Overweeg je een grotere harddisk te plaatsen?


  • Totaal aantal stemmers
    519
  • Opiniepeiling gesloten .
Bij mij is de temperatuur ook erg goed. Het apparaat blijft nagegenoeg helemaal koel. Er zit een thermostaatgeregelde fan in, die na ongeveer 2 uur aan begint te slaan {afhankelijk van de omgevingstemperatuur}. Voor die tijd kan de kast hoogstens handwarm worden, tot de ventilator aanslaat, dan word de kast weer helemaal koud. Vanaf dat moment blijft de fan ook langzaam draaien. Dat lichte getik is inderdaad dat de lees/schrijfkop in de parkeerstand gezet wordt. Dat is heel normaal, en de ene schijf laat dat "parkeren" harder horen dan de andere schijf.

Al met al ben ik nog steeds net zo tevreden als de eerste dag dat ik de schijf inbouwde. Ook als je bijvoorbeeld 5 films hebt opgenomen, is het mooi om te zien dat je nog maar om en nabij 3 procent van je schijfruimte hebt gebruikt.
 
Is de schijf tijdens gebruik wel net zo stil als de orginele?

Bij mij is hij zelfs stiller dan de originele. Alleen als ik mijn oor heel dicht tegen de behuizing aan houdt, dan hoor ik een heel licht geruis.
 
Ja.
Want, zodra m'n 2e Humax iHDR5050C binnen is bespaar ik op de kosten! :cool:



Tssssss, Patser. :cool::mrgreen::mrgreen:

Maar dan heb je in totaal nog steeds wel minder schijfruimte. Wil je onze schrijfruimte hebben, dan moet je drie 5050's halen, en zelfs dan hebben wij nog steeds 40 GB meer.:cool:


Nou jij weer. :cool::mrgreen:
 
Tssssss, Patser. :cool::mrgreen::mrgreen:

Maar dan heb je nog steeds wel een kleine schijf. Wil je onze schrijfruimte hebben, dan moet je drie 5050's halen, en zelfs dan hebben wij nog steeds 40 GB meer.:cool:


Nou jij weer. :cool::mrgreen:

Tsja!

Om bestanden te verplaatsen is de Humax tijden bezig,
zodoende is 'n 2e een oplossing!
Een 1TB HDD is slechts een uitstel voordat je gaat 'overhevelen'.
In feite staat dan de Humax 'geblokkeerd' een 2e is dus een logisch besluit.

Kan echter wel zo wezen dat ik na de garantie een grotere 1-2TB in plaats!?
 
Een tweede Humax is natuurlijk ook heel erg mooi.
De 1 TB schijf is ook wel uitstel, maar ik wis op een gegeven moment toch alles weer. Nu kan je alleen de programma's drie keer langer laten staan dan met de originele schijf, voordat je gedwongen word om te moeten wissen. Dus kun je het zeg maar 3 keer langer uitstellen om films en programma's te bekijken.

Vooral straks met HD uitzendingen die veel schijfruimte vreten. Dan gaat het echt snel met de schijfruimte. Vandaar de 1 TB schijf.:cool:
 
ik ben benieuwd of jullie ook tevreden blijven.
hoe is de temperatuur? nog steeds handwarm?
Is de schijf tijdens gebruik wel net zo stil als de orginele?
De schijf wordt niet warmer dan de originele schijf, zoals ook al uit de specificaties die eerder in deze thread staan blijkt.
Ook maakt de schijf niet meer of minder geluid dan de originele schijf en die hoorde je ook al niet. ;)
 
Ze kunnen die sticker er nu wel op plakken om te voorkomen dat je de ontvanger opent maar ik heb mijn twijfels of dan ook terecht je garantie vervalt.
Het verhaal doet mij een beetje denken aan computers die met sticker afgeplakt zijn en waarbij dus ook de garantie zou vervallen indien je de computer opent.

De aansluitingen in de ontvanger zijn gewoon standaard computerconnectors dus er kan eigenlijk niks mis gaan.

Ook al wordt het vervangen van de harde schijf, d.m.v. verzegeling met een sticker/zegel, door Humax ontmoedigt toch lijkt het mij stug dat ze je geen garantie meer geven indien je ontvanger defect gaat en het aantoonbaar is dat het niet door de grotere harde schijf komt.

Maar 2 jaar wachten is het mij niet waard om er een grotere harddisk in te bouwen. Tegen die tijd zijn er misschien wel ontvangers met 3 of 4 tuners en 2 harddisks of andere leuke gadgets. ;)
 
Terug
Bovenaan