Van zomertijd naar Wintertijd een jaarlijks probleem

Nu even weer naar de zomertijd problemen met de Ziggo apparatuur. Ik liek zaterdag weer een tegen zo'n bug aan in de Humax 5200c, die nog steeds niet is opgelost.

Ik wilde twee programma's voor maandag/dinsdag vastzetten voor een opname. Bij beide kreeg ik een conflict melding met een programma dat erna al wekelijks opgenomen werd. Echter, er was geen conflict omdat er genoeg tijd tussen zat. (De opnames waren niet aansluitend)

Het is gewoon slecht programmeerwerk. Als je met tijden werkt waar time-shifts in kunnen voorkomen, moet je niet constant deze uitzonderingen in-programmeren. Dat is vragen om programmeerfouten. Je moet je hele tijdrekening in UTC +0 uitvoeren. Dan heb je niets met uitzonderingen door zomer/wintertijd of tijdzones te maken bij je tijdrekening. De correctie voor de lokale tijd pas je pas toe bij de weergave van de tijd.

Uiteindelijk heb ik de opnames zondag ingesteld. Toen ging het wel goed.
 
En nu nog even een humoristische noot: de Chinezen, Japanners en Koreanen houden tegenwoordig ook de west Europese tijd aan want wij zijn één van hun grootste handelspartners. ;D
Ook passen ze hun voornaam aan. De meeste hebben een artiesten (voor) naam zoals Sheila, Frank of Steven omdat dat zo lekker samenwerkt met het "westen".
 
gewoon overal in Europa 1 winter. de tijd waar wij nu op zitten blijft , en waar nu een uur vroeger is er een uur erbij , en waar het nu een uur later is er een uur eraf

dan hoef je binnen Europa klok niet te verzetten
opgelost
 
Ook passen ze hun voornaam aan. De meeste hebben een artiesten (voor) naam zoals Sheila, Frank of Steven omdat dat zo lekker samenwerkt met het "westen".
Zo schijnt er een dame rond te lopen die als voornaam Wilde heeft aangenomen. Aangezien men de achternaam (in haar geval Kim) daar altijd eerst noemt, is dat dus Kim Wilde :D

Oh enneeehhh: overal in Europa UTC. Dan hoef je binnen Europa de klok niet te verzetten. Opgelost. :)
 
Vandaag 8-11-2021 nog steeds zomertijd op de gigaset, terwijl gisteren de USA klok omgezet zou zijn, een week later dan hier.
Stekker uit modem helpt ook niet.
Dit is vreselijk irritant, wekker niet te gebruiken als reminder en ik vertik het om de wekker steeds een uur later te programmeren.
Als dit de schuld van Ziggo is, mag iedereen van mij zijn contract opzeggen, kijken hoe snel het dan aangepast kan worden, zodat het wel automatisch gaat.

Hoe pas je de telefoon zelf eigenlijk aan met die tijd zones, zie het in de papieren handleiding eigenlijk niet staan, of kijk ik er overheen?
 
De telefoon neemt de tijd van de modem over na een gesprek. En die staat nog steeds op zomertijd. Ook na opnieuw laten opstarten.
 
Vreemd, ik zie ook niet hoe je het aanpast in het modem, de tijdzones, waar zit dat achter?
Blijft raar dat ik verleden jaar winter niets hoefde te veranderen.
Vandaag 14-11-'21 nog steeds zomertijd.
 
Terug
Bovenaan