Mailadres als je uit elkaar gaat

LBM

Forum Gebruiker
Berichten
4
Als jij en je parner uit elkaar gaan en je partner het contract overneemt, wat gebeurt er dan met je eigen mailadres als je de woning verlaat? Kan ik deze dan nog wel blijven gebruiken als deze aan het abonnement van mijn ex parner gekoppeld blijft? Ik zal in de nieuwe woning ook wel weer een Ziggo abonnement afsluiten, maar ik neem aan dat ik dan mijn oude mail (wat nog eindigt op @home) niet kan meenemen bij het afsluiten van een nieuw contract.
 
Laatst bewerkt:
Als die aan het contract hangt ben je deze kwijt.

Edit:
Beetje mosterd na de maaltijd. Altijd een van je provider onafhankelijk email adres gebruiken.
Als je dan overstapt naar een andere internet aanbieder heb je geen problemen.
Makkelijkste is om gmail te gebruiken en wellicht heb je deze al vanwege een Android (Samsung) telefoon.
 
Laatst bewerkt:
Nee hoor, daar veranderd helemaal niets aan. Mail adres blijft gewoon bestaan onder het huidige contract en kun je blijven gebruiken zolang niemand het adres weggooit of wachtwoord wijzigt. Zolang het geen vechtscheiding is, is er niets aan de hand.
Overzetten naar een nieuw contract zal waarschijnlijk wat lastiger zijn, ik denk niet dat ze dat doen.
Een mooi moment om naar een provider onafhankelijke email provider over te stappen (gmail / outlook / proton / etc..).
 
Het mailadres blijft werkend zolang je ex het abo niet wijzigt of overstapt op een andere provider.. Maar beter neem je een gmail of outlook mail adres en ga je het oude mail adres z.s.m. uit faseren ook in verband met privacy. Ik denk niet dat het wenselijk is dat je ex altijd bij je mail kan.
 
Het contract zal blijven bestaan, want mijn ex blijft daar wonen en zal dit contract blijven gebruiken. We hebben er nu allebei ieder ons eigen mailadres op (nog uit de @home tijd). In principe zou ik dit mailadres dan toch nog kunnen blijven gebruiken als ik daar weg ben, hiermee is mijn ex wel akkoord. Je kunt toch op 1 contract meerdere mailadressen hebben? Sorry Hoor, ben een leek op dit gebied
 
Duidelijk. Was even bang dat als ik zou verhuizen ik het gelijk kwijt zou raken. Ook bedankt voor de tip van het Gmail account, nooit aan gedacht, terwijl ik me na jullie tip bedenk dat ik deze gewoon al heb, maar nog nooit heb gebruikt
 
Een email adres van bv Google (gmail), Microsoft (hotmail, outlook, live etc.) heeft voordelen t.o.v. een email adres van een R&Tv en internetprovider.
  • Je kunt dan altijd makkelijk van provider wisselen zonder je emailadres kwijt te raken.
  • Je loopt dan ook geen risico je @home adres kwijt te raken als je ex een abonnement bij een andere provider neemt.
Je hebt al een Gmail account, in dat geval:
  • op je huidige @home adres een redirect (doorsturing) instellen naar dat Gmail adres, of in Gmail instellen dat het alle email van je oude @home adres moet ophalen
  • geef de komende tijd aan alle familie, vrienden, bedrijven je nieuwe gmail adres door (even wat werk, maar het is eenmalig)
  • als er op @home geen mail meer komt kan je hem weggooien, of er voor alle zekerheid een melding (autoresponder) op zetten dat het emaildres is veranderd in [email protected]
Je mist dan geen enkele email en hebt tijd om iedereen het nieuwe (Gmail) adres te geven
 
Als aanvulling op het duidelijke advies van Johnny:

Die autoreply kun je er al direct op zetten als je een ander adres bent gaan gebruiken. B.v. met een melding dat de mail ontvangen is, maar je hem in de toekomst op een ander adres wilt hebben.
 
Laatst bewerkt:
  • Je loopt dan ook geen risico je @home adres kwijt te raken als je ex een abonnement bij een andere provider neemt.
maar aangezien ze ook contracthouder is ,
heeft zij ook inlog gegeven. en kan ook alles meelezen als ze zou willen
en kan ook dat account verwijderen.

ook punt van aandacht @LBM
 
Terug
Bovenaan