DVB-C digitale kabelradio

RDS.png
 
Lijkt mij dat de EPG niet de info van de spelende nummers en artiesten mee kan sturen op het juiste moment.
Nee, dat denk ik ook niet. In dat geval wordt er waarschijnlijk in de transport stream van de zender naast de audio ook nog aanvullende meta-data verstuurd. Ik heb even snel door de DVB-C documentatie gebladerd maar kon niet snel iets vinden op dat gebied behalve dan dat het mogelijk is. Maar kennelijk zijn er afspraken voor gemaakt.
 
De ongecodeerde radio zenders hebben bij Ziggo
geen EPG.

De 40 XITE radio zenders (gecodeerd) die dit toestel niet kan laten horen hebben
wel EPG, tot op de seconde nauwkeurig.
 
Laatst bewerkt:
Volgens mij is deze radio ook met DAB+ en FM er bij verkrijgbaar.
Dat was de eerste versie zoals die op de internetsite van Technisat ook wordt weergegeven. Deze versie is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Omdat in het Duitstalig gebied nu bij diverse distributeurs analoge radio uitschakelen, heeft het bedrijf in samenwerking met enkele van deze distributeurs een uitgeklede versie met alleen DVB-C op de markt gebracht. Deze is nu ook in Nederland bij steeds meer winkels verkrijgbaar.
 
Ja ik had die versie gezien op de website toen ik kortstondig keek na het bericht hier te hebben gelezen. Maar dan heb ik toch liever de versie die alles kan.
 
Jammer dat Ziggo alleen maar de QE317 promoot op haar site terwijl er ook veel mensen gebaat zijn bij een plug&play type radio zoals de TechniSat Cablestar 400. Er zijn veel (oudere) mensen die het gehannes met nog een kastje op hun oude jaren 90 stereo torentje niet zien zitten. Ik heb er een paar in de familie die wel eens enthousiast met deze TechniSat konden zijn als ze binnenkort van analoog worden verstoken. @terrestrial je hebt gelijk een versie die alles of wat meer kan was ook mooier geweest.
 
RDS display filmpje van een van de zenders die artiest info doorgeeft

De RDS informatie is onderdeel van de audio component (mp2) in het signaal.



Zojuist op kanaal 837. Radio Continu:

RT Nu op Continu: Genesis - Follow you follow me
PS me
TA OFF
PS RADIO
PS CONTINU
RT Nu op Continu: Genesis - Follow you follow me
PTY 26 (= National music)

++
Bij de 40 XITE Music radio zenders (gecodeerd) is naast EPG ook RDS aanwezig.
Bij de ongecodeerde radio zenders alleen RDS.
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor deze informatie, ik had UECP al wel gevonden maar niet gekoppeld aan deze vorm. Wat ik begrijp is dat het oorspronkelijk bedoeld was om via een digitale verbinding FM zenders aan te sturen. Maar naar het blijkt kan die laatste stap prima overgeslagen worden. 😁
 
Terug
Bovenaan