als ik via de afstand bediening mijn tv aanzet dan gaat hij eerst op analoog ,zet hem uit dan doen ik het overnieuw en lukt het meestal wel legt dat dan aan het kasje next of aan de tv.
 
Aan de tv. Sommige tv's kan je laten opstarten met de laatst gekozen input..
Andere tv's niet. Das lastig.
 
Meestal is er wel een hotelmode waar je een vaste input in kan stellen. Maar aangezien dit meestal niet in de gebruiksaanwijzing staat, zul je moeten googlen hoe dit moet. Zoek eens op Google je TV type + hotelmode.
 
HDMI instellingen op de TV en de Next gebruiken, kun je de Next zo instellen dat bij aanzetten van de Next ook de tv op de juiste HDMI aansluiting aanspringt. HDMI ARC en CEC op elkaar afstemmen. Bij de Next vindt je een toets instellen, gaat alles juiste volgorde en instelling aan.
 
Het koppelen van de afstandsbediening van de Sony Android TV aan de Next mediabox Arris DCX960 lukt niet.
Heb ingevuld Arris 960, maar dat werkt helaas niet?
Weet iemand de oplossing hoe het wel kan?
 
als ik via de afstand bediening mijn tv aanzet dan gaat hij eerst op analoog ,zet hem uit dan doen ik het overnieuw en lukt het meestal wel legt dat dan aan het kasje next of aan de tv.
In middels allang opgelost?
Indien niet, de analoge instellingen zijn zoals bekend bij Ziggo definitief verleen tijd. Zouden derhalve uit de instellingen van de tv kunnen worden verwijderd, zodat je hier geen last meer van zal hebben. Met andere woorden even (automatisch) tv opnieuw alleen digitaal zenders laten opzoeken.
 
Vannacht begint de uitrol van versie 4.34 voor regio Noord-Brabant en Limburg, daarna volgt de rest van Nederland gefaseerd.

Opgelost en verbeterd in de update 4.34

  • Reclamemarkeringen zijn weer zichtbaar voor opnames van commerciële omroepen (RTL, Veronica, SBS)
  • Flets beeld bij een 4K-resolutie is opgelost
  • Paars/rode beeld bij tv's met DVI-aansluiting is opgelost
  • Wanneer via een spraakopdracht audiodescriptie AD wordt geactiveerd en de optie is voor dat kanaal niet beschikbaar, dan volgt er nu een juiste terugkoppeling
  • Door een bepaalde knoppeninvoer bleef de TV-Gids (EPG) continu scrollen
  • Bij een wijziging van de uitzendtijd van een programma werd op de kanaalbalk de starttijd van het daarop volgende programma niet dynamisch aangepast.
 
Geldt ook voor de Mediabox XL met de nieuwe firmware.
In de startpost staat dat niet helemaal duidelijk.
Ziggo, 10 augustus 2021:
Strong progress on Mediabox Next roll-out continues as 1.6 million customers (52% of our enhanced video base) have the next-generation 4K video platform, including the upgraded Mediabox XL boxes, ...

 
Laatst bewerkt:
Bij een wijziging van de uitzendtijd van een programma werd op de kanaalbalk de starttijd van het daarop volgende programma niet dynamisch aangepast.
Betekent dit nu ook dat geplande opnames mee verschuiven? Ik moet het nog zien. In de VHS tijd kon je de opname scannen met een barcode uit de tv gids, als de uitzending werd verplaatst werd de opname mee verplaatst. Daarna 30? jaar ellende. Met name de Belgen op Canvas verschuiven regelmatig programma's.
 
Terug
Bovenaan