Handleiding Mediabox XL

Wat ik me vooral afvraag: waarom zou je op de box teletekst willen gebruiken?
Kijk, ik ben ook zo’n ouderwets persoon die vastgeroest is in teletekst gebruik maar de teletekst app op de smartphone werkt uitstekend.
Ik heb het even geprobeerd op de next maar vind het een drama. Je moet een stuk of 6x klikken om het te starten en vervolgens is het ook nog eens supersloom. Geen links die je aan kan klikken (wordt maar gedeeltelijk opgelost door de kleurenknoppen), geen favorieten. En je kan het niet alletwee tegelijk doen (tv kijken en tt checken).
 
Ik ben nog van de oudere generatie, en vind het prettig om smorgens voor het werk ff het nieuws te lezen, ipv kijken. Kan ook op smartfoon, maar dan heb ik weer die f.. bril nodig ;)
 
Zo herkenbaar :) :) Mijn armen zijn al jaren te kort.

Maar kun je tegen de AB geen "teletekst" roepen? Of zelfs "teletekst pagina 101"?
Oké, het kan natuurlijk maar reageert de Next dan ook zoals verwacht?
 
Wat ik me vooral afvraag: waarom zou je op de box teletekst willen gebruiken?
Kijk, ik ben ook zo’n ouderwets persoon die vastgeroest is in teletekst gebruik maar de teletekst app op de smartphone werkt uitstekend.
teletekst kun je aansturen zonder te kijken waar je op drukt
en het scheelt weer een leesbril opzetten (jaja, oude generatie)
met een plectrum krijg je het klepje er makkelijk af, bedankt voor de tip!
 
Met een plectrum krijg je het klepje er makkelijk af, bedankt voor de tip!
Die heb ik zat liggen. Waarvan sommige wel extreem versleten zijn. Maar die liggen juist zo lekker in de hand ;)

Niemand stembesturing voor TT getest?
 
Teletekst als spraak commando werkt niet. Hij maakt er dan 'Teletext' van als zoek opdracht, en kan niks vinden. Ook niet als 'Teletekst'.
Dat is wel vreemd, maar ik heb toch het idee dat ze niet teveel aandacht aan het hele teletekst gebeuren willen geven.
 
Eigelijk is het "vreemd" want het laden van de pagina's van teletekst hebben ze wel als aandachtspunt genomen en werkt nu wel beter. In elk geval met de Next ontvanger. deze afstandsbediening zou dan met een nieuw afdekplaatje met knoppen het teletekstdeel volwaardig maken. En niet slopen zoals op de foto van @René is te zien.

Bekijk bijlage 34124
 
Mja maar bij de ontwikkeling van de Next is heel weinig aandacht aan teletekst besteed, dat hebben Ziggo moderators herhaaldelijk gezegd op het andere forum. Zeker ook omdat er in de andere landen waar de Next wordt geleverd niet of nauwelijks meer aan teletekst wordt gedaan. Wellicht dat het nu wat meer aandacht krijgt maar als het bij de initiële ontwikkeling genegeerd is zal het nooit meer een volwaardige functie worden.
 
Misschien dat ze meekijken, en beseffen dat wij hier in Nederland nog gretig gebruikmaken van het fenomeen genaamd teletekst ;)
(en dat andere forum, is dat forum wat dit forum niet zo serieus neemt?)
 
Ja maar je kent de programmeurs van Ziggo, zelfs als iets prioriteit heeft duurt het drie jaar voordat het in een update verwerkt is dus je kunt je voorstellen hoe lang het gaat duren voor iets wat ze niet als prioriteit beschouwen:>.
 
Terug
Bovenaan