Ziggo stopt definitief met analoge radio

Hoever is Ziggo eigenlijk met dit afsluiten. Wij luisteren maar weinig naar de radio, daardoor een tijd lang niet geprobeerd. Maar een paar dagen geleden vertelde iemand hier dat het er helemaal af zou zijn, geen enkele zender meer te beluisteren. Dit kwam echter niet overeen met mijn ervaring. Ik kon namelijk nog talloze zenders beluisteren. Via de kabel wel te verstaan, want als ik de kabel even los trok van de AOP was het geluid verdwenen. Dus betrof het geen ether-signaal.
 
Hoever is Ziggo eigenlijk met dit afsluiten.
Het is nog maar net begonnen.

* Wanneer is mijn regio aan de beurt?
Regio voor regio stoppen we met analoge radio en luister je voortaan digitaal.
Je krijgt uiterlijk 5 weken van te voren van ons bericht.
Aan het eind van 2021 is heel Nederland overgezet naar digitale radio.
 
Laatst bewerkt:
Internet radio alle zenders die je maar wil ruisvrij 24 hr doorlopend muziek , alleen een appje downloaden op je phone of op de app van de soundbar , bij een internet radio apparaat ontvang je de zenders net als bij je oude ontvanger met info in het display.Internet radio toestel die zijn niet zo duur ligt ook weer aan wat je wil , ik heb besloten een soundbar aan te schaffen waarbij ik gelijk internet radio heb en fatsoenlijk geluid op mijn TV
Ziggo stopt niet alleen met analoog radio het gaat geheel verdwijnen ook voor onderweg in de auto dit is een Europees besluit Alles over naar DAB + en daar heb je wel een antenne voor nodig en voor de autoradsio een adapter die het signaal omzet voor je radio.
 
analoog radio het gaat geheel verdwijnen ook voor onderweg in de auto dit is een Europees besluit Alles over naar DAB + en daar heb je wel een antenne voor nodig en voor de autoradsio een adapter die het signaal omzet voor je radio.
Heb je meer info dáárover, bron vermelding
 
dab+ is verplicht in nieuwe auto's das inderdaad een Europees besluit, FM zal ook wel ooit uitgaan maar dat beslist elk land zelf.
 
Voorlopig schijnt de FM-radio echter naar verluidt nog wel een flink aantal jaren te blijven. Maar even terug naar Ziggo. Is er een overzicht van de regio's die al afgeschakeld zijn?
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan