gebruiken. Dit is de regering in Duitsland nu aan het verbieden. Hoop dat het nieuwe kabinet dat ook gaat doen! Dit heeft veel voordelen:
a- kwaliteit. De gebruikers die meer kwaliteit willen dan standaard kunnen dit aanschaffen.
b- gemak. Indien je de digitale ontvanger die ingebouwd zit in je TV gebruikt heb je maar 1 afstandsbediening en geen extra kabels en toeters en bellen.
c. Milieu met bovenstaande oplossing heb je geen set-top-box die aan hoeft te staan 24/7/365 dgn.
 
#6
Het stukje van Arthur geeft prima weer hoe de HDTV enthiousiast van het eerste uur langzaam afknapt op het UPC beleid wat betreft HDTV.
Vooral ook omdat UPC bezig blijft met allerlei mooie verhalen over de toekomst maar het blijft nalaten om enige duidelijkheid te verschaffen over wat ze met HDTV van plan zijn op korte termijn.
Ik heb al meer gezegd een beetje openheid naar de klant ook over zaken die het traject stagneren levert meer goodwill op dan altijd maar de mond dichthouden om wat voor reden ook.
Bij de taktiek die nu wordt toegepast gaan klanten speculeren afhaken en eventueel over stappen en verliest men het vertrouwen van de vele ook tot nu toe loyaal gebleven HDTV abonnees
 

ArChie

Forum Member
Lid geworden
3 jul 2005
Berichten
5.278
#9
Arthur29 zei:
Bij Ziggo ook zo iets: geen ruimte voor de HD kanalen van RTL waar men al maandenlang om roept, maar wel per direct ruimte voor Eredivisie Live-HD. Dus hoezo acuut ruimtegebrek?
Om maar direct een fabeltje de wereld uit te helpen dat de Ziggo bedrijfsfantasten Vos & Verdoezelaar verzonnen hebben: Op dit moment is er in de al aanwezige digitale RTV Transport Streams voldoende ruimte voor de HD kanalen van de RTL groep. Er hoeft daarvoor dus niet geïnvesteerd te worden in extra multiplexers en modulatoren om Transport Streams aan te kunnen maken voor die HD kanalen en ook hoeft er niet gezocht te worden naar ongebruikte frequentie ruimte op de kabel van Ziggo. Hooguit moet er misschien wat geschoven worden in de huidige indeling van digitale kanalen over de Transport Streams om genoeg aaneengesloten ruimte te creëren zodat daar een HD kanaal in past met constante bitrates van 11 à 12 Mbps. Dat is echter nu net één van de voordelen van digitale TV aangezien dit in tegenstelling tot analoge TV automatisch gedaan kan worden zonder dat de gebruiker daar iets van hoeft te merken.
 

B.V.

Forum Member
Lid geworden
26 aug 2008
Berichten
271
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fUPC
Meer ...
Ziggo
Geen Producten
Gebied
fUPC
Geslacht
Man
#10
Arthur,

Je hebt gelijk wat je in je lap tekst schrijft.
Als duurdere HD zenders zoals je nomet BBC-HD en Animal Planet HD worden door gegeven zal het tarief op den duur wel omhoog gaan.
En dat geeft een hoop gekrakeel getuige de verhoging van € 1,00 per maand begin dit jaar.
En daar zit UPC niet op te wachten. Wellicht dat dat in hun overwegingen meespeeld en terughoudend zijn met de doorgite van "dure" HD zenders.