Twee netwerken

BorisB

Forum Gebruiker
Berichten
2
Goedendag,

Ik huur sinds een week een appartement wat in twee delen is opgesplitst: een volledig appartement en een studio ernaast. Zelfde huis(nummer), maafr wel twee aparte leefruimtes die bewoond worden door twee verschillende mensen.

Nu heb ik internet besteld en wil ik dat installeren. De hoofdaansluiting (groene draad, je kent het wel), zit in mijn meterkast.
Dus ik knielen, en ik zie wat draden die ik niet kan plaatsen. Ik volg ze, gaatje in de muur, komen iut op de gang, bij de modem van mijn buurman. Die heeft zelf geen meterkast en het hele huis draait op de mijne (logisch).
Is er een manier om beide modems aan te sluiten op de meterkast, zodat er twee netwerken in huis zijn?

Alvast hartelijk dank voor de hulp!

Vriendelijke groet,
Boris
 
Op 1 groene draad kan maar 1 aansluiting/abonnement. De vraag is dan meer wat heb je besteld op welk adres en kunnen er bvb. 2 groene draden zijn.
 
Op 1 groene draad kan maar 1 aansluiting/abonnement. De vraag is dan meer wat heb je besteld op welk adres en kunnen er bvb. 2 groene draden zijn.
Ah, dat is balen. Dan moet ik maar hopen dat ik ergens een andere groene daad blijk te hebben.

Dank je voor je reactie!
 
Als het maar 1 huisnummer heeft is de kans heel groot dat er ook 1 aansluiting zit, maar dat hoeft geen probleem te zijn aangezien jullie alles al delen kun je ook kiezen om de kosten van de internet en tv aansluiting te delen lijkt me. Kwestie van 2 routers neerzetten zodat je niet op elkaars netwerk zit.

Of als je Ziggo zo gek krijgt om 2 modems te geven kan dat ook natuurlijk...
 
Zou moeten kunnen, alles op één modem met een router en kosten delen zou het klaar zijn. Alleen met twee telefoonabonnementen wordt het een probleem. Maar volgens mij zou twee modems op één kabel met een voldoende signaalsterkte technisch gezien ook mogelijk moeten zijn. Immers de hoofdkabel naar de verdeelkasten in de straat heeft ook maar één ader waar de hele straat op zit. Ik zou in zo'n geval de vraag voorleggen aan het Ziggo ondersteuningsteam hier op dit forum. Die hebben weet ik bijna zeker meer technische kennis dan de helpdeskmensen.
 
…Kwestie van 2 routers neerzetten zodat je niet op elkaars netwerk zit.…
Voor de duidelijkheid. Ze kunnen niet beide op de hoofdaansluiting omdat je van Ziggo maar één IP krijgt. De 2e router moet op een uitgang van de eerste. De uitgangen van beide routers zien elkaar dan niet. Dit soort oplossingen gaat alleen problemen geven als je zelf een servertje runt die van buiten bereikbaar moet zijn omdat de "eigenaar" van het 2e modem dan waarschijnlijk niet bij de instellingen kan van het eerste modem.

Of een duurder type modem aanschaffen dat de netwerken kan scheiden.
 
Nee je zet na het modem 2 routers, eentje voor netwerk1 en eentje voor netwerk2.

Hoeveel mensen draaien nu echt eigen servertjes? Bovendien kun je beide partijen toegang geven tot het modem. Waarom dingen moeilijker maken dan het is.
 
Terug
Bovenaan