Radio via kabel stopt binnen kort. Suggesties hoe verder ?

Helemaal mee eens ! Er verdwijnt gewoon een dienst bij Ziggo, zonder redelijk alternatief.

Die alternatieven zijn er wel degelijk en radio wordt nog steeds geleverd door Ziggo. In plaats van analoog wordt dat digitaal. Dit proces is al jarenlang gaande en zat er een keer aan te komen. In situaties zoals deze is het moeilijk te realiseren. Deze apparaten zijn eigenlijk niet gemaakt voor analoge of digitale kabelradio, maar voor analoge etherontvangst. De enige optie is dan om apparatuur te vervangen door radio's die wel gemaakt zijn voor digitale kabelontvangst of anders internetradio's. Er zijn ook wekkerradio apps voor mobiels en dat is dan eventueel ook een goedkoop alternatief voor de analoge wekkerradio. Ik snap dat dit erg vervelend is, maar vooruitgang kun je moeilijk tegenhouden.
 
Laatst bewerkt:
In de gebruiksaanwijzing staat dat de JVC set een optische aansluiting heeft, of heb je die al voor iets anders in gebruik?
Ja, en zelfs ook een analoge ingang, maar daar gaat het niet om.

Deze manier van doen zou je nooit aan het publiek kunnen slijten als er concurrentie was. Wordt verkocht als "vooruitgang", maar heeft het niets mee te maken. Is gewoon bandbreedte terugnemen die veel lucratiever te verkopen is, zonder de gebruikers een redelijk en goedkoop alternatief te bieden.
 
Dat analoog, betekent dat het signaal niet meer via de coax kabel binnen komt, maar alleen maar via UTP kabel?
 
Nee, er komen nog wel signalen via de coax binnen, maar na afschakeling van de analoge radio alleen digitale signalen.
 
Er is geen slim idee, je kunt niet DVB-C naar FM omzetten, ja het kan wel maar dan heb je 40 ontvangers en modulatoren nodig en ben je zelf een kabel-headend aan het bouwen. Het is logischer om een paar nieuwe radio's met DAB+/Streaming te kopen of zet een FM antenne neer maar het is ook afhankelijk van wat jij wilt kunnen ontvangen of beluisteren.

Overigens die binnen-ader aan een draadantenne koppelen kon wel maar zorgt voor een hoop instralingsproblemen.
Met de huidige digitale techniek kan het in een kastje, maar de prijs gaat het geen aantrekkelijke optie maken.
 
Deze manier van doen zou je nooit aan het publiek kunnen slijten als er concurrentie was. Wordt verkocht als "vooruitgang", maar heeft het niets mee te maken. Is gewoon bandbreedte terugnemen die veel lucratiever te verkopen is, zonder de gebruikers een redelijk en goedkoop alternatief te bieden.
Ook als er concurrenyie op de kabel zou zijn dan had analoge radio - ook bij die concurrenten - zijn gestopt. Die concurrenten kopen namelijk dan het wholesale-aanbod van Ziggo. En als Ziggo stopt met analoge radio krijgen de concurrenten dit ook niet geleverd. Het uitzetten van analoge radio komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Ziggo liet anderhalf jaar geleden al weten dat dit stond te geuren.

Wat betreft goedkoop alternatief? De digitale radio wordt door Ziggo voor de helft van de adviesprijs aan klanten aangeboden.
 
Wordt verkocht als "vooruitgang", maar heeft het niets mee te maken. Is gewoon bandbreedte terugnemen die veel lucratiever te verkopen is, zonder de gebruikers een redelijk en goedkoop alternatief te bieden.
zoals al eerder geschreven door iemand; dat alternatief is er wel, met meer zenders en in betere kwaliteit.
alleen wil je er niet aan. dat is je eigen keuze.
 
Ik had het over echte concurrenten, die er dus niet meer zijn.
Welke concurrentie bedoel je dan? Je moet eigenlijk nog in de handen knijpen dat Ziggo in vergelijk met andere grote kabelbedrijven heel terughoudend is met het uitschakelen van verouderde technieken zoals analoge FM-kabelradio. De huidige concurrenten van Ziggo leveren al jaren alleen digitale radio bij tv-abonnementen.
 
Terug
Bovenaan