• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Optimale TV instellingen


#71
Jullie hebben het allemaal mis. Definities, afspraken en specificaties zijn simpelweg niet afhankelijk van smaak. Integendeel, eea is juist bedoeld om dat soort subjectieve verschillen uit te sluiten... Maar goed, het publiek op dit forum is technisch niet onderlegd genoeg om eea te begrijpen blijkbaar. Ik kan het ook niet simpeler uitleggen dan wat ik al ettelijke malen gedaan heb. Ik had gehoopt dat met dit topic juist DAT grote misverstand uit de weg genomen zou worden. Erg jammer.
 
#72
Ik ben technisch genoeg onderlegd om jouw verhaal te begrijpen.
En ja die standaardisatie is er voor om het beeld op jouw TV hetzelfde te hebben als het beeld dat de camera ziet en dat is een goede zaak. Tot zover ook een heel duidelijk verhaal.

Desondanks speelt smaak gewoon een rol.
Ik houd persoonlijk erg van natuurlijke kleuren, maar kennissen van mij willen gewoon fellere kleuren. Ze vinden het beeld bij mij flets.

Het eea geld ook bij geluid. Fabrikanten doen hun best om versterkers en luidsprekers zo te maken dat de weergave over het hele frequentiebereik vlak is. Dus geen frequenties die harder klinken als de andere.
Jouw apparatuur geeft dan het geluid weer zoals de geluidstechnicus het bedoelt heeft.
Toch speelt ook hier smaak weer een rol. Sommige willen graag dat de bas wat harder klinkt, andere juist de hoge tonen.
 
#73
Op alle lcd's die ik heb en al gehad heb, ben ik altijd op zoek gegaan naar de optimale instellingen. Dan kom je inderdaad lijstjes tegen met instellingen die het beste beeld zouden moeten weergeven. Niet voor mij, ik vind het dan te donker of te flets en ga zo maar door.
tru motion uit, terwijl bij mij aan juist de betere instelling is, tru motion uit voor 3D, nou dat is bij mijn setup dus beter om aan te hebben. Of dit aan mijn type tv ligt, of aan de combo tv mediaspeler, het zal allemaal wel. Maar door experimenteren met instellingen kom ik uiteindelijk tot een bevredigend resultaat voor mijzelf, en die wijkt sterk af van wat er door professionals word aanbevolen.

Dat er een bepaalde standaardisatie is, ondersteund door calibratie apparatuur is dan wel prima. Je moet ergens beginnen. Maar optimaal is het helaas meestal niet.

ps. op mijn oude AKAI versterkers had ik loudness altijd aan, de bas in de min, dat klonk voor mij het beste en paste ook goed bij de muziek die ik er mee speelde. Gebruik ik nog steeds op mijn autoradios.
Ook een optie die door audiofielen word afgekeurd. Jammer dan.