Van analoog naar digitaal

Zoals aangegeven, de Plasma (60", niet zelf gekocht maar gerepareerd en nu weer stuk) is defect. Of deze wel of niet een DVB-C heeft is praktisch gezien dus irrelevant (en ook niet makkelijk te controleren aangezien hij stuk is...), maar toegevoegd voor de volledigheid.
Ik had ook kunnen zeggen dat van mijn 3 schermen er GEEN EEN een DVB-C tuner heeft. Ten tijde van het enige scherm dat ik zelf nieuw heb gekocht, stond digitale TV nog in de kinderschoenen en was (mij) nog niet duidelijk wat voor functie DVB-C of DVB-T had. Overigens in de winkel nog overgestapt van de geplande HD naar een andere FHD TV, dus toen al wel een toekomstbestendige keus gemaakt, maar niet op alle fronten.

Het extra gratis kastje heb ik besteld (en gaat op een CRT werken zolang ik nog geen nieuwe provider heb), maar voor de overige moet ik 30 euro betalen. Makkelijk te bekostigen nu mijn abonnement 18,70 euro per maand omlaag gaat. Eh wacht, hier maak ik een denkfout...:>;D

Overigens heeft zeker één echtpaar van de bovengenoemde mensen waarbij ik de TV heb geprogrammeerd naar digitaal, dit gratis kastje niet besteld omdat dit hen boven de pet gaat (absoluut geen domme mensen, maar dit ligt niet binnen hun interesse gebied). Hun beide slaapkamer TV's die nog analoog bekeken werden, zullen het dus ook niet meer doen.
En het feit dat ze een TV met DVB-C hebben is puur en alleen omdat we geen cadeau wisten voor hun 40 jarig huwelijk en er ééntje gekocht hebben. Anders keken zij ook nog gewoon op hun CRT waar ze volledig tevreden mee waren. Ook het verschil tussen FHD en analoog zal hen een zorg zijn, verschil zag één van de twee toch niet.
Ook met die TV heb ik absoluut niet opgelet of er een tuner in zat: ze wisten niet beter of ze hadden een analoog abonnement (paar jaar terug), en pas vorig jaar, met de dreiging van het afschakelen van het analoge signaal, ben ik erachter gekomen dat er een digitaal signaal voor hen al beschikbaar was op de kabel en is het me na wat ploeteren gelukt die TV in te stellen.
Als er geen noodzaak is je in deze materie te verdiepen, kan dit jaren langs je heen gaan en ik geloof niet dat de mensen bij bv. Ziggo (en ook honderden andere bedrijven, daar zijn ze absoluut niet uniek mee) dit voldoende beseffen.
 
Laatst bewerkt:
Ik mompel maar iets van typenummer... Google... had gekund.
4 TV's... ja, heb je al die tijd geluk gehad en lekker goedkoop TV kunnen kijken.
 
dat zou wel heel erg vreemd zijn, een tv waar in een CI module in kan maar zonder een digitale tuner (lijkt me sterk dat je met een CI module Analoge zenders kunt decoderen )
 
Dat is ook raar. Toen ik googlede op platte tv zonder digitale tuner kwam ik op een pagina waar een Samsung TV op stond met bij de specificaties: Analoge tuner: 1, DVB-C: Nee, DVB-T: Nee, DVB-S: Nee. Maar wel met een CI+ insteeksleuf..... Dus specificaties kloppen niet altijd.
 
Op mijn Sony tv zit ook een DVB-C tuner in, ondanks de leeftijd. Het enigste wat niet werkt is de automatische zendervolgorde.
 
Platte TV's zonder digitale tuner? Of het is een platte beeldbuis (CRT) TV uit ca 2000 of het is een computermonitor.....

1x plasma en 2x LCD.
Eén van de LCD's (37") heeft alleen een DVB-T tuner en staat (met de Pace 711) in de woonkamer.
De andere LCD (26") heeft alleen een DVI input, dus ook de HDMI output kan ik niet gebruiken aangezien men op de Humax 5500 geen cinch of SCART uitgang heeft gezet (daar heb ik wel kabeltjes voor) maar een of andere vage stekker die overgaat in een male-scart. Dus geen analoog geluidssignaal naast het digitale beeldsignaal tot mijn beschikking, dus deze kan niet met de Humax 5500 gebruikt worden tenzij volledig via scart. De plasma (42") wordt als game monitor gebruikt en is te groot voor de slaapkamers.

Mijn beste optie IS juist een 'kleine' 24" computermonitor met ingebouwde speakers en HDMI.

Maar zoals gezegd ga ik goed uitzoeken wat mijn opties zijn en voor de prijs die ik nu betaal, kan ik volgens mij eenvoudig elders een vergelijkbaar pakket krijgen en van het prijsverschil (~200-250 euro) alle apparatuur binnen 1 jaar afbetalen die ik door de overstap wellicht nodig zal hebben.
En als ik op UTP overga, kan ik ook de antenne-versterker (>100 euro) verkopen die ik gekocht heb vanwege het flutsignaal wat UPC niet wilde onderzoeken. (voldoende oud zeer hier... versterker ligt sinds routine vervanging van een stekkertje in de wijkkast werkloos in de kast).
 
11 december gaat de stekker van analoge tv in de regio Amsterdam eruit. Kreeg net een email van Ziggo.
 
Terug
Bovenaan