NPO zenderaanbod

@martwout Hoop dat dat niet doorgaat... vooral corona laat zien dat NPO nieuws belangrijk is... omdat de persco's.. daarop volledig worden uitgezonden.
 
@martwout Hoop dat dat niet doorgaat... vooral corona laat zien dat NPO nieuws belangrijk is... omdat de persco's.. daarop volledig worden uitgezonden.
Dat zou dan nog via NPO Politiek kunnen als Corona dan nog er is (hopelijk niet). Normaal zie je op Nieuws alleen maar herhaling nieuws.
 
Ik ben bang dat er weinig van terecht komt, want anders hadden ze nu al uitgebreid, er is genoeg bandbreedte met of zonder analoge zenders dus dat mag geen probleem zijn. Overigens zetten ze het grootste deel van die vrij gekomen bandbreedte in voor de docsis 3.1 streams (giganet internet) en maken ze lage frequenties tot 200 mhz leeg voor de toekomstige uitbreiding van de upload snelheid. Maar die laat waarschijnlijk nog jaren op zich wachten. Op totaal-tv stond een stukje over dat analoge radio moet wijken voor de upload maar dat is ook onzin, ze kunnen prima 20 mhz vrij houden, dat is juist waar docsis 3.1 zich in onderscheidt door geen vaste bandbreedtes voor de streams te hanteren.

Het TV product is enorm verwaarloosd de laatste jaren, er verdwijnen steeds meer zenders en veel zenders worden nog steeds in SD kwaliteit doorgegeven terwijl er al lang een HD versie beschikbaar is. Van 4K komt niks terecht en streaming van 1 test zender tel ik niet mee want is geen DVB-C. Ziggo heeft dan zogenaamd de next box maar bijna niemand krijgt 'm en alsnog maar voor 1 TV... terwijl concurrent KPN zonder problemen voor 5 TV's een 4K boxje kan leveren waarbij je overal dezelfde ervaring hebt. Dan nog het feit dat lineaire content (HBO) is omgezet naar on-demand om goedkoper uit te zijn maar daar zit niemand op te wachten, bovendien is het maar een fractie van wat er lineair werd uitgezonden. Er kijkt geen hond naar dat hele movies en series gebeuren, is ook logisch want het werkt weer alleen maar op jullie box die alleen voor 1 TV willen geven, en dan kan er verwezen worden naar een app maar 95% heeft geen zin om via app te gaan kijken, en de werking van zo'n app is totaal niet te garanderen op allerlei apparaten. Dus die app is waardeloos. Het enige voordeel van Ziggo is het hebben van DVB-C en de vrijheden die daar aan vast zitten.

Als ik kijk naar het buitenland dan moet ik vast stellen dat het daar allemaal wel kan, er is een enorme berg aan lineair aanbod in hoge beeld en geluidskwaliteit en ook daar hebben ze on-demand hoor maar dan wel voor er bij en zeker niet als vervanging van lineair want er zijn zelfs nog zenders die met een uur vertraging worden uitgezonden. Verder heb je daar ook allerlei mogelijkheden om zelfs reclames te skippen en hier mag je de reclames niet doorspoelen van providers en wordt je opname in de cloud na verloop van tijd verwijderd. En het grappige is dat juist de lineaire content niet goed is beveiligd.

Ik kom tot de conclusie dat we hier in Nederland heel slecht zijn in het TV gebeuren en providers er niks van bakken. We moeten steeds meer betalen aan content makers (graaiers) en voor doorgifte maar we krijgen er niks voor terug en zitten op het niveau van een 3e wereld land. En dan kan men zeggen, ja er wordt steeds minder lineair gekeken maar dat is niet waar, we worden eerder gedwongen om on-demand te kijken want wat we lineair hebben is erbarmelijk slecht. Neem Film1...hier 4 zenders met oude bagger in het buitenland 12-15 zenders met recente films voor ieder wat wils en een dedicated 4K zender. Dat zou ziggo ook kunnen doen met content waar ze de rechten van hebben.

In America zegt men wel eens "cut the cord" hier is daar niet echt sprake van, maar men gaat wel op zoek naar alternatieven en dan kom in je illegale IPTV scene terecht. En zelfs die hebben het beter begrepen dan de Nederlandse aanbieders.
 
on demand werkt ook op elke humax. en in fZiggo gebied ook met ci. verder helemaal met je eens.
als er ergens een goed internet only abo kwam, zouden tv providers een hoop klanten verliezen, denk ik.
 
@terrestrial dat is complete onzin dat je maar op tv ondemand kan kijken. Het werkt bovendien bij fZiggo klanten op alle boxen die ze al hadden mits deze interactieve boxen zijn, bovendien kunnen die smartcards in andere geschikte boxen om het content te bekijken.

HBO via Movies&Series L en Movies&Series XL, is letterlijk het HBO merk van AT&T Warner wat erop staat. De lineaire kanalen waren van Ziggo en AT&T Warner samen, die waren niet van HBO. Ziggo heeft alleen de license voor content met HBO merk over gehouden. Er zijn voldoende klanten voor
 
Terug
Bovenaan