ZiggoGO.tv ondersteunt HTML5

Ik heb even gekeken op deze testsite voor html5. Daar zie ik dat Safari slechts 409 punten scoort in ondersteunde features en chrome op de mac haalt er 518. (555 is het maximum).
Het zal dus wel één van deze niet aanwezige features zijn die het bij Safari de mist in laten gaan
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Nog kort voordat HTML5 ondersteund werd heb ik een Windows 10 systeem geïnstalleerd met Silverlight. Nu heb ik Silverlight verwijderd, maar als ik dan een zender kies krijg ik eerst stilstaand beeld en moet één en soms meerdere keren klikken om het afspelen te beginnen. Hoe komt dat?

Na verloop van tijd is het opgeslagen wachtwoord weg en moet het opnieuw ingetikt worden. Waarom?
Elke 1e keer dat ik dan het wachtwoord intik word het als fout gezien en pas de 2e keer geaccepteerd. Dat is vervelend.

En waarom kan ziggogo niet in de private of incognito browsermodus werken?
 
Bij mij werkt Zigogo gewoon in private modus. (Ondanks de waarschuwingspopup). Alleen de stop/pauze button werkt dan niet meer. Dat is met Safari waar ik nog Silverlight moet gebruiken.

Maar wat heeft een private mode voor zin bij een site waar je met je account moet inloggen?
 
Vandaag is er een update voor Safari uitgekomen. Versie 12 van Safari ondersteunt nu vrijwel geen plugins meer. Dingen als silverlight, die tot nu toe uitgezet werden na een update, worden nu helemaal niet meer getoond.

Ziggo heeft in de broncode van de webpagina echter nog steeds een test staan of de browser Safari is. Zo ja wordt geen HTML5 gebruikt, maar de Silverlight plugin.

Het kan zijn dat Safari 18 maand geleden nog niet alle HTML5 codes ondersteunde, maar nu zeker wel. b.v. H265 codec wordt nu ondersteunt, terwijl volgens mij alleen Edge dat ook kent.
 
Bij mij werkt Zigogo gewoon in private modus. (Ondanks de waarschuwingspopup). Alleen de stop/pauze button werkt dan niet meer. Dat is met Safari waar ik nog Silverlight moet gebruiken.

Maar wat heeft een private mode voor zin bij een site waar je met je account moet inloggen?
Cookies.

Wat mij op het moment nog opvalt is dat wanneer ik op de site kom ik ben ingelogd, althans, dat word aangegeven, maar wanneer ik een zender wil afspelen ineens uitgelogd en opnieuw moet inloggen. Nogal raar en irritant.
 
We zijn nu 3 maand verder en nog steeds geeft ziggogo.tv via de default browser op de mac:

Schermafbeelding 2018-12-23 om 17.10.14.png


Lijkt me toch niet moeilijk dit op te lossen. Ziggo kan alles al via HTML5 weergeven. Waarom niet een kleine aanpassing om ook HTML5 bij Safari te gebruiken?
 
Volgens mij heeft het iets te maken met een bepaalde DRM-plugin die alleen in Firefox en Chrome zit.
 
Hmm. Als ik bovenstaande HTML5 test doe, zie ik:

Schermafbeelding 2018-12-23 om 17.45.10.png


Ik zie geen 'No" bij DRM support, maar weer geen "Yes". Maar wel een groen vinkje dus de support zou er moeten zijn.
 
Terug
Bovenaan