• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Optimale TV instellingen


#61
Nollie zei:
Ik snap je reactie Creative, maar het ging mij eigenlijk om de optimale weergave... Je leest vaak dat er 200 hz en hoger meer cijfers zijn voor de verkoop, dan dat het wat toevoegd aan de beeldkwaliteit. Elders lees je weer dat op 100 hz 3D niet goed werkt, dan lees je weer dat 200 hz het beeld vertraagd enz enz, kortom ik hoopte hier eigenlijk wat meer inzicht te krijgen.

Ik zit zelf vaak de instellingen te veranderen om zodoende het optimale uit de televisie te krijgen. In vergelijking met sommige hier ben ik een leek, dus kwam even wat info halen bij de wijze mannen ;)
Ik bedoelde het ook niet verkeerd.
Ik ga zelf de komende dagen ook eens op onderzoek. Niet da ik een 3D-TV wil, maar om mijn kennis te verbreden.
Ik kom hier op terug.

Excuus...
 
M

Migor

#62
Nollie bedoel je dat je ps3 geen mooi beeld geeft tijdens het spelen van een spel? Probeer dan je tv eens op game setting te zetten. Of misschien ligt het aan je hdmi kabel.
 
#63
Beelden zijn wel mooi hoor, maar ik wil altijd beter. Als ik op internet ga zoeken dan lees ik zoveel tegenstrijdigheden. Response tijd zou bij 200 hz weer sneller zijn, elders lees je juist weer langzamer. Ik heb inmiddels wel alle beeldverbeteraars uitgezet.Ik zit steeds te switchen tussen 200 hz aan en dan weer uit en eigenlijk merk ik niets. Dan vraag ik mezelf ook weer af of films/games in 3D wel beter zijn in 200 hz, maar daar kan je ook niet heel veel duidelijkheid over vinden. Wel zijn de meeste het er over eens dat 200 hz bij 3D rustiger moet zijn voor de ogen.

3D is ook goed, maar soms wat crosstalk, ook dat is te verwaarlozen. Vervelende is weer dat ik soms meer zit te zoeken naar oneffenheden om vervolgens weer de instellingen wat aan te passen. Moet uitkijken dat het geen tik gaat worden, maar ook nog een beetje kan genieten van de beeldkwaliteit :o

In ieder geval bedankt voor de reacties tot zover...
 
#65
jowi zei:
Zoals je al zegt, elke TV is anders, en iedereen heeft een andere bron, het heeft dan ook absoluut geen zin om dit soort settings te posten, of van iemand anders over te nemen. Wat mij betreft mag je de settings dan ook weer snel weg halen.
en wat de een mooi vind , vind een ander weer dat het te weinig contrast of kleuren heeft.
tv instellingen zijn persoonlijk, daarom kun je daarom nooit zeggen dit is de optimale instelling.
 
#66
freeewillie zei:
en wat de een mooi vind , vind een ander weer dat het te weinig contrast of kleuren heeft.
tv instellingen zijn persoonlijk, daarom kun je daarom nooit zeggen dit is de optimale instelling.
Dat is dus niet waar. Instellingen zijn domweg te meten en er zijn regels en afspraken voor. Heeft NIETS met persoonlijke voorkeuren te maken. Zo heeft wit 100% van alle kleuren in zich, en zwart 0%. Zo dient een tv dmv contrast en helderheid alle gradaties even goed en proportioneel weer te geven, dat is een technische afstelling, heeft ook niets met smaak of voorkeur te maken.

TV en film studio's maken gebruik van gecalibreerde opname en weergave apparatuur, zodat die altijd zaken op dezelfde, correcte manier opnemen en weergeven. Dat ze niet de ene scene te veel blauw hebben, en de ander scene te donker. Als je nu ook de TV zo afstelt dat DIE afspraken en instellingen kloppen, heb je een optimaal beeld. Dat is waar dit over gaat.

Nogmaals, het idee dat dit soort dingen 'persoonlijk' zijn is absoluut incorrect.
 
#67
Dat is dus wel waar jowi, is natuurlijk altijd een persoonlijk iets, wat de 1 mooi vind hoeft de andere totaal niets tevinden.

een tv model komt ook totaal verschillend uit de fabriek, geen 1 tv is gelijk ook gebruik bij het zelfde panel type.

Nu kan je dit wel calibreren om zo dicht mogelijk bij het origineel tekomen, maar 100% zelfde zal op geen 1 tv tezien zijn.
 
#68
Ik ben het met Devil Strike eens, maar trek het in 2 stukken:

1) Een optimale afstelling zoals die bedoeld is door de tv-makers (met een optimale instelling volgens een testbeeld of zelfs met een THX TV calibatie). Dit deel is te meten.

2) De afwijking daarvan die een gebruiker prettig vind. Dit deel is geheel persoonlijk en is niet te meten.
 
#69
AlleTV's hebben de mogelijkheid om contrast, verzadiging en helderheid in te stellen.
En vaak ook nog de keuze uit: (natuurlijk) wit, warm wit en koel wit.
Dit is gedaan omdat de instelling van het beeld wel degelijk voor een deel ook smaak afhankelijk is.

In de tijd van de beeldbuizen TV's had je verschil tussen Europese en Japanse TV's.
Bv Philips TV"s hadden standaard kleuren, contrast en helderheid overeenkomend met wat wij buiten zien. Natuurlijk voor ons dus.
Japanse TV's hadden koeler wit, fellere kleuren en hoger contrast en helderheid. Deze TV's waren bij Amerikanen en mensen uit Azie erg geliefd.
De verklaringen hiervoor zijn erg simpel. Amerikanen houden van felle, volle kleuren en waren door hun uitzendnorm ook nog eens gewend aan een te hoog aandeel rood.
In Azie heeft het zonlicht een hoger aandeel blauw en is dus koel wit en dat heeft invloed op alle kleuren. Mensen in Azie vinden koel wit en hoge helderheid dan ook natuurlijker.