Van analoog naar digitaal. Welke ontvanger?

…Ik zie ook de nadelen van twee afstandsbedieningen (drie, ingeval er ook een video tussenzit).
In principe kun je de afstandbediening instellen dat hij voor drie apparaten werkt. Met een schakelaartje welk toestel bediend wordt. De benodigde instellingen uitvogelen kan lastig zijn. En dan is het nog lastig. Ik kan me herinneren dat mijn vader er ook vaak niet uit kwam. Bij een verkeerde knop, sprong de tv ingang plots weer van digitale input naar analoog i.p.v. de beoogde zenderwissel en werkte er niets meer zoals hij wilde.
Inderdaad hopeloos voor velen.
 
Gaat inderdaad ook dat je met een AB de tv en STB en box bediend.
Desnoods de box maar continu aan laten staan . Want box en tv zullen uit en aangezet moeten worden anders..
CI+ is inderdaad een te raden maar moet de tv dan niet Ziggo gecertificeerd zijn?
Bovendien is de vraag of de moeder van Topic Starter wilt opnemen??

Daarbij moet je ouderen niet onderschatten stel dat je toch een STB neemt. Het is ook vaak dat je effe tijd moet nemen om het een en ander uit te leggen. Dan kan het zelfs met opnemen en dergelijke goed gaan.
En als je dan toch een nieuwe tv wilt kopen dan wellicht ook voor wat groter gaan..des te beter mensen kunnen zien toch?
Zo duur zijn ze niet meer dan zou ik ook niet_ zeker als het om digitale tv gaat_ voor groter gaan..des te meer het betere beeld tot uitdrukking komt. Des te duidelijker het beeld en ondertiteling is des te prettiger lijkt mij.
Ook meteen de juiste keuze maken zodat op alle Nederlandse PO en CO kanalen HD te kijken is.
Verder voor moeder even de zenders zo zetten dat het prettig zappen is en dat haar zenders in een favo lijst staan zodat zij niet hoeft te zoeken. Da,s een prettige overgang naar digitaal en plukt ze ook de vruchten daarvan.
 
Zonder CI+ zou ook al heel goed kunnen, want het basispakket is ongecodeerd. Als je analoog gewend bent is SD vaak al een verbetering. NPO 1/2/3, Ziggo Sport en Ziggo TV zijn dan zelfs in HD. Bij gebruik van CI+ moet de TV wel Ziggo gecretificeerd zijn, maar zo ver ik weet zijn dat de huidige Samsung TV's allemaal wel.
 
Ik zou wel als ik een grotere tv neem zeker voor HD gaan. In principe heeft de moeder van TS hier toch geen last van naast dat het wel wat meer kost dat klopt..
Je hebt gelijk ook zonder CI + zou kunnen.
TS moet wel nog opletten dat de tv gecertificeerd is. Geen idee welke modellen dat zijn maar zal toch bij de aankoop wel duidelijk worden ik neem aan dat ze dit effe kunnen vragen of bij online aankoop aangegeven staat.
Online kan je ook vaak ook nog wat profiteren qua kosten voor de tv,maar goed dat moet eenieder zelf uitmaken of men in een fysieke winkel koopt of via een internet winkel.

Als men dan toch voor een tv gaat dan wellicht voor een wat beter en groter model ..je mag ook verwachten dat je wat jaren ermee doet.
 
Ik zou wel als ik een grotere tv neem zeker voor HD gaan. In principe heeft de moeder van TS hier toch geen last van naast dat het wel wat meer kost dat klopt..

Ze heeft een hoge tv-kast waar hooguit een 32" scherm in past. Nog uit de tijd van de beeldbuis-tv's.
 
ik zou de TV gewoon laten staan en ziggo vragen om zo'n gratis digitale ontvanger met grote afstandsbedienig

 
Ze heeft een hoge tv-kast waar hooguit een 32" scherm in past. Nog uit de tijd van de beeldbuis-tv's.
Duidelijk als het niet anders gaat...
Toch wil ik alleen maar aangeven dat een wat ouder persoon ook zeer profijt kan hebben van een groter scherm. Dan heeft het niet zozeer te maken dat een jonger persoon uiteraard meer naar een soort van bioscoop ervaring wil gaan.
HD content komt beter tot zijn recht op een kwalitatief beter scherm..alles is duidelijker te zien oa ook ondertitels om maar eens wat te noemen. De persoon kan ook van verderaf meer zien..goed dat is mijn mening ik probeer enkel mijn visie te geven.

Ja er zijn nog SD zenders..als u voor het basis tv pakket gaat zijn Ned 123 en ik meen ook Ziggo sport in HD de rest is dan SD.
SD op een 32 inch is al minder dan HD op dit formaat scherm maar des te groter het scherm des te meer je gaat zien dat je SD aan het kijken bent. Dan zou u in mijn optiek beter voor het standaard tv pakket kunnen gaan.

Wilt uw moeder ook opnemen?
 
Terug
Bovenaan