Mediabox XL nieuwe software

Heb jij de nieuwe Mediabox XL software update al ontvangen?


  • Totaal aantal stemmers
    99
Wil je naar een andere radiozender? Dan moet dat op dezelfde omslachtige manier.
Het lijkt er op dat je een user interface-probleem beschrijft.
Wellicht dat je met de facultatieve afstandsbediening met spraakcommando's dat probleem kunt omzeilen. Je hebt dan geen scherm meer nodig om een zender te kiezen.
Dat ding is tegen verzendkosten verkrijgbaar bij Ziggo.
 
Kan je niet gewoon naar zender 808 ofzo gaan? En met de oude software onthield de box ook de zender waar hij op stond bij aan/uitzetten. Ik neem aan dat dat met de nieuwe software nog steeds zo werkt?
nee prof dat is juist t probleem, je kunt ook niet meer met de zender keuze knoppen (808 of wat dan ook) naar de radiozenders. En ook als ik de mediabox, voor ik m uitzet, eerst op een radiozender zou zetten dan start hij daarna doodleuk weer op met de laatste tv zender die ik gekeken heb.
Ik heb zelfs handmatig alle zenders bekeken of er geen radiozender op bv 808 of ergens anders zat! Je moet nu als je de mediabox aan hebt gezet èn je tv, eerst (op t menu van de tv) RADIO kiezen, en daarna kun je uit de aangeboden zenders eentje kiezen. Er is daar geen snel keuze manier voor. Ik heb zelfs de systeeminstellingen bekeken of ik t daar niet ergens aan kon zetten.
 
Het lijkt er op dat je een user interface-probleem beschrijft.
Wellicht dat je met de facultatieve afstandsbediening met spraakcommando's dat probleem kunt omzeilen. Je hebt dan geen scherm meer nodig om een zender te kiezen.
Dat ding is tegen verzendkosten verkrijgbaar bij Ziggo.
Waarom zou ik een spraakgestuurde afstandsbediening moeten kopen om te kunnen zappen om radio te kunnen luisteren? (Er zijn vast wel mensen te bedenken die zo'n ding helemaal niet kunnen aansturen... )
Ik zit serieus te overwegen om mijn tuner weer aan te sluiten.
 
Begrijp ik nu dat alle kanaalnummers op deze pagina van Ziggo domweg allemaal niet werken?:
voor de tv zenders werken ze... ze hebben alleen een ander nummer, ipv 101 en 102 is nu 1=NPO1 2=NPO2 enz. De radiozenders hebben blijkbaar gewoon geen kanaalnummer meer, dus nee niet een van die nummers op die pagina werkt nog.
 
Met de oude afstandbediening heb je ook geen scherm nodig om een zender te kiezen.
Gewoon 3 cijfers intoetsen...
dat kan nu dus niet meer!
Sterker nog (kwam ik vanmiddag achter) als je van radiozender wil wisselen dan moet t ook via t menu op je tv .... (tv aan, menu kiezen, radio kiezen en dan de andere zender selecteren en op oké drukken)
Ik dacht slim te zijn en gewoon omhoog of naar beneden te scrollen terwijl mediabox op radio stond... hij ging niet naar een andere radiozender maar schakelde gelijk naar tv.
 
Belachelijke update dit...
Ik zou gelijk een Humax van Marktplaats halen voor een tientje en die eenmalig aan de TV koppelen om in te stellen (netwerk 4444 etc).
Vervolgens van de TV afkoppelen en alleen op je versterker aansluiten. Dan kan je gewoon met 3 cijfers intoetsen naar de radiostations. Ook onthoudt de Humax het laatste station waar hij op stond (ook radio).
 
Terug
Bovenaan