Devolo 500mb in combinatie met Deco wifi boosters M4 ?

hsmeele

Forum Gebruiker
Berichten
2
Is het mogelijk om de nieuwe deco wifi boosters M4 ( set van 3) en besteld via Ziggo te combineren met mijn 'oude' devolo 500Mb adapters ( internet via stopcontact)? Of raden jullie dit af?
 
Powerline adapters zijn troep en hadden in Europees verband verboden moeten worden. Stroomkabels zijn niet geschikt om enige vorm van signalen over te transporteren, dat wordt 1 grote antenne die alle radioverkeer stoort in een straal van 50-100 mtr. En als je over over over buren ook besluiten zo'n ding te kopen werkt die van jou meteen niet meer goed.

Beter een netwerk kabel gebruiken of als je perse op wifi wilt een goede wifi mesh kit.
 
Laatst bewerkt:
Beste hsmeele, heb je ooit je powerline adapter ingezet voor de veranda? En zo ja, hoe gaat dat?
 
hsmeele is 30 juni 2021 voor het laatst hier ingelogd. De kans dat hij een antwoord op je vraag geeft is klein.
 
Dat antwoord geef ik dan maar.
Een powerline adapter kan prima als noodoplossing. Appen..browsen..
Maar om veel videotjes te kijken raad ik het niet aan.

Gebruik geen losse verlengsnoeren.
Direct beide powerlines op een vast stopcontact..liefst met randaarde..
 
Hier draaien 3 Devolo wifi 6 adapters, zonder enig probleem, elke verdieping 1, heb er zelfs één extra nog voor in de zomer onder de veranda achter in de tuin.
We zijn hier met een huishouden van vijf, drie kinderen in de leeftijd van 21, 23 en 25, alle met een eigen smart tv, er wordt hier heel veel gestreamd, volgens mij zijn alle abonnementen aanwezig, van HBO max, Netflix premium, Disney+, Viaplay, 2 maal een Chromecast, gegamed, etc. etc. en dat alles zonder problemen.
Ook het mesh systeem, het overpakken onderling dus van de adapters werkt perfect, geen onderbreking als ik met mijn telefoon van beneden naar boven loop of richting veranda.
Nog even, betreft een huis van 8 jaar oud, veel beton dus, en dan is dit een handige oplossing zonder kabels te hoeven trekken, inderdaad wel aangesloten rechtstreeks in een vast stopcontact met randaarde, dat is tegenwoordig standaard in elk stopcontact aanwezig in een redelijk nieuwbouw huis.
Nog nooit zo'n stabiel systeem gehad, nog geen enkele keer een reset nodig gehad, alles zit overigens achter een Asus router met daarvoor nog het Ubee modem van Ziggo.
Vindt vaak dat er erg negatief over powerline adapters wordt gedacht, maar voor hier is dit de beste oplossing die ik ooit gehad heb.
 
Allereerst bedankt voor jullie reacties!

Ik ben vooral op zoek naar info / gebruikservaringen over de combinatie van de powerline adapters (die heb ik al, drie stuks, ook Devolo, geen MESH) met de Deco wifi boosters M4 (nieuw ontvangen via Ziggo, ook 3 stuks, nog niet in gebruik).

Met de powerline adapters hadden we zo af en toe toch dekkingsproblemen en dan werd er weer een Devolo stekkertje verplaatst in huis naar waar op dat moment de wifi ondersteuning het hardst nodig was.

Ziggo adviseerde de wifi boosters als oplossing voor onze dekkingsproblemen en de jongen in de Ziggo winkel meende dat de combinatie met de Devolo's mogelijk was. De wifi boosters zullen hoogstwaarschijnlijk onze dekkingsproblemen in huis oplossen, maar ik weet (nog) niet of ze sterk genoeg zijn om ook toegang tot de wifi in de tuin te ondersteunen.

Dat laatste zou (als nodig) wellicht ondervangen kunnen worden door de combinatie met de Devolo. Op zoek naar info daarover, vond ik dit topic dat naadloos lijkt aan te sluiten bij mijn vraag.

Mocht iemand beschikken over nadere info over de combinatie, dan lees ik graag!
 
ik gebruik mijn powerline al jaren om mijn videocam bewaking beelden te transporteren naar mijn NAS
Tot nu toe naar volle tevredenheid
 
Terug
Bovenaan