Brexit en de BBC

2xC

Forum Gebruiker
Berichten
11
Brexit is momenteel weer in het nieuws en ik vraag mij eigenlijk af of de uitkomst van de onderhandelingen over een handelsdeal tussen de EU en het VK impact zullen hebben op de uitzendrechten en de doorgifte van de TV-zenders BBC 1 en BBC 2 in Nederland. Is er een kans dat deze zenders op zwart gaan op 1 januari a.s., bij een 'no-deal' ?
 
Vraag me af of je een goed doortimmerd antwoord krijgt op deze vraag.
 
Dat is echt het onbekende... als het goed is geld de licentie alleen voor de UK straks... maar daarvoor moeten wij de ondertalingen afwachten denk ik.
 
Zonder deal valt de handel terug op de algemene voorwaarden die in de Wereld Handels Organisatie afgesproken zijn. Ik weet niet of hier ook dit soort diensten onder vallen, maar in het ergste geval moet er alleen meer over betaald worden. Er is geen kans op vertragingen door douane zoals bij fysiek transport.
 
Was er bij de vorige dreiging als niet iets geregeld?
Een Europees BBC kantoor of zo?
 
Uhm, BBC verkocht al rechten zonder dat ze bij de EU zaten. Lijkt me niet echt een issue. Maar de vis is nu van het VK
 
de BBC zat hier altijd al met een uitzonderingpositie op de kabel voor dat de EU ons leven ging bepalen.
nu is de tv wereld wel wat veranderd sinds die tijd, maar ik zie de BBC zelf weinig problemen veroorzaken.
dat wordt dan van bovenaf opgelegd denk ik. het zal voor mij iig geen probleem zijn.

en volgens mij zijn er op dit moment nog steeds maar weinig landen die toestemming hebben voor de britse versies van de BBC.
daar is de entertainment tak voor.
 

Niks Tsss, hij heeft gelijk! Die hele EU brengt ons niks anders dan ellende. Ik ben voor samenwerkingen met andere landen maar niet voor macht overdragen aan een stel mafketels in Brussel die daar alleen zitten voor zichzelf en waarmee enkele grote landen het voor het zeggen krijgen. Waarom zou je dat willen? Dit wordt nooit zoals de VS want de verschillen zijn gewoon te groot! En kijk is naar die hele corona crisis, waar was die EU in dit hele verhaal ? Ieder land stond er alleen voor want die euro parlementariërs waren te druk met hun eigen hachje en vonden het belangrijker dat hun subsidies niet verdwijnen. Wat een overbodige figuren!

Die Britten zijn slim dat er uitgestapt zijn, het doet in het begin misschien een beetje pijn maar op de lange termijn zullen ze blij zijn dat ze de macht bij zichzelf hebben gehouden. Jij wilt toch ook niet dat er zomaar iemand anders over jou leven beslist...

Om terug te komen op de BBC, het zal vast wel los lopen.
 
Terug
Bovenaan