Ziggo stopt definitief met analoge radio

Ik hou van een mooi warm geluid. Ik heb een installatie uit eind jaren 70 (met een nieuwprijs van omgerekend zo'n € 12.000,-) waarop ik graag naar de radio luister. Ik heb ook een DAB+ radio staan in mijn werkkamer (kostte ruim € 600,-), maar die haalt het kwalitatief niet bij de oude installatie. Ik zal wel een fossiel zijn; ik luister nl ook graag naar LP's.
Mijn kernpunt is: niet iedereen vindt alle nieuwe dingen beter EN: de klant is helaas geen koning meer.
 
Je kan het ook omdraaien. 5 van de 100 Ziggo-klanten luisteren nog analoog naar radio. Hoe lang moet een bedrijf iets ondersteunen dat vrijwel niet meer wordt gebruikt? Je kan aan de andere kant ook zeggen dat Ziggo jou als analoog luisterende radioliefhebber je als koning heeft behandeld door zelfs twee keer uitstel te vragen aan CvdM om analoog in stand te houden. Want officieel had analoge radio in april 2018 uitgeschakeld moeten worden.

En welke andere landelijke provider levert nog analoge radio? Geen dus. Zelfs al voor april 2018.
 
5% van het klantenbestand van Ziggo is ongeveer 200.000 klanten.
Ergo: Ziggo heeft geen boodschap aan 200.000 van haar klanten.
 
Precies, want er worden geen alternatieven geboden in de vorm van een gratis antenne om via de ether te luisteren, of bijvoorbeeld om via je Mediabox radio te luisteren. Of bijvoorbeeld 1 van de bestaande alternatieven zoals DAB+ of internetradio. Nee precies, je wordt echt tegengewerkt.
 
Misschien dat het warme geluid van een vintage geluidsinstallatie met een gevoelswaarde van 12000 gulden niet meer dan een placebo effect is.
 
Mijn neef van 25 komt bij mij altijd zijn hard-core rock draaien. Hij vindt het geluid super.
Heeft u wel eens een goede vintage installatie horen spelen ?
 
Ik heb deze week nog een analoge fm modulator in de ijzerbak gegooid.

Ook jou 12k kostende apparatuur gaat binnenkort defect. Elcos drogen uit..reparatie te duur...etc.
 
@Hansje Maar dat heeft toch niets met de tuner te maken. Meer met de versterker en boxen. Een dab+ zal ook best goed klinken, maar die staat om een of andere reden in je studeer/werkkamer.
 
Ik heb ook een DAB+ radio staan in mijn werkkamer (kostte ruim € 600,-), maar die haalt het kwalitatief niet bij de oude installatie

Ik denk dat dat weinig met de installatie te maken heeft, meer met de kwaliteit waarin digitaal wordt uitgezonden. Analoge FM kwaliteit is beter dan 64 of 96 Kbit AAC+ Wil je echt uitstekende kwaliteit zal het bitrate omhoog moeten.

Ik heb deze week nog een analoge fm modulator in de ijzerbak gegooid.

Zonde, heb wel interesse in een analoge FM modulator.
 
Terug
Bovenaan