24 jaar en 9 maanden.....


tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.420
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Love Nature 4K
Als je op de Mediabox Next afstemt op kanaal 205. Love Nature HD
dan staat bij : Home > Diagnostiek
"Deze zender kijk je via je internetverbinding."
Bij andere zenders: "NETWERKKABEL".

Of: druk op de OK toets en dan naar beneden:
Audio EN, Land US, Kwaliteit 4K

Via de coax netwerkkabel zijn er momenteel geen 4K zenders.

Bij Switzerland Cable UPC staat een zender UHD Test.
HEVC, bitrate gemiddeld 11.8 Mb/s, max 26.0 Mb/s.
Resolutie 3840 x 2160
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
TFH

TFH

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mei 2008
Berichten
1.941
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Oh ja? En welke zenders zijn dat dan?
Love Natue 4K
Xite 4K
Insight 4K

Deze zijn alle 3 bij KPN te ontvangen en alles wordt volledig in 4K uitgezonden. Ziet er schitterend uit. Maar... zeker Xite 4K kent een partij herhaling.... Pffff....
Love Nature ziet er geweldig uit en Insight nog iets mooier want die is ook nog eens in HDR.
Insight & Xite zitten op zo'n 28MBit/s, Love nature op 22MBit/s.
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.799
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Hier is door KPN de 1e fase ook gestart met de uitleg brief.
Met daarin je code nodige voor de toestemming. Kan nu al geven via i-net.
Mag ook later wanneer KPN straks gaat kijken naar de aansluitplek.
Wat is 1e fase? Wanneer heb je zicht op glas?

@CreativeS :
Heb hier nu een maand Kpn itv, en herken me voor een deel in jouw verhaal. Wat me wel opvalt is dat jij, zoals altijd, weer net het pijnlijke punt aanstipt, van dat vooruitspoelen, maar goed ik vind dat wel ok met 500 intypen voor 5 minuten. Verder heb ik niet helemaal recht van spreken want ik kom niet van de Next maar van Xl af, maar ik vind dat qua degelijk product Kpn Ziggo lachend achter zich laat. Meesten zitten nog op Xl of Pace. Komt even een opsomming waarom ik iTv degelijker vind (gedeeltelijk noem jij dat ook al): veel meer HD zenders die er toe doen, snelle Arris 2952 met LED nummering die je kan lezen (handig voor radio) en een lampje voor als HD signaal is, veel logischer zenderindeling, veel logischer opzoeken in de gids, veel bijgewerkter mini-Epg en Epg (tot en met de radio toe), geen rode knop die Pace heeft, geen idioot verkoopkanaal, mini-Epg die je kan verbergen, het hebben van Stingray ipv gare Xite kanalen. Opname gebruik en heb ik niet. Verder, omdat het stuk goedkoper is waar ik zit, heb ik een Extra pakket wat de moeite is (ok Ziggo biedt dat ook, maar triviaal als je het kan vinden, dat is tientjes duurder bij elkaar).
Om nu de Ziggofans niet helemaal tegen de schenen te schoppen, JA Ziggo 12Mbit kanalen (zeg Ziggo Sport), is stuk mooier beeld.
 
Laatst bewerkt:

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.602
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Sjah
Wat ik schreef.
Toestemming geven en nu wachten op de glasvezelvoorbereider voor de plaatsbepaling in huis.
Mijn wijk zit bij de eerste groep. Zou ik helemaal geluk hebben zou het al augustus kunnen zijn volgens nieuwsbericht op kpnnetwerk.nl
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.709
Ziggo
Geen Producten
@CreativeS:Heb hier nu een maand Kpn itv, en herken me voor een deel in jouw verhaal. Wat me wel opvalt is dat jij, zoals altijd, weer net het pijnlijke punt aanstipt, van dat vooruitspoelen, maar goed ik vind dat wel ok met 500 intypen voor 5 minuten. Verder heb ik niet helemaal recht van spreken want ik kom niet van de Next maar van Xl af, maar ik vind dat qua degelijk product Kpn Ziggo lachend achter zich laat. Meesten zitten nog op Xl of Pace.

Ik heb je hele bericht gemist denk ik... ik kom hier niet meer dagelijks :o

Maar wat grappig dat je ook overgestapt bent naar KPN. Van Pace naar Arris VIP2952 is zeker een hele vooruitgang. Van Next naar Arris VIP2952 of VIP5202 is op sommige vlakken nog steeds een teruggang. Opnames blijven gewoon een heikel punt. KPN zou het in principe zo kunnen implementeren. Reeds lopende uitzendingen compleet opnemen. De servers lopen al mee. KPN is met cloudopnames begonnen. Neemt niet weg dat het verder wel lekker intuïtief, vlot en accuraat werkt. En ja, iets vaker op gevoel de minuten en seconden invoeren om door te spoelen. Bij SBS is het in ieder geval vaak 800 :)

Komt even een opsomming waarom ik iTv degelijker vind (gedeeltelijk noem jij dat ook al): veel meer HD zenders die er toe doen, snelle Arris 2952 met LED nummering die je kan lezen (handig voor radio) en een lampje voor als HD signaal is, veel logischer zenderindeling, veel logischer opzoeken in de gids, veel bijgewerkter mini-Epg en Epg (tot en met de radio toe), geen rode knop die Pace heeft, geen idioot verkoopkanaal, mini-Epg die je kan verbergen, het hebben van Stingray ipv gare Xite kanalen. Opname gebruik en heb ik niet. Verder, omdat het stuk goedkoper is waar ik zit, heb ik een Extra pakket wat de moeite is (ok Ziggo biedt dat ook, maar triviaal als je het kan vinden, dat is tientjes duurder bij elkaar).

Ik weet niet of het al in de nieuwe software van de Arris VIP2952 zit, maar in de 'Pilot van de nieuwe software' is nu ook toegevoegd dat je je afstandsbediening van de VIP5202 kunt koppelen met je receiver of soundbar, zoals bij de Next. Dit is zo'n mooie toevoeging en was echt een teruggang toen we dit moesten missen na onze overstap.

Om nu de Ziggofans niet helemaal tegen de schenen te schoppen, JA Ziggo 12Mbit kanalen (zeg Ziggo Sport), is stuk mooier beeld.

Klopt. Qua beeldkwaliteit kan KPN soms niet aan Ziggo tippen. De HD-zenders zijn grotendeels keurig. SD is flut (zeker op 50"), maar de Glas HD-zenders (661/670) zijn subliem. Nu nog wachten tot die zenders op 1 geplaatst worden en dat er meer zenders een hogere bitrate krijgen. Bij glas is er natuurlijk veel meer ruimte beschikbaar!
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.799
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
SD is op 39 incher ook vrij mager/flut. Maar ok, Kpn heeft zeg 82% van zijn zenders in HD, dat stemt vrolijk. Maar met deze SD-flut mag dat snel voor 99% naar HD. Maar goed, van CNN SD op Ziggo ging ik net zo goed in de rouw.