DDos aanval

David P.

Forum Gebruiker
Berichten
3
Een tijd is een grote groep hackers achter mijn IP-Adres gekomen. Ze Ddossen mij om me van de game af te houden.
Ik zou graag willen weeten hoe ik mijn IP-Adres zou kunnen veranderen zodat ze mij niet meer kunnen aanvallen.

Groetjes David.
 
Even je IP verwisselen is niet zo makkelijk.
Als je modem nu niet in 'router' mode staat, dan zou je naar 'bridge' mode kunnen omschakelen.
Of je dit zelf kunt doen hangt van het gebied af waar je woont.
Je moet er dan wel een router achter zetten, maar je krijgt dan zeker een nieuw IP adres.

Een andere mogelijkheid is om je kabelmodem een flinke tijd helemaal uit te zetten, een hele dag ofzo.
Maar de kans dat je dan een nieuw IP adres krijgt is klein.
 
Wat bedoelt u precies met een nieuwe router achter zetten? En heeft het veranderen naar bridge mode gevolgen?

Groetjes David.
 
Als je dat niet weet, dan zeg ik : niet doen :)
Vannacht het modem van het stroom halen en wie weet heb je morgen een nieuw IP adres.
 
Top! Ik zal kijken of ik de komende de week mijn modem kan uitzetten in de nacht, bedankt voor de hulp.

Groetjes David.
 
Ik vind het een raar verhaal, iemand ddossed jou zomaar om je van een game af te houden? Je begrijpt dat een ddos aanval een strafbaar feit is toch, de kans is groot dat Ziggo met jou contact zoekt en aangifte zal doen. Bovendien als jij op 1 of andere game server inlogt met een nieuw IP weten ze dat waarschijnlijk ook zo te achterhalen.

ik weet niet wat de DHCP lease tijd is bij Ziggo, maar je moet minstens zo lang offline blijven om een nieuw IP adres te krijgen.
 
Vannacht het modem van het stroom halen en wie weet heb je morgen een nieuw IP adres.
Ik verwacht niet dat dat lukt. Je zult dat minimaal 3,5 dag tot een week moeten volhouden. Op mijn Ubee is de leasetijd voor een IP adres 7 dagen (Zie onderstaand screenshot van de betreffende Ubee pagina):

Schermafbeelding 2021-05-13 om 09.11.31.png


Ik neem aan dat deze 7 dagen voor elk modem van Ziggo geldt. Normaal wordt de lease verlengd als hij half afgelopen is. In dit geval dus na 3,5 dagen. Net voor die tijd hoeft hij dus maar 3,5 dagen van het stroom af.

Na die tijd kan het IP dan aan een ander gegeven worden, die een nieuw modem aansluit. En dat laatste heeft ook tijd nodig. Maar als dat niet gebeurd is bij het opnieuw aanzetten, is er een redelijke kans dat je weer je oude IP terug krijgt. In het oude Ziggo forum was er in elk geval een melding van iemand die zijn modem gedurende de hele vakantie van een paar week uitgezet had. Hoen hij hem bij thuiskomst weer aanzette, kreeg hij weer zijn oude IP.

In elk geval moet hij minimaal uit blijven tot na de 'expiry tijd'. Voor mijn Ubee zou dat volgens het screenshot even voor 1 uur 's nachts op 18 mei zijn.
 
Laatst bewerkt:
niet helemaal. die 50% is de default voor T1, als er dan niets gebeurt blijft de lease geldig. op T2 wordt er nogmaals een poging gedaan, T2 is default 87.5 %. als er dan niks gebeurt blijft de lease nog steeds geldig.
pas als de lease helemaal verstreken is die niet meer geldig en komt het ip adres vrij. maar zo ver ik weet doen alle dhcp servers een ping vóórdat ze een adres uitgeven, dus als het modem zich niet gedraagt en het adres aktief houdt - stale modus - zal het niet opnieuw worden uitgegeven.
bottom line: je bent pas veilig als de lease geheel verlopen is. voor die tijd kan het werken, maar net zo goed niet.
 
Daarom zei ik ook in een eerder bericht dat die kans heel klein is. Maar het is het proberen waard, als geen andere mogelijkheden hebt toch?
De andere mogelijkheid van switchen tussen bridge/router werkt wel, maar raad ik niet aan als je daar niet helemaal in thuis bent.
 
Terug
Bovenaan