Snelheid Router vs ookla test?

Waar draai je die ookla test dan op? Op een laptop? Bedraad of via wifi? Sluit de laptop anders eens rechtstreeks bedraad aan op de router met een goede kabel, en meet opnieuw!
 
bedraad aan een computer direct naar linksys modem
Probeer eens een andere UTP-kabel, waarvan je zeker weet dat die goed is ? Desnoods rechtstreeks op het modem, dus niet via je eigen router (zoals Franz eerder ook al aangaf) ?
 
De WRT32X, laat ik die nu ook hebben...
En - ivm de weinig instelmogelijkhedne van de originele firmware - er OpenWRT op gezet. Draait stukken sneller.

Maar, 1 groot probleem in de originele firmware is dat hoe vaak je het ook aangeeft de - standaard geactiveerde - QOS engine zijn bepaalde waardes vast lijkt te houden. Dit is alleen op te lossen door op de router in de loggne die of de QOS uit te zetten - als je die optie hebt - of de waardes hoger in te stellen met de hand. Dan is het probleem over.
 
ben je misschien in de mogelijkheid om te laten zien waar ik dat kan aanpassen? ik zal nu eerst zelf even zoeken of ik dat ergens in de router kan doen']ben je misschien in de mogelijkheid om te laten zien waar ik dat kan aanpassen? ik zal nu eerst zelf even zoeken of ik dat ergens in de router kan doen
 
Hoppa! het is gelukt! in de router stond idd apparaatprioritering, en die waardes stonden vast op 200 - 20, dit aangepast naar 500 - 40 en nu haal ik wel de juiste snelheid! bedankt voor je hulp
 
Terug
Bovenaan