Next geluid valt soms kort weg

Heeft je receiver misschien nog een tosslink ingang? Je kunt dan het geluid direct van de Next naar je receiver laten gaan. Of misschien kun je alles via HDMI via je receiver laten lopen?
Dan kun je al snel sync-problemen krijgen en dat wil ik niet. Het is enkel en alleen de next die deze problemen geeft.
 
Heb je al gekeken of je ook last hebt met alleen de TV dus geen versterker aangesloten maar alleen de next box met HDMI naar de TV. Als dat niet werkt eerst kijken naar de HDMI instellingen in je TV.
 
Tjah je kunt altijd even kijken of het sync problemen oplevert of niet, verdere suggesties kan ik niet verzinnen.
 
Heb ik al reeds gedaan uiteraard..Elke tip neem ik serieus maar helaas, als er een afwijking is kun je het niet corrigeren en dat de afwijking was er...hoe minuscuul dan ook.
 
Nu andere versterker ( Onkyo TX-SR608 ) erop met HDMI ingangen. Probleem opgelost, althans ik zou toch erg graag willen weten waarom ik hier toch last van had. Ik zal er wel nooit achter komen helaas.
 
goedemiddag,

deze storing heb ik dus ook, ligt aan Ziggo next box. hopelijk komt er een update voor want het is indd erg irritant.

mvg rene
 
goedemiddag,

deze storing heb ik dus ook, ligt aan ziggo next box. hopelijk komt er een update voor want het is indd erg irritant.

mvg rene
En waarom ligt dit aan de Next box? Het is geen bekend structureel probleem van de Next.
 
goedemiddag hansvk,

tja als ik dat nou is wist, maar veel vrienden kennissen me (moeder) heeft ook dit probleem ben vandaag nog bij een buurman geweest heeft ook ziggo next en ja hoor ook weg vallen geluid.

mvg rene_42
 
Wij hebben nu rond 2 weken een nieuwe Next gekregen de monteur is deze komen installeren. NA een uurtje hadden wij hetzelfde probleen met dat geluid wegvallen van rond de 2 seconden, na enkeke tips te hebben uitgeprobeerd zonder resultaat hebben we een nieuwe dikke 4K HDMI kabel gekocht en hebben tot nu geen last meer van het wegvallen van het geluid. Het nieuwe probleem wat we nu hebben is de afstandsbediening en met name het scrollen, die schiet in een vaart van links naar rechts en van boven naar beneden ook daar hebben we tips over ontvangen maar nog zonder resultaat maar daar maak ik een nieuwe post voor aan.
 
goedemiddag hansvk,

tja als ik dat nou is wist, maar veel vrienden kennissen me (moeder) heeft ook dit probleem ben vandaag nog bij een buurman geweest heeft ook ziggo next en ja hoor ook weg vallen geluid.

mvg rene_42
Hoi Rene.

Grote kans dat het iets is buiten de next. Zoals uit dit topic al blijkt kan het bijv. een incourante hdmi-kabel zijn of een receiver die problemen heeft met hdmi-verbinding of een optische verbinding (Toslink).

Ik heb het zelf ook gehad. Dat lag aan de manier van aansluiten van de next aan de receiver. Ik had eerst de next via hdmi op de TV aangesloten en geluid van de next via een optische kabel naar de receiver. Toen viel regelmatig het geluid even weg. Ik heb nu de next aangesloten met hdmi op de receiver en dan vanaf de receiver met hdmi naar de TV. Nu valt het geluid niet meer weg.
 
Terug
Bovenaan